Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

21-11-2019

El 99% d'ens locals de Catalunya ha concorregut al PUOSC 2020-2024. El passat divendres dia 15 de novembre va finalitzar el termini i es van presentar prop de 2.800 de sol·licituds.

La convocatòria de sol•licituds del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) 2020-2014, que va finalitzar el divendres 15 de novembre, ha rebut 2.794 peticions del 99% del total dels ens locals de Catalunya. De les 2.794 sol•licituds, els Ajuntaments n’han presentat 2.546, els Consells Comarcals 65 i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD’s) 183. Només un consell comarcal, dues EMD i 9 dels 947 ajuntaments no han presentat cap sol•licitud.
 
Amb el PUOSC 2020-2024, impulsat des del Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, es recupera el principal instrument de cooperació econòmica per a la realització d’obres i serveis dels ens locals. La nova convocatòria aposta per afavorir la generació d’oportunitats i la creació de sinergies amb els agents de cada territori i cobrir les necessitats inversores del món local.
 
Així, el PUOSC subvencionarà actuacions de millora de les infraestructures que impulsin l’activitat econòmica, que contribueixin a equilibrar el territori i revertir la pèrdua de població, que millorin els recursos, la connectivitat tecnològica i els serveis públics i que previnguin els riscos naturals. El Departament de la Presidència aporta 250 milions d’euros al Pla dels propers cinc anys i, per primera vegada, s’inclou una línia de subvencions per acció territorial a ens locals de menys de 5.000 habitants.
 
La secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran disposarà, les properes setmanes, de més dades concretes i territorialitzades.

Altres notícies

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.

»Ingressa a presó després de ser detingut per robatoris a Balaguer en dues ocasions el mateix dia. L'home va robar en una torre, després d'intentar-ho en una altra i haver estat arrestat hores abans per forçar un cotxe


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt