Dilluns 09 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

31-10-2019

Festivitat de Tots Sants. TrÓnsit demana extremar la prudŔncia davant uns dies de mobilitat elevada i un octubre amb una alta sinistralitat. Es desplega un dispositiu especial per minimitzar les afectacions a vies de destinaciˇ de muntanya

El Servei Català de Trànsit (SCT) apel·la a la prudència i responsabilitat dels conductors per prevenir accidents aquest cap de setmana llarg de tres dies amb motiu de la festivitat de l’1 de novembre, que també inclou la celebració de la Castanyada.

Davant la previsió d’una mobilitat elevada en aquest període festiu, l’SCT recorda que el factor humà és darrere de la majoria d’accidents de trànsit i demana, tant als conductors com als acompanyants, un comportament prudent i segur a la carretera. Aquest any, fins al 30 d’octubre, han mort a la xarxa viària interurbana catalana 152 persones en 139 accidents mortals. Concretament al mes d’octubre han mort 20 persones, i juntament amb el mes d’agost, ha estat el més mortífer de l’any.

L’SCT, en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, establiran amb motiu de la festivitat de Tots Sants, entre les 15.00 h de dijous 31 d’octubre i les 24.00 h de diumenge 3 de novembre, un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris. Es preveu que prop de  415.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana, entre les 15.00 h del 31 d’octubre i les 15.00 h del divendres 1 de novembre. Una mobilitat que, a més, pot complicar-se per la marxa lenta convocada per l’Associació Plataforma Contra les Restriccions Circulatòries, que transcorrerà  des del pàrquing del Carrefour del Prat de Llobregat per les Rondes B-10 i B-20 dins dels termes municipals del Prat de Llobregat i Barcelona el dijous 31 d’octubre entre les 18 i les 21 h.

Aquesta és la primera operació especial clarament de tardor i per aquest motiu,  les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a  zones de muntanya i interior com la C-16, C-17 i C-14, així com també l’N-145 i l’N-260 d’entrada al principat d’Andorra i a la Cerdanya. A més, també cal tenir en compte que les pluges caigudes els darrers dies poden animar moltes persones a desplaçar-se cap a zones de muntanya on es practica la collida de bolets i castanyes.

D’altra banda, atès la festivitat de Tots Sants, divendres, dia 1 de novembre, alguns desplaçaments correspondran a les visites tradicionals als cementiris, fet que pot provocar algunes complicacions viàries en els seus accessos.

Horaris i vies amb més mobilitat

Les franges horàries que poden registrar més mobilitat i possibles problemes de circulació durant el pont de Tots Sants seran dijous 31 d’octubre, entre les 14.00 h i les 21.00 h i divendres, 1 de novembre, entre les 11.00 i les 15.00 h en l’operació sortida, i diumenge, 3 de novembre de les 14.30 h a les 21.00 h en l’operació retorn.  

Les vies i trams on es preveuen més complicacions de mobilitat durant el pont són les següents:

SORTIDA

 • AP-7 nord Mollet del Vallès – La Roca del Vallès
 • AP-7 sud El Papiol - Martorell
 • B-23 Molins de Rei – El Papiol
 • C-14 Oliana – Organyà
 • C-16 Berga – Cercs
 • N-145 La Seu – Andorra

RETORN

 • AP-7 nord Sant Celoni – La Roca del Vallès
 • C-16 Túnel del Cadí – Berga
 • C-14 Organyà
 • C-55 Manresa
 • N-145 Vall de Valira
 • A-2 Jorba, el Bruc i Esparraguera
 • N-260 Ripoll

Mesures d’ordenació i regulació

Pel que fa a les mesures especials disposades entre dijous 31 d’octubre a les 15.00 h i diumenge 3 de novembre a les 24.00 h, són les següents:

Dia

Via

Sentit

Tram

 

Tipus

Dijous 31

C-58cc

Nord

Bus VAO – Sortida

 

Obert a TOTHOM

C-16

Nord

Berga sud/centre-Cercs

 

Anul·lació del carril d’incorporació (dret) en sentit nord

Divendres 1

C-58cc

Nord

Bus VAO – Sortida

 

Obert a TOTHOM

C-16

Nord

Berga sud/centre-Cercs

 

Anul·lació del carril d’incorporació (dret) en sentit nord

Dissabte 2

C-58cc

Nord

Bus VAO – Sortida

 

Obert a TOTHOM

C-16

Nord

Berga sud/centre- Cercs

 

Anul·lació del carril d’incorporació (dret) en sentit nord

Diumenge 3

C-16

Sud

Baltarga-Bagà

 

Anul·lació del carril dret en sentit sud

C-16

Sud

Cercs-Berga

 

Anul·lació de les vies ràpides en sentit sud

C-16

Sud

Berga sud i Centre

 

Tancament dels accessos Berga-Centre i Berga-Nord des de la C-16

C-55

Sud

Castellgalí-Manresa

 

Anul·lació del carril esquerre en sentit sud

AP-7

Nord

Vilafranca  – Peatge de Martorell

 

Carril en sentit contrari a l’habitual

AP-7

Sud

St. Celoni –  La Roca del Vallès

 

Carril en sentit contrari a l’habitual

C-58cc

Sud

Bus VAO – Retorn

 

Obert a TOTHOM

 

El Servei Català de Trànsit ha establert per a l’any 2019 una sèrie de restriccions a la circulació de vehicles. De manera específica per aquesta operació especial, també s’han determinat restriccions a la circulació de vehicles pesants.

Obres destacades en execució

Recordem que alguns trams de la xarxa viària es veuen afectats  per obres i per això és necessari extremar les precaucions si se circula per aquests punts que s’exposen a continuació:

Demarcació de Barcelona

AP-7 El Papiol

B-20 Cornellà del Llobregat

C-58 Badia del Vallès - Sant Quirze del Vallès

C-55 Monistrol de Montserrat

Demarcació de Lleida

C-14 Organyà

A-2 Montmaneu

Demarcació de Girona

A-26 Besalú a Olot

C-25 Riudellots de la Selva

N-260 Cabanelles

N-II La Jonquera

Efectius del Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit gestionarà i controlarà la mobilitat durant aquest període festiu a través de l’equip tècnic del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), que té el suport a peu de carretera dels Equips Mòbils d’Informació Viària (EMIV), els quals es distribuiran per les vies més conflictives (A-2, C-14, C-16, C-17, N-145, N-260). A més, els mitjans aeris dels que disposa l’SCT, un helicòpter biturbina i un avió bimotor, reforçaran el seguiment del dispositiu i el control i la vigilància del trànsit.

Dispositiu dels Mossos d’Esquadra

Durant el pont de Tots Sants, un total de 1.372 efectius dels Mossos d’Esquadra de Trànsit vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a una xarxa viària de Catalunya.

Els agents s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, informant de les incidències que hi pugui haver i afectin a la mobilitat, prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana.

S’establiran, tant en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.449 controls:

 • 390 controls d’alcoholèmia i drogues. El 31 d’octubre faran 88 controls de drogo-alcoholèmia
 • 177 controls per revisar els elements d’us de seguretat passiva
 • 372 controls per detectar les distraccions
 • 103 controls en relació als transports
 • 253 controls de velocitat
 • 154 controls per controlar els motoristes (PREMOT)

Taxa 0, l’única segura

Dins aquest període de festiu, el dijous  31 d’octubre a la nit se celebra la Castanyada i des de l’SCT es vol recordar la incompatibilitat entre el consum d’alcohol i/o drogues i la conducció.

Els principals efectes del consum d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com també l’increment de la somnolència. Tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals, el risc de sinistre s’incrementa. Per tant, l’única taxa segura si s’ha de conduir és el 0,0%.

D’altra banda, en relació amb el consum de drogues, depenent del tipus, els efectes són alteracions de la memòria i de la percepció del moviment, alteracions de l’estat d’ànim i l’atenció, alteracions del control de moviments, de la velocitat psicomotora, de la percepció i de l’equilibri, i impulsivitat.

Si se surt de festa a la nit i es beu, des de l’SCT s’aconsella utilitzar el transport púbic o la figura del conductor alternatiu, una persona dins del grup que es compromet durant la nit a no beure per poder tornar a casa sans i estalvis.

Conducció responsable

L’SCT demana prudència en els desplaçaments, també  durant el pont de Tots Sants, ja que en moments puntuals on hi ha més volum de vehicles cal adaptar la velocitat i incrementar la distància de seguretat per evitar accidents.

Des de l’SCT es demana als usuaris que mantinguin l’atenció en la circulació per la xarxa viària i es vigili també molt en els desplaçaments curts. En aquest sentit s’apel·la a la responsabilitat dels conductors i conductores atès que el comportament dels usuaris ha estat determinant per aconseguir reduir la sinistralitat viària a Catalunya els darrers anys.

A la carretera cal respectar els límits de velocitatno distreure’s amb dispositius electrònics com el mòbilmantenir la distància de seguretat entre vehicles i utilitzar els sistemes de seguretat passiva.

L’SCT també alerta de la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l’any, ja que augmenten el risc de patir un accident.

Recordem que l’estat del trànsit es pot consultar:


Altres notícies

»La Damm es va adjudicar aquest dissabte el II Memorial Yeray Darias de categoria alevina a l'imposar-se a la final a l'Osasuna per 2-1

»Aquest dissabte a la tarda han arribat a Balaguer les tres patgesses; Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre les cartes i xumets dels nens. A mÚs encesa de l'Estel dĺOrient i actuaciˇ musical a cÓrrec del grup RabadÓb

»Balaguer celebra aquest dissabte una de les fires amb mÚs hist˛ria. La Fira Mercat de Santa Ll˙cia i la recuperada Fira dels Alls tot rememorant antigues tradicions.

»Balaguer celebrarÓ aquest dissabte una nova ediciˇ de la Fira Mercat de Santa Ll˙cia, una de les fires amb mÚs hist˛ria anomenada tambÚ com la Fira dels Alls tot rememorant antigues tradicions

»El colĚlectiu Des de baix ha organitzat aquest divendres 6 de desembre a Balaguer un acte sota el nom de 'Enterrem el RŔgim del 78'.

»Balaguer prepara unes festes de Nadal plenes de novetats, com la incorporaciˇ de l'Estel dĺOrient com a element, que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turÝstic de la ciutat.

»Aquest dijous s'ha presentat la campanya de Nadal de l'Associaciˇ de comerciants del centre Hist˛ric de Balaguer. Els compradors seran obsequiats amb vals descompte per patinar a la pista de gel de la plaša del Mercadal.

»Aquest dijous ha tingut lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Ha comptat amb les nadales de l'Orfeˇ balaguerÝ, la posada en funcionament de la pista de gel i una xocolatada de les associacions de comerciants.

»Aquest dissabte 7 de desembre de 6 a 8 de la tarda s'incorpora a la programaciˇ de RÓdio Balaguer PRIMERA LLISTA, un programa presentat per Marc ClapÚs que repassa les canšons que mÚs triomfen arreu del planeta.

»Amb l'esl˛gan 'Per Nadal el comerš de Balaguer et porta de creuer', l'ACB 2021 comenša aquest dijous la campanya de Nadal. Es realitzarÓ un sorteig d'un Creuer per a dos persones a Costa Esmeralda.

»El colĚlectiu Des de baix ha organitzat aquest divendres 6 de desembre a Balaguer un acte sota el nom de 'Enterrem el RŔgim del 78'. L'acte simularÓ l'enterrament en una processˇ des de l'estaciˇ de trens fins la plaša del Museu.

»El Ministeri per a la Transiciˇ Ecol˛gica concedeix 6,8 MÇ en subvencions a 67 municipis de Lleida per projectes de millora de l'eficiŔncia energŔtica. Un dels beneficiaris serÓ Balaguer que millorarÓ els tancaments de l'edifici de l'ajuntament.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt