Divendres 28 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

05-11-2019

La Diputaciˇ de Lleida destina 279.000 euros a la recerca hospitalÓria a la demarcaciˇ. Amb la renovaciˇ del conveni de colĚlaboraciˇ amb l'IRBLleida i el Servei CatalÓ de la Salut

La Diputació de Lleida ha donat continuïtat a la col•laboració que manté des de fa anys amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i el Servei Català de la Salut (SCS), amb la signatura del conveni de col•laboració en matèria de recerca hospitalària, pel qual la diputació lleidatana aporta 279.300 euros per a l'anualitat 2019. El conveni, amb vigència des de l'1 de juliol del 2019 i fins el 31 de desembre del 2020, estipula que aquesta col•laboració es farà mitjançant el desenvolupament del Programa Post-MIR 2019 i de Promoció de la Recerca en Salut. Aquest programa implica una convocatòria d'ajuts per part de l'IRBLleida per a la contractació durant un any de nous professionals que hagin acabat el període de formació especialitzada (MIR, EIR, PIR o FIR) i estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida (UdL).
 
 
El Programa Post-MIR 2019 i de Promoció de la Recerca en Salut destina ajuts en tres àmbits. Per una banda, ajuts post-residència per a la incorporació de professionals que hagin acabat el període de formació especialitzada (MIR, EIR, PIR, FIR o LLIR), entre els anys 2017 i 2019 i desitgin desenvolupar un projecte de recerca en salut. També preveu ajuts post-residència per a recerca en model porcí. Es tracta d'ajuts específics per a la incorporació de professionals que, havent acabat dins dels anys 2017 a 2019 el període de formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques, desitgin donar suport al desenvolupament de projectes en models experimentals del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) de Torrelameu.
 
Finalment, el programa també incorpora ajuts per a la finalització de tesi doctoral destinats a estudiants de doctorat en ciències de la salut que estiguin esgotant una beca predoctoral concedida en concurrència competitiva, i que estiguin matriculats en el programa de doctorat en salut de la UdL.
 
La Diputació de Lleida col•labora en les actuacions relacionades amb la promoció i el benestar dels ciutadans que viuen en els municipis de la seva demarcació, entre les que es troben les activitats relacionades amb la salut prestada per entitats que donen assistència sanitària en el camp de l'atenció sanitària especialitzada i que desenvolupen al mateix temps activitats de recerca i docència, amb la finalitat de millorar directament i indirectament la qualitat de vida dels ciutadans.
 
Al llarg dels anys, l'IRBLleida -una entitat sense ànim de lucre, que va néixer l’any 2004 amb la signatura d'un acord de col•laboració entre l'ICS, la Fundació Dr. Pifarré i la Universitat de Lleida (UdL)-, ha anat consolidant la recerca biomèdica com a mitjà per millorar la salut de la població i facilitar una activitat assistencial òptima en situacions de malaltia. La interacció entre els professionals d'ambdues institucions ha de permetre sinèrgies que facilitin aquesta tasca.
 
Actualment, l'IRBLleida pretén definir i potenciar objectius prioritaris de recerca que permetin diferenciar el centre com un àmbit de recerca competitiu i atractiu per als professionals de Catalunya i de la resta de l'Estat, així com potenciar projectes competitius que permetin l'assoliment de resultats rellevants i la formació de nous investigadors, establint la recerca com una activitat important dins de l'àmbit hospitalari amb tot el que això comporta. Principalment, cal que els professionals mèdics tinguin reconeguda aquesta activitat i disposin del temps necessari per a desenvolupar una recerca competitiva.
 
Per la seva part, el Servei Català de la Salut té encomanat pel Departament de Salut l'assegurament sanitari dels ciutadans per garantir la salut i el benestar de les persones com l'objectiu de primer ordre que respon a un dret fonamental, compartit per les administracions i entitats compareixents amb competències en aquestes matèries que consideren fonamental aprofundir en una comprensió integrada dels serveis i, en conseqüència, estimen imprescindible aprofitar les sinèrgies que tenen a l’abast al territori per aquests temes.
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer es projectaran les pelĚlÝcules Sonic i La Llamada de lo Salvaje.

»Aquest diumenge dia 1 de marš obertura de Sta Maria de les Franqueses des les 11 del matÝ i fins a les 14h, amb visites guiades cada hora.

»El Teatre Municipal de Balaguer serÓ escenari el diumenge dia 1 de marš del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiars Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat organitza per aquest diumenge una darrera activitat per cloure el cicle Bibblioteques amb DO. Es tracta d'una visita al Monestir de les Avellanes, el vi del qual Ús el que ha acompanyat els actes per a p˙blic adult d'

»Aquest proper diumenge, 1 de marš, es fa la presentaciˇ del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. L'espai complementarÓ i tancarÓ el discurs de l'exposiciˇ permanent.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer aprova el Projecte bÓsic i d'execuciˇ per destinar a alberg l'edifici antic del MolÝ de l'EsquerrÓ. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir

»En el marc de Fira Q d'enguany, la Paeria de Balaguer, l'Associaciˇ de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associaciˇ Gastrobar, han organitzat el concurs Dolš de Balaguer. L'objectiu Ús escollir un dolš tÝpic de la ciutat perquŔ esdevingui marca gastron˛mic

» Xerrada sobre el voluntariat ambiental a Costa Rica organitzada per Grup Natura aquest divendres

»El ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest dijous porta a aprovaciˇ inicial el Projecte bÓsic i d'execuciˇ d'adequaciˇ de l'edifici antic del MolÝ de l'EsquerrÓ com a establiment destinat a alberg juvenil.

»L'escola La Noguera ha celebrat aquest dijous el seu VII Certamen intern de lectura en veu alta al Teatre Municipal. Es tracta d'un exercici per seleccionar els alumnes que participaran als Quarts de final del Certamen nacional el 24 de marš.

»Del 2 al 6 de marš es farÓ 'La plantada de l'arbre a Les Franqueses' a cÓrrec dels Centres Educatius

»La creativitat, nexe com˙ dels actes del Dia Internacional de les Dones a Balaguer. El programa d'activitats inclou la creaciˇ d'un mural, l'actuaciˇ de Krregades de Romanšos, un vermut popular i l'exposiciˇ Artistes catalanes del dibuix i la pintura


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt