Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-09-2019

L'ecologia, protagonista de la quarta edició del programa Recerkids de foment de la recerca a les escoles. Des d'avui i fins el 15 de novembre, s'obre el termini d'inscripció a totes les escoles públiques i concertades del país

La quarta edició del programa Recerkids de promoció de la recerca científica entre nois i noies d’entre 10 i 12 anys obre avui convocatòria centrada en l’àmbit de l’ecologia en commemoració del l’Any Ramón Margalef, un dels ecòlegs més importants del món de qui enguany se’n celebra el centenari del naixement.
 
Recerkids és un programa impulsat pel Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb l’objectiu d’estimular la recerca científica entre els estudiants de 5è i 6è de Primària i de donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya. El programa s’adreça a totes les escoles públiques i concertades de Catalunya, que s’hi poden inscriure de forma gratuïta fins al proper 15 de novembre al web www.recerkids.cat.
 
Amb motiu de la celebració de l’Any Margalef, Recerkids 2020 ha escollit com a temàtica l’ecologia. L’edició d’enguany proposa tres eixos de treball relacionats amb aquesta àmbit de recerca:
 
-     La relació entre el canvi climàtic i els éssers vius
-     La funció dels animals en el seu entorn
-     Els efectes de les accions humanes en els ecosistemes
 
Dins d’aquestes tres marcs, els grups-classe participants proposaran un tema específic o repte de recerca de lliure elecció a resoldre durant el curs.
 
Recerca a classe i congrés científic
 
La iniciativa Recerkids s’estructura en dues fases. Durant la primera, els grups-classe duen a terme una recerca emmarcada en un repte científic. El professorat de les escoles participants rebrà material didàctic i assessorament pedagògic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència. En la segona fase de Recerkids, durant el mes de maig, les escoles tindran la possibilitat de participar en una de les diverses edicions dels congressos científics que se celebraran al llarg del territori. Serà en aquests congressos en què els diferents equips de recerca escolar tindran ocasió de compartir els resultats dels seus projectes i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d’experimentació en instal•lacions científiques, aules i laboratoris.
 
El programa Recerkids, produït per la cooperativa Eduxarxa, s’afegeix a altres iniciatives que des de la Secretaria d’Universitats i Recerca, i mitjançant la Direcció General de Recerca, es realitzen per divulgar la ciència entre els infants i els joves del nostre país, com ara el concurs escolar de disseny de videojocs Científics en joc o Els contes de la Laura i en Joan. Segons el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, “la promoció dels valors de la recerca entre els més joves és un objectiu capital de país. La Catalunya a què aspirem ha de ser la del coneixement, i esperonar vocacions científiques és imprescindible si volem una societat crítica, pròspera, dinàmica i enllaçada al món”.
 
En l’edició 2018-2019 de Recerkids van prendre part un total de 110 centres escolars d’arreu de Catalunya, que representaven 170 classes diferents i més de 4.600 alumnes de 5è i 6è de Primària. Els quatre congressos del tercer Recerkids es van realitzar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt