Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-09-2019

ACTUA i ASPID signen un conveni en el marc del programa Incorpora per potenciar la inserciˇ persones en situaciˇ de vulneravilitat per mitjÓ de la recerca d'oportunitats laborals

ASPID i l’entitat ACTUA han firmat un conveni de col•laboració destinat a facilitar l’accés al món laboral de joves en situació de vulnerabilitat mitjançant la recerca d’oportunitats laborals. L’acord, signat en el marc en el marc del programa Incorpora de ”la Caixa”, compren la formació i acompanyament durant l’itinerari d’inserció de les persones que busquen feina. Igualment, el programa preveu treballar conjuntament amb el teixit empresarial del territori a fi de seleccionar els perfils més adequats per a cada empresa, promovent la pràctica de la responsabilitat social corporativa (RSC).
 
Cal recordar que Incorpora és un projecte que s’emmarca dins del Programa de Foment de l’Ocupació de l’Obra Social ”la Caixa” i que des de l’any 2006 dóna suport a iniciatives a favor de la integració sociolaboral de persones amb dificultats especials per accedir a una nova feina.
 
Els tècnics del programa Incorpora actuen de mediadors durant el procés d’inserció laboral revisant amb la persona interessada les ofertes de feina disponibles i analitzen quines encaixen més bé amb el seu perfil, milloren les opcions d’ocupabilitat dels candidats a través d’activitats de formació (que inclou pràctiques en empreses) que els ajuden a entrar al món laboral. En cas necessari, assessoren també a la persona per crear un negoci propi a través d'Autoocupació Incorpora, que analitza la viabilitat del projecte i ajuda a trobar-li finançament.
 
El programa Incorpora Lleida, concretament, està constituït per una xarxa de 9 entitats socials sense ànim de lucre de la capital i de la resta de la demarcació lleidatanes, les que treballen sumant esforços i experiència de treball per aconseguir un objectiu comú, la integració sociolaboral dels col•lectius amb més dificultat d’inserció.
 
ACTUA, 173 joves atesos durant el curs 2018-2019  
ACTUA és una cooperativa d’iniciativa social sense afany de lucre creada al 2005 per professionals de l’àmbit socioeducatiu i que està dedicada al desenvolupament i la gestió de projectes d’acció socioeducativa per a la promoció social de les persones, la prevenció de situacions de vulnerabilitat social en infants i joves i la millora de la convivència. Els projectes d’inserció laboral que es gestionen estan adreçats al col•lectiu de joves, principalment tutelats i ex-tutelats. Durant el curs 2018-2019 els seus serveis d’orientació han atès 173 joves.
 
ASPID és una de les entitats participants en el programa Incorpora des dels seus inicis, i ha contribuït al creixement i la consolidació del projecte en el territori de Lleida. L’any 2018, en el marc del programa, ASPID va atendre i oferir itineraris d’inserció sociolaboral a 506 persones, de les quals 236 amb discapacitat. Es van aconseguir 141 contractacions, 78 de les quals de persones amb discapacitat.
 

Altres notícies

»Balaguer ha obert les portes de la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»V═DEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a ediciˇ de Firauto, la fira del vehicle d'ocasiˇ. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen mÚs de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarÓ una nova ediciˇ la Festa de la Bicicleta a Balaguer. SortirÓ del Parc de la Transsegre i farÓ un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova ediciˇ de Firauto, la Fira del vehicle de segona mÓ i complements, els dies 19 i 20 dĺoctubre, al pavellˇ Inpacsa. Lĺacte inaugural tÚ lloc el dissabte a les 11.00 h i serÓ presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, desprÚs del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farÓ a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de mÚs del 50%, en especial el petit comerš, ensenyament, i l'administraciˇ publica. A Balaguer, la majoria del petit comerš a baixat la persiana

»RÓdio Balaguer se suma a la convocat˛ria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mÝnims nomÚs es farÓ un ˙nic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenciˇ primÓria de Lleida es mobilitza contra el cÓncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoraciˇ del CAP amb els nou sÝmptomes mÚs importants davant la detecciˇ precoš del cÓncer de mama.

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ha ofert avui un repertori de canšons populars a la residŔncia Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la m˙sica popular a les residŔncies i casals de la gent gran

»L'Escola de M˙sica de Balaguer ingressa la documentaciˇ hist˛rica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbÓ de Balaguer realitzarÓ aquest divendres 18 d'octubre serveis mÝnims per la convocat˛ria de vaga. CircularÓ de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt