Dimarts 14 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-11-2019

L'ús dels autobusos de la Generalitat creix un 37,5% en deu anys, gràcies en part, a la implantació dels serveis de bus exprés.cat. Lleida, ha passat d'1,1 milions de viatges el 2009 a 2,5 milions el 2018.

Els serveis de transport interurbà per carretera també són el mode de transport que més ha augmentat a tot Catalunya l’any 2018, amb un increment del 7% 
S’han introduït altres millores als serveis de bus interurbà com ara l’optimització i reforç de les connexions a les universitats i els diferents hospitals comarcals distribuïts per tot el territori. 
 
Els usuaris d’aquest transport públic han passat de 48,9 milions el 2009 a 67,3 milions el 2018. 
 
L’ús dels autobusos de la Generalitat creixen un 37,5% en deu anys. 
 
La demanda als autobusos interurbans de la Generalitat ha augmentat un 37,5% en deu anys, segons les Xifres del Transport Públic a Catalunya, el document estadístic que elabora anualment el Departament de Territori i Sostenibilitat i que recull les principals dades de demanda i oferta de tots els operadors de transport públic de Catalunya.
 
De tots els modes de transport, els autobusos interurbans de la Generalitat són els que més creixen gràcies, en part, a la implantació dels serveis de bus exprés.cat, els busos d’altes prestacions que s’estan posant en servei a tot Catalunya des de l’any 2012.
 
Lleida, ha passat d’1,1 milions de viatges el 2009 a 2,5 milions el 2018, el que suposa un increment del 127,2%. És la demarcació que més ha experimentat un creixement en aquests últims deu anys.
 
Barcelona ha passat de 30,3 a 43,4 milions de viatges (43,23% d’increment)
Tarragona, de 7,5 a 10,6 milions (41,33% d’increment)
Girona, de 9,8 a 10,5 milions de viatges (7,14% d’increment)
 
S’han introduït millores en el servei d’autobusos incloses al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020. 
 
Optimització i reforç de les connexions a les universitats i els diferents hospitals comarcals distribuïts per tot el territori
Creació de serveis suburbans i comarcals 
Intermodalitat entre els serveis ferroviari i el bus
Benefici ambiental de totes aquestes millores
 
L’any 2018, es van deixar d’emetre 56.448 tones de CO2 gràcies a l’ús del transport públic per carretera de la Generalitat o, el que és el mateix, l’equivalent al diòxid de carboni que emeten 56.000 cotxes. Pel que fa als òxids de nitrogen (NOx), s’ha estalviat l’emissió de 454 tones a l’atmosfera, i 40 tones de partícules inferiors a 10 micres (PM10).
 

Altres notícies

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Han actuat grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 

»Aquest divendres 10 de juliol s'ha fet l'acte d'inauguració i promoció de la nova zona verda i de solàrium de la piscina del poliesportiu, amb un concert de Marina and Marta.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt