Dissabte 07 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-11-2019

Més del 55% dels ens locals que adquireixen vehicles a través de l'ACM ho fan apostant per la mobilitat sostenible amb vehicles híbrids o elèctrics

Des del 2013 la Central de Compres de l’ACM ofereix als ens locals l’opció d’adquirir en modalitat de compra o rènting vehicles policials o per a serveis generals. Al 2018 es va fer l’aposta d’incorporar diversos  models de vehicles elèctrics i híbrids al catàleg de la central de compres, amb l’objectiu de donar eines als ens locals del país per mitigar el canvi climàtic, apostar per la mobilitat sostenible i pacificar i reduir els sorolls als carrers i places d’arreu del país.
 
Fins fa dos anys el 100% dels vehicles que s’adquirien a través de la Central de Compres de l’ACM eren de combustible fòssil, majoritàriament dièsel. L’oferta de vehicles elèctrics i híbrids feta per la Central de Compres ha capgirat la tendència. Aquest 2019 els vehicles de benzina o dièsel ja només representen el 42% de les adquisicions que es fan a través de la Central de Compres de l’ACM. És a dir, el 58% dels vehicles adquirits pels ens locals catalans ja són elèctrics o híbrids.
 
El president de l’ACM, Lluís Soler, ha destacat que “com a aliat estratègic del municipalisme català, ens marquem com a objectiu prioritari la lluita contra l’emergència climàtica, una prioritat de país que el municipalisme fa seva”. Tot això, ha dit Soler, “al mateix temps que contribuïm a descarbonitzar la mobilitat dels nostres municipis, apostem per vehicles que aporten eficiència, menor impacte acústic i més seguretat viària”.
 
Des del 2018, gràcies a un nou acord marc de mobilitat sostenible, els ens locals han adquirit 251 vehicles elèctrics a través de la Central de Compres. Un total de 93 han estat cotxes, 113 furgonetes i 45 motocicletes. També s’han adquirit 156 cotxes híbrids. De vehicles de benzina (el 25%) se n’han adquirit 173 (5 d’ells eren motocicletes) i de dièsel (17%) només 124.
 
“La Central de Compres no només vol facilitar el dia a dia dels ens locals amb simplificació de tràmits i estalvi econòmic, sinó també incentivar la sostenibilitat dels nostres pobles i ciutats”. Soler ha manifestat que “a través dels vehicles tenim un mecanisme molt útil per fer camí cap a la mobilitat sostenible i la baixa emissió de gasos contaminants”.
 
L’aposta de la Central de Compres per la sostenibilitat va més enllà de la mobilitat, ja que des de fa uns mesos s’han incorporat nous acords marc que potencien l’adquisició de calderes de biomassa per usar una font tèrmica més respectuosa amb el medi ambient i el servei d’enllumenat públic amb tecnologia led per generar estalvi energètic i una il•luminació menys contaminant.
 
En total la Central de Compres ofereix 14 productes i serveis a més de 1.100 ens locals catalans que estalvien procediments, compleixen amb la Llei de Contractes i disposen de preus avantatjosos.
 

Altres notícies

»Balaguer celebrarà aquest dissabte una nova edició de la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història anomenada també com la Fira dels Alls tot rememorant antigues tradicions

»El col·lectiu Des de baix ha organitzat aquest divendres 6 de desembre a Balaguer un acte sota el nom de 'Enterrem el Règim del 78'.

»Balaguer prepara unes festes de Nadal plenes de novetats, com la incorporació de l'Estel d’Orient com a element, que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat.

»Aquest dijous s'ha presentat la campanya de Nadal de l'Associació de comerciants del centre Històric de Balaguer. Els compradors seran obsequiats amb vals descompte per patinar a la pista de gel de la plaça del Mercadal.

»Aquest dijous ha tingut lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Ha comptat amb les nadales de l'Orfeó balaguerí, la posada en funcionament de la pista de gel i una xocolatada de les associacions de comerciants.

»Aquest dissabte 7 de desembre de 6 a 8 de la tarda s'incorpora a la programació de Ràdio Balaguer PRIMERA LLISTA, un programa presentat per Marc Clapés que repassa les cançons que més triomfen arreu del planeta.

»Amb l'eslògan 'Per Nadal el comerç de Balaguer et porta de creuer', l'ACB 2021 comença aquest dijous la campanya de Nadal. Es realitzarà un sorteig d'un Creuer per a dos persones a Costa Esmeralda.

»El col·lectiu Des de baix ha organitzat aquest divendres 6 de desembre a Balaguer un acte sota el nom de 'Enterrem el Règim del 78'. L'acte simularà l'enterrament en una processó des de l'estació de trens fins la plaça del Museu.

»El Ministeri per a la Transició Ecològica concedeix 6,8 M€ en subvencions a 67 municipis de Lleida per projectes de millora de l'eficiència energètica. Un dels beneficiaris serà Balaguer que millorarà els tancaments de l'edifici de l'ajuntament.

»Tot és a punt per la posada en funcionament aquest dijous al vespre de la pista de gel a Balaguer tot i que dependrà de les condicions meteorològiques de les properes hores i del gruix de gel.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal, amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb l'Orfeó Balaguerí

»Durant aquest any, Solsona, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Juneda i la Seu d'Urgell han acollit l'activitat 'Un Matí d'Orquestra' als seus teatres per afavorir l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt