Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-09-2019

L'ecologia, protagonista de la quarta edició del programa Recerkids de foment de la recerca a les escoles. Des d'avui i fins el 15 de novembre, s'obre el termini d'inscripció a totes les escoles públiques i concertades del país

La quarta edició del programa Recerkids de promoció de la recerca científica entre nois i noies d’entre 10 i 12 anys obre avui convocatòria centrada en l’àmbit de l’ecologia en commemoració del l’Any Ramón Margalef, un dels ecòlegs més importants del món de qui enguany se’n celebra el centenari del naixement.
 
Recerkids és un programa impulsat pel Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb l’objectiu d’estimular la recerca científica entre els estudiants de 5è i 6è de Primària i de donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya. El programa s’adreça a totes les escoles públiques i concertades de Catalunya, que s’hi poden inscriure de forma gratuïta fins al proper 15 de novembre al web www.recerkids.cat.
 
Amb motiu de la celebració de l’Any Margalef, Recerkids 2020 ha escollit com a temàtica l’ecologia. L’edició d’enguany proposa tres eixos de treball relacionats amb aquesta àmbit de recerca:
 
-     La relació entre el canvi climàtic i els éssers vius
-     La funció dels animals en el seu entorn
-     Els efectes de les accions humanes en els ecosistemes
 
Dins d’aquestes tres marcs, els grups-classe participants proposaran un tema específic o repte de recerca de lliure elecció a resoldre durant el curs.
 
Recerca a classe i congrés científic
 
La iniciativa Recerkids s’estructura en dues fases. Durant la primera, els grups-classe duen a terme una recerca emmarcada en un repte científic. El professorat de les escoles participants rebrà material didàctic i assessorament pedagògic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència. En la segona fase de Recerkids, durant el mes de maig, les escoles tindran la possibilitat de participar en una de les diverses edicions dels congressos científics que se celebraran al llarg del territori. Serà en aquests congressos en què els diferents equips de recerca escolar tindran ocasió de compartir els resultats dels seus projectes i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d’experimentació en instal•lacions científiques, aules i laboratoris.
 
El programa Recerkids, produït per la cooperativa Eduxarxa, s’afegeix a altres iniciatives que des de la Secretaria d’Universitats i Recerca, i mitjançant la Direcció General de Recerca, es realitzen per divulgar la ciència entre els infants i els joves del nostre país, com ara el concurs escolar de disseny de videojocs Científics en joc o Els contes de la Laura i en Joan. Segons el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, “la promoció dels valors de la recerca entre els més joves és un objectiu capital de país. La Catalunya a què aspirem ha de ser la del coneixement, i esperonar vocacions científiques és imprescindible si volem una societat crítica, pròspera, dinàmica i enllaçada al món”.
 
En l’edició 2018-2019 de Recerkids van prendre part un total de 110 centres escolars d’arreu de Catalunya, que representaven 170 classes diferents i més de 4.600 alumnes de 5è i 6è de Primària. Els quatre congressos del tercer Recerkids es van realitzar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
 

Altres notícies

»Càritas Balaguer col·labora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressió i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 

»L'escriptor Rafel Nadal serà el protagonista del programa Va de llibres, el proper dimarts a Ràdio Balaguer. Aquest dijous ha estat a la llibreria l'Argonauta signant exemplars de les seves novel·les.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Els camins de la Rut, BAULENAS, Lluís-Anton. editat per Proa

»El grup d'ERC porta a debat en el ple d'avui dijous una moció perquè les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions i una altra perquè s'aclareixin les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola

»Junts per Balaguer retira de l'ordre del dia del ple d'avui la moció contra el tancament dels punts de guaita de Catalunya i en presenta una d'urgència sobre la reobertura dels centres escolars

»El grup municipal de la CUP porta a debat en el ple d'aquest dijous una moció perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra perquè es confeccioni el pressupost del 2020 de forma participativa

»La Paeria de Balaguer durà a terme aquesta nit, si les condicions meteorològiques ho permeten, uns tractaments fitosanitaris al arbrat de la ciutat per combatre plagues

»Des d'aquest dimarts i fins al proper dilluns 8 de juny es poden dur a terme les preinscripcions per als cicles formatius de grau mitjà. A Balaguer, l'Institut Almatà ofereix 3 modalitats diferents. 

»El Col·lectiu Llibertat s'ha trobat de nou aquest dijous al Mercadal per reprendre les seves reivindicacions, tot respectant les mesures de protecció. L'acte ha inclòs un homenatge al company Eduard. 

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt