Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-11-2019

Comença el canvi de freqüències de la TDT pel Segon Dividend Digital. En la majoria de comarques caldrà fer actuacions en les antenes col•lectives i resintonitzar els canals de televisió

El Segon Dividend Digital s’inicia aquest dijous 14 de novembre a Catalunya, i s’anirà completant de manera progressiva durant els pròxims mesos 
 
En la majoria de comarques caldrà fer actuacions en les antenes col•lectives i resintonitzar els canals de televisió
 
No hi haurà cap canvi de freqüències a l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme i els dos Vallesos
 
Aquest dijous comença el Segon Dividend Digital, un procés que comportarà diversos canvis de freqüències de canals de la TDT per permetre el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G.
 
A la majoria de comarques catalanes, per continuar veient correctament tots els canals caldrà fer alguna actuació. Només els edificis amb antenes col•lectives hauran de fer adaptacions a les instal•lacions de recepció, però en tots els casos serà necessària una resintonització dels aparells de televisió.
 
Hi ha vuit comarques, que representen prop del 70% de la població de Catalunya, on no hi haurà cap canvi de freqüències i, per tant, no serà necessari fer res per poder continuar veient tots els canals. Es tracta de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
 
Què caldrà fer a les comarques on hi ha canvis de freqüències
 
Els habitatges unifamiliars amb antena individual i els edificis de fins a 3 o 4 habitatges no hauran de fer cap adaptació de l'antena. Només caldrà resintonitzar els canals mitjançant el comandament del televisor.
 
Als edificis de més de 3 o 4 habitatges, en canvi, caldrà l’actuació d’una empresa instal•ladora de telecomunicacions homologada. Després, un cop fetes les adaptacions necessàries a l'antena, també caldrà que cada veí o veïna resintonitzi els canals al seu aparell de televisió.
 
En la majoria dels casos, els canals estatals i nacionals que canviïn de freqüència començaran a emetre en simulcast, és a dir simultàniament en la freqüència nova i l'antiga, durant tres o sis mesos. La majoria de canals locals, en canvi, deixaran d'emetre per la freqüència antiga en el moment que comencin a fer-ho per la nova.
 
Tot i que el procés comença el 14 de novembre, la data exacta en què es portaran a terme els canvis de freqüència varia depenent del centre emissor on estigui orientada cada antena. Al web de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya es pot trobar un mapa on es detallaran els canvis de freqüència per comarca i també els centres emissors amb les dates previstes per a cadascun, que s’aniran actualitzant setmanalment.
 
La importància de contactar amb una empresa instal•ladora homologada
 
És molt important tenir en compte que les adaptacions a les antenes col•lectives només les poden portar a terme les empreses instal•ladores homologades. Podem trobar la que més ens convingui mitjançant el cercador d’empreses instal•ladores habilitades per la Generalitat de Catalunya. Un cop al cercador, cal seleccionar el tipus A (infraestructures en edificis).
 
Per contribuir a finançar els costos derivats d’aquestes adaptacions a les antenes, el Ministeri d’Economia i Empresa, a través de l’empresa estatal Red.es, ha establert una línia d’ajuts directes dirigits a les comunitats de propietaris.
 
Un procés que tindrà lloc a tota la Unió Europea
 
El Segon Dividend Digital és el conjunt de freqüències entre 694 i 790 MHz de l'espectre radioelèctric (també anomenades banda 700 MHz). Aquesta banda s'ha d'alliberar en els propers mesos per permetre el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G.
 
La banda 700 MHz actualment està ocupada per canals de la TDT, que per poder deixar-la lliure s'hauran de traslladar a altres freqüències de l'espectre.
 
Aquest procés, que ha d’estar completat el 30 de juny de 2020, es portarà a terme a tota la Unió Europea, i serà semblant al que ja va tenir lloc l'any 2015 (Primer Dividend Digital).
 
Per més informació sobre el Segon Dividend Digital, es pot consultar el web de Mitjans de Comunicació de la Generalitat o bé trucar al 012.
 

Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt