Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-09-2019

El Govern impulsa el primer pla per a la igualtat de tracte i d'oportunitats de dones i homes a les empreses

El Govern ha aprovat aquest dimarts el primer Pla d'acció de suport a les empreses destinat al foment de la igualtat de tracte i d'oportunitats de dones i homes en el treball. El pla tindrà una vigència de quatre anys i un pressupost de prop d'un milió d'euros per implementar les actuacions i les mesures a desenvolupar. El Govern ha assegurat que aquesta és una "aposta ferma" i que dona compliment a la Llei 17/2015 d'igualtat efectiva entre homes i dones. El document aprovat es vertebra en quatre eixos: impuls de la igualtat, elaboració i aplicació de plans d'igualtat, temps de treball i coresponsabilitat i distintiu d'excel•lència empresarial.
 
Pel que fa al primer eix, les actuacions i mesures plantejades busquen generar una cultura organitzativa alineada amb el valor de la igualtat. El objectius persegueixen potenciar el valor de la igualtat d'homes i dones en les empreses, afavorir el treball en xarxa i el coneixement compartit i garantir un entorn de treball segur i intolerant amb la violència masclista.
 
El segon eix posa èmfasi en la dotació de recursos tècnics, humans i materials en plans d'igualtat. Així, s'acompanyarà les empreses i organitzacions en el disseny i aplicació d'aquests plans i es potenciarà la gestió de els polítiques d'igualtat per part de persones qualificades.
 
Pel que fa al temps de treball i coresponsabilitat, es proposen actuacions per garantir que la coresponsabilitat en l'àmbit de la cura sigui assumida com una necessitat de la societat i treballada conjuntament amb tots els agents implicats, com les empreses, les institucions, els ens públics i els agents socials.
 
En quart lloc, el pla concreta les condicions per atorgar el distintiu d'excel•lència empresarial en matèria d'igualtat que concreta l'article 35 de la Llei d'igualtat.
 
Segons dades del Govern, la taxa d'ocupació femenina a Catalunya se situa gairebé 10 punts per sota de la masculina (49,5% enfront el 59,3%). Aquesta diferència és encara més acusada en sectors com l'agricultura i la ramaderia, la metal•lúrgia, la construcció o el transport. Per contra, s'inverteix en d'altres com el sector comercial, el sanitari i l'educació o serveis socials.
 
Pel que fa a les categories professionals més qualificades, les dones representen el 31,1% dels càrrecs de direcció i gerència, tot i representar el 57% de les persones científiques i intel•lectuals. Entre els factors que dificulten la carrera professional de les dones hi ha "la cultura laboral i el poder sexista i androcèntrica que no incorpora la perspectiva de gènere". A això se li suma el "repartiment desigual de les tasques de cura i domèstiques" que porta a reduccions de jornada, salaris més baixos i majors taxes d'estrès.
 
La Generalitat ha destacat també que la bretxa salarial és de 6.462 euros de salari brut de les dones per sota de la mitjana masculina.
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»V═DEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarÓ una nova ediciˇ la Festa de la Bicicleta a Balaguer. SortirÓ del Parc de la Transsegre i farÓ un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova ediciˇ de Firauto, la Fira del vehicle de segona mÓ i complements, els dies 19 i 20 dĺoctubre, al pavellˇ Inpacsa. Lĺacte inaugural tÚ lloc el dissabte a les 11.00 h i serÓ presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, desprÚs del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farÓ a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de mÚs del 50%, en especial el petit comerš, ensenyament, i l'administraciˇ publica. A Balaguer, la majoria del petit comerš a baixat la persiana

»RÓdio Balaguer se suma a la convocat˛ria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mÝnims nomÚs es farÓ un ˙nic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenciˇ primÓria de Lleida es mobilitza contra el cÓncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoraciˇ del CAP amb els nou sÝmptomes mÚs importants davant la detecciˇ precoš del cÓncer de mama.

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ha ofert avui un repertori de canšons populars a la residŔncia Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la m˙sica popular a les residŔncies i casals de la gent gran

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ingressa la documentaciˇ hist˛rica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbÓ de Balaguer realitzarÓ aquest divendres 18 d'octubre serveis mÝnims per la convocat˛ria de vaga. CircularÓ de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt