Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-09-2019

ACTUA i ASPID signen un conveni en el marc del programa Incorpora per potenciar la inserció persones en situació de vulneravilitat per mitjà de la recerca d'oportunitats laborals

ASPID i l’entitat ACTUA han firmat un conveni de col•laboració destinat a facilitar l’accés al món laboral de joves en situació de vulnerabilitat mitjançant la recerca d’oportunitats laborals. L’acord, signat en el marc en el marc del programa Incorpora de ”la Caixa”, compren la formació i acompanyament durant l’itinerari d’inserció de les persones que busquen feina. Igualment, el programa preveu treballar conjuntament amb el teixit empresarial del territori a fi de seleccionar els perfils més adequats per a cada empresa, promovent la pràctica de la responsabilitat social corporativa (RSC).
 
Cal recordar que Incorpora és un projecte que s’emmarca dins del Programa de Foment de l’Ocupació de l’Obra Social ”la Caixa” i que des de l’any 2006 dóna suport a iniciatives a favor de la integració sociolaboral de persones amb dificultats especials per accedir a una nova feina.
 
Els tècnics del programa Incorpora actuen de mediadors durant el procés d’inserció laboral revisant amb la persona interessada les ofertes de feina disponibles i analitzen quines encaixen més bé amb el seu perfil, milloren les opcions d’ocupabilitat dels candidats a través d’activitats de formació (que inclou pràctiques en empreses) que els ajuden a entrar al món laboral. En cas necessari, assessoren també a la persona per crear un negoci propi a través d'Autoocupació Incorpora, que analitza la viabilitat del projecte i ajuda a trobar-li finançament.
 
El programa Incorpora Lleida, concretament, està constituït per una xarxa de 9 entitats socials sense ànim de lucre de la capital i de la resta de la demarcació lleidatanes, les que treballen sumant esforços i experiència de treball per aconseguir un objectiu comú, la integració sociolaboral dels col•lectius amb més dificultat d’inserció.
 
ACTUA, 173 joves atesos durant el curs 2018-2019  
ACTUA és una cooperativa d’iniciativa social sense afany de lucre creada al 2005 per professionals de l’àmbit socioeducatiu i que està dedicada al desenvolupament i la gestió de projectes d’acció socioeducativa per a la promoció social de les persones, la prevenció de situacions de vulnerabilitat social en infants i joves i la millora de la convivència. Els projectes d’inserció laboral que es gestionen estan adreçats al col•lectiu de joves, principalment tutelats i ex-tutelats. Durant el curs 2018-2019 els seus serveis d’orientació han atès 173 joves.
 
ASPID és una de les entitats participants en el programa Incorpora des dels seus inicis, i ha contribuït al creixement i la consolidació del projecte en el territori de Lleida. L’any 2018, en el marc del programa, ASPID va atendre i oferir itineraris d’inserció sociolaboral a 506 persones, de les quals 236 amb discapacitat. Es van aconseguir 141 contractacions, 78 de les quals de persones amb discapacitat.
 

Altres notícies

»Càritas Balaguer col·labora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressió i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 

»L'escriptor Rafel Nadal serà el protagonista del programa Va de llibres, el proper dimarts a Ràdio Balaguer. Aquest dijous ha estat a la llibreria l'Argonauta signant exemplars de les seves novel·les.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Els camins de la Rut, BAULENAS, Lluís-Anton. editat per Proa

»El grup d'ERC porta a debat en el ple d'avui dijous una moció perquè les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions i una altra perquè s'aclareixin les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola

»Junts per Balaguer retira de l'ordre del dia del ple d'avui la moció contra el tancament dels punts de guaita de Catalunya i en presenta una d'urgència sobre la reobertura dels centres escolars

»El grup municipal de la CUP porta a debat en el ple d'aquest dijous una moció perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra perquè es confeccioni el pressupost del 2020 de forma participativa

»La Paeria de Balaguer durà a terme aquesta nit, si les condicions meteorològiques ho permeten, uns tractaments fitosanitaris al arbrat de la ciutat per combatre plagues

»Des d'aquest dimarts i fins al proper dilluns 8 de juny es poden dur a terme les preinscripcions per als cicles formatius de grau mitjà. A Balaguer, l'Institut Almatà ofereix 3 modalitats diferents. 

»El Col·lectiu Llibertat s'ha trobat de nou aquest dijous al Mercadal per reprendre les seves reivindicacions, tot respectant les mesures de protecció. L'acte ha inclòs un homenatge al company Eduard. 

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt