Divendres 28 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

04-11-2019

Les matriculacions de turismes pugen un 5,3% a l'octubre però es manté una reducció del 7% des de principi d'any

Les matriculacions de turismes han reputat un 5,3% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l'any passat però tot i això es manté una reducció del 7% des de principi d'any, sgeons ha informat l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). En total, a l'octubre es van matricular 14.721 vehicles, mentre que el 2018 van ser 13.977. Per tipologies, les matriculacions de benzina van pujar un 11,5% a l'octubre i les de dièsel han baixat un 20,5%. Pel que fa als elèctrics, la pujada va ser del 25,2%. A l'Estat, les matriculacions van pujar un 6,28% però des de principi d'any també es manté una baixada del 6,35%.
 
En total es van matricular 9.811 turismes de benzina a Catalunya a l'octubre, un 11,5% més que els 8.799 de l'any anterior. En l'acumulat de gener a octubre s'ha registrat una pujada del 3,29%, amb 98.773 turismes matriculats.
 
En l'àmbit del dièsel, continua la davallada de matriculacions passant del 3.440 vehicles matriculats l'octubre del 2018 a 2.734, un 20,55 menys. Des de principi d'any la reducció és del 38,34%.
 
En canvi, els elèctrics mantenen la tendència a l'alça amb 2.176 matriculacions a l'octubre, un 25,205 més que les 1.738 de l'any passat. Entre gener i octubre aquestes matriculacions han pujat un 21,21%, fins a les 18.849.
 
Al conjunt de l'Estat, s'han matriculat 52.757 turismes de benzina, 27.730 de gasoil i 13.474 elèctrics. En total, 93.961noves matriculacions.
 
Per canals, les vendes han pujat un 28,8% en el d'empreses però el de particular han baixat gairebé un 7% -12,4% des de principi d'any-. Al canal de lloguer, les vendes han pujat un 7,4%.
 
D'altra banda, s'han matriculat 17.250 vehicles comercial lleugers, gairebé un 2% menys que en el mateix mes de l'any anterior. El canal d'autònoms va créixer un 12,7% i el d'empresa cau un 10%. Des de principi d'any, la venda d'aquests vehicles ha crescut un 1,6%, amb 181.541 unitats.
 
Pel que fa als vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos, l'increment ha estat del 15,4% amb 3.864 al conjunt de l'Estat. Els que més creixen són els vehicles industrials pesats, amb un creixement del 23,2%.
 
La directora de l'àrea econòmica i logística d'Anfac, Aránzazu Mur, ha apuntat que tot i el resultat positiu de l'octubre "l'evolució de la demanda continua sense estar alineada amb l'evolució econòmica" i ha assegurat que "la incertesa i la confusió continuen afectant" al mercat de particulars. A més, ha alertat que mentre baixen les vendes de vehicles nous creixen les dels de segona mà antics per la qual cosa ha instat a "ser capaços d'atraure la demanda cap al vehicle nou".
 
El director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales, ha afirmat que la dada de matriculacions de l'octubre és "una mica enganyosa" perquè el canal particular baixa i la dada s'explica per "l'inusual" creixement del canal empresa.
 
Per últim, la directora de Comunicació de Ganvam, Tania Puche, ha esperat que després de les eleccions d'aquest diumenge es doni pas a un govern estable "que permeti impulsar mesures per a l'automoció després de quatre anys d'aturada".
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer es projectaran les pel·lícules Sonic i La Llamada de lo Salvaje.

»Aquest diumenge dia 1 de març obertura de Sta Maria de les Franqueses des les 11 del matí i fins a les 14h, amb visites guiades cada hora.

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiars Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat organitza per aquest diumenge una darrera activitat per cloure el cicle Bibblioteques amb DO. Es tracta d'una visita al Monestir de les Avellanes, el vi del qual és el que ha acompanyat els actes per a públic adult d'

»Aquest proper diumenge, 1 de març, es fa la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. L'espai complementarà i tancarà el discurs de l'exposició permanent.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer aprova el Projecte bàsic i d'execució per destinar a alberg l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir

»En el marc de Fira Q d'enguany, la Paeria de Balaguer, l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associació Gastrobar, han organitzat el concurs Dolç de Balaguer. L'objectiu és escollir un dolç típic de la ciutat perquè esdevingui marca gastronòmic

» Xerrada sobre el voluntariat ambiental a Costa Rica organitzada per Grup Natura aquest divendres

»El ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest dijous porta a aprovació inicial el Projecte bàsic i d'execució d'adequació de l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà com a establiment destinat a alberg juvenil.

»L'escola La Noguera ha celebrat aquest dijous el seu VII Certamen intern de lectura en veu alta al Teatre Municipal. Es tracta d'un exercici per seleccionar els alumnes que participaran als Quarts de final del Certamen nacional el 24 de març.

»Del 2 al 6 de març es farà 'La plantada de l'arbre a Les Franqueses' a càrrec dels Centres Educatius

»La creativitat, nexe comú dels actes del Dia Internacional de les Dones a Balaguer. El programa d'activitats inclou la creació d'un mural, l'actuació de Krregades de Romanços, un vermut popular i l'exposició Artistes catalanes del dibuix i la pintura


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt