Divendres 28 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

05-11-2019

Jordi Puigneró anuncia una ofensiva jurídica i política del Govern en contra el decret llei digital del Govern espanyol. El conseller de Polítiques Digitals considera que 'aquest decret es carrega el model digital de l'estat de les autonomies'

Per Puigneró, el govern del PSOE amb el pretext de la seguretat nacional “vol tancar Internet” i “frenar la innovació i el progrés de Catalunya”
Conseller Puigneró atenent els mitjans de comunicació
 
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat avui que el Reial Decret-llei, publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) en matèria d’administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions, “es carrega el model digital de l’estat de les autonomies, i ho justifiquen sota el pretext de la seguretat nacional”.
 
El conseller creu que utilitzen la seguretat nacional per intentar bloquejar el projecte digital de país que s’està impulsant des del Govern de Catalunya, i ha denunciat que “per al govern del PSOE preval la unitat d’Espanya per sobre del progrés i de la innovació”. “Som davant el procés més gran de centralització des de la LOAPA. És un 155 per la porta del darrere”, ha reblat.
 
Puigneró ha anunciat una ofensiva en tots els àmbits jurídics i polítics per defensar les competències del Govern de Catalunya en l’àmbit digital.
 
Una ofensiva que passa per:
 
Engegar un front comú de les comunitats autònomes, ja que és un decret fet per Catalunya, però “afecta totes les comunitats autònomes”.
Recórrer a instàncies europees perquè podria vulnerar reglaments i directives de la UE en l’àmbit dels drets digitals.
S’ha encarregat un informe als serveis jurídics centrals de la Generalitat i també al Consell de Garanties Estatutàries. Una vegada es tinguin les conclusions, el Govern podria plantejar un recurs al Tribunal Constitucional.
El conseller ha explicat que aquest decret afecta 5 àmbits:
 
Infraestructures digitals i desplegament de la fibra òptica
 
Identitat digital
 
Desplegament de l’administració digital
 
Ciberseguretat
 
Contractació Pública
 
“Aquest decret va en contra de l’apoderament digital de la ciutadania i de la capacitat d’innovació del Govern de Catalunya”, i ha continuat afirmant que “el Govern espanyol es vol atorgar el ple poder per intervenir Internet sense ordre judicial. Un fet que l’apropa més a les pràctiques d’altres països com la Xina que a un estat de la Unió Europea”.
 
Puigneró ha apuntat que “el més sorprenent és que ho hagi fet un govern en funcions, decretant en caràcter d’urgència, en campanya electoral i amb una deslleialtat institucional que no havíem vist fins ara”.
 

Altres notícies

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer es projectaran les pel·lícules Sonic i La Llamada de lo Salvaje.

»Aquest diumenge dia 1 de març obertura de Sta Maria de les Franqueses des les 11 del matí i fins a les 14h, amb visites guiades cada hora.

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiars Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat organitza per aquest diumenge una darrera activitat per cloure el cicle Bibblioteques amb DO. Es tracta d'una visita al Monestir de les Avellanes, el vi del qual és el que ha acompanyat els actes per a públic adult d'

»Aquest proper diumenge, 1 de març, es fa la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. L'espai complementarà i tancarà el discurs de l'exposició permanent.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer aprova el Projecte bàsic i d'execució per destinar a alberg l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir

»En el marc de Fira Q d'enguany, la Paeria de Balaguer, l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associació Gastrobar, han organitzat el concurs Dolç de Balaguer. L'objectiu és escollir un dolç típic de la ciutat perquè esdevingui marca gastronòmic

» Xerrada sobre el voluntariat ambiental a Costa Rica organitzada per Grup Natura aquest divendres

»El ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest dijous porta a aprovació inicial el Projecte bàsic i d'execució d'adequació de l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà com a establiment destinat a alberg juvenil.

»L'escola La Noguera ha celebrat aquest dijous el seu VII Certamen intern de lectura en veu alta al Teatre Municipal. Es tracta d'un exercici per seleccionar els alumnes que participaran als Quarts de final del Certamen nacional el 24 de març.

»Del 2 al 6 de març es farà 'La plantada de l'arbre a Les Franqueses' a càrrec dels Centres Educatius

»La creativitat, nexe comú dels actes del Dia Internacional de les Dones a Balaguer. El programa d'activitats inclou la creació d'un mural, l'actuació de Krregades de Romanços, un vermut popular i l'exposició Artistes catalanes del dibuix i la pintura


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt