Dilluns 18 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-09-2019

Catalunya té 41 funcionaris per cada mil habitants, el nivell més baix de l'Estat amb 319.759 empleats públics. On n'hi ha menys és a Lleida (7,8%). Un informe de Pimec afirma que els funcionaris han crescut un 2,3% des del 2013

Catalunya tenia a gener del 2019 319.759 assalariats públics, que es tradueixen en 41,3 empleats del sector públic per cada mil habitants, el nivell més baix de tot l'Estat, segons l'informe 'Empleats públics a Catalunya i Espanya (2013-2019)' elaborat per l'Observatori Pimec. El nombre de treballadors del sector públic ha augmentat un 2,3% en comparació amb gener del 2013, any que l'informe agafa com a referència de la fi de la crisi econòmica. Els empleats públics catalans representen el 12,3% del total de treballadors públics de l'Estat. L'informe també destaca que l'administració estatal té poc pes en el conjunt d'empleats públics catalans, un 8,1%, mentre que el 55,1% són de l'administració autonòmica, un 28% de la local i un 8,8% treballen a les universitat.
(S’ha substituït 'funcionari' per 'assalariat públic' o 'treballador públic'. La notícia anterior ja ha estat modificada)
 
D'altra banda, els assalariats públics representen el 9,3% del total d'ocupats a Catalunya, també el pes més baix de tot l'Estat. Pimec ha destacat que la dada "contrasta per exemple amb els nivells superiors al 15% que registren Castella la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, Astúries, i amb el 23,4% que enregistra Extremadura".
 
Pel que als empleats públics sobre el total d'habitants, a Castella-la Manxa, Castella i Lleó i l'Aragó n'hi ha entre 66 i 69 per cada mil, un 63% més que a Catalunya. Pimec apunta que "el cas més extrem" és el d'Extremadura, amb 84,5 treballadors públics per cada mil habitants.
 
L'informe afirma que el baix pes dels empleats públics a Catalunya "es correspon en bona part al singular i estès sistema de concerts sector públic-sector privat, en virtut del qual operadors privats presten serveis de manera concertada i finançada per l'administració".
 
Pel que fa a la dinàmica dels darrers anys, l'augment del nombre de treballadors públics a Catalunya s'explica en part per l'augment dels empleats a les universitats (11%), a l'administració autonòmica (13%) i a les locals (2,3%), mentre que els dependents de l'Estat van disminuir un 14,7%.
 
Per demarcacions, el gruix dels empleats públics es troba a Barcelona (69%), mentre que on n'hi ha menys és a Lleida (7,8%). Des del 2013 fins al 2019, on més ha crescut el nombre d'empleats públics és a Girona (6,9%). Per administracions, l'autonòmica té més pes a Lleida (56,2%) i la local a Girona (31%).
 

Altres notícies

»Balaguer ha batejat amb el nom de Unió Catalanista, la plaça de davant del Consell Comarcal. Prèviament s'ha fet una escenificació de l’assemblea celebrada el 1894 i una taula rodona.

»Aquest dissabte s'ha presentat el mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist de Balaguer. Ha anat a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida i s'ha fet a la Sala d'actes de la Paeria, on s'han segellat els primers sobres i segell

»Prop d'una seixantena de parades participen aquest dissabte en la 9a edició del Mercat del Vell a Balaguer organitzat per l'Associació Dona Pas.

»Gairebé 80 membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Lleida s’han trobat aquest dissabte a Balaguer per fer la ruta literària 'Balaguer i Teresa Pàmies' .

»El grup Bandelpal ha fet aquest dissabte al Casal Lapallavacara un taller un taller de percussió

»Aquest divendres ha tingut lloc a Lapallavacara la Xerrada, 'Aprenent a invertir. El meravellós món dels fons d'inversió' a càrrec de Carlos Garcia, que va donar als assistents diferents consells.

»El cantant Joan Blau enregistra el videoclip 'Torro' amb els usuaris de L’estel. El nou videoclip s’estrenarà al mes de desembre coincidint amb les festes de Nadal

»Aquest divendres ha tingut lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

» 12.000 fotografies capturen tres dies de Festa Major de Balaguer. Tot recollit en un vídeo en format Timelapse amb la plaça Mercadal com a testimoni.

»En motiu del 125è aniversari de l'Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, diumenge es fan una sèrie d'actes per celebrar aquesta efemèride, com un taula rodona o el bateig de la Plaça de la Unió Catalanista

»Aquest diumenge es farà l'acte de lliurament del Caragol d'Or 2019 a càrrec de la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell. Enguany el Caragol serà pel tennista balaguerí Antonio Carreño en reconeixement a la seva trajectòria.

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt