Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

21-11-2019

L’ACM participa a la trobada preparatòria del món local per la Cimera catalana davant l’emergència climàtica.

Lluís Soler: “L’emergència climàtica és una de les nostres màximes prioritats, apostant pel subministrament d’energia verda al món local, la descarbonització de la mobilitat i l’eficiència energètica, i l’impuls normatiu per transitar cap a un sistema econòmic sostenible”
 
Dijous 21 de novembre.- El president de l’ACM, Lluís Soler, ha participat aquest dijous al matí a la primera trobada del món local per preparar la Cimera catalana davant l’emergència climàtica. La trobada ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat,  Damià Calvet.
 
La Cimera tindrà lloc a Barcelona el proper 17 de gener de 2020 i preveu acordar un full de ruta, a curt i mig termini, per afrontar polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic entre tots els sectors ambientals, econòmics, socials, polítics i acadèmics de Catalunya. La trobada amb el món local ha servit per intercanviar propostes i consensuar compromisos en la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya.
 
El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que “l’emergència climàtica no és només un repte global, sinó que ens afecta de ple en la nostra vida als pobles i ciutats” i afegeix que “estem fortament compromesos en la descarbonització de l’economia, la mobilitat i la transformació del sistema productiu per aconseguir un país verd, sostenible i que generi noves oportunitats per a tothom”.
 
En aquesta línia, Soler ha explicat que "l'emergència climàtica pot causar efectes devastadors per a diferents territoris de Catalunya, com és el cas del Delta de l'Ebre, i per aquest motiu hem d'actuar urgentment per pal•liar els efectes derivats del canvi climàtic".
 
Des de l’ACM sempre s’ha defensat que els municipis són un actor clau en la lluita contra el canvi climàtic i que les administracions locals s’han de comprometre a reduir les emissions d’efecte hivernacle, no només a través de polítiques públiques, sinó també amb plans de prevenció i actuació transversals.
 
L’ACM és membre actiu del Pacte Nacional per a la Transició energètica i del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia. Al mateix temps, el món local i l’ACM esta compromesos amb l’Agenda 2030 per al desenvolupament mundial sostenible i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret amb l’objectiu 13 d’acció climàtica. Paral•lelament, a través de la Central de Compres l’ACM ja impulsa que el món local faci un pas cap a l’energia verda a través de l’acord marc d’eficiència energètica de l’enllumenat públic, el subministrament d’energia elèctrica 100% verda i l’aposta per la mobilitat sostenible amb l’opció per part dels ens locals d’adquirir vehicles elèctrics i híbrids.
 
Es considera que el 80% de les polítiques per fer front al repte del canvi climàtic s’implanten en el si dels governs regionals i locals. Està previst que la futura Llei de transició energètica de Catalunya impulsi el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat i consum energètic i neutra en les emissions de carboni.
 

Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt