Diumenge 09 d'Agost
del 2020



Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram



Les últimes notícies al teu Telegram:

Telegram












Ajuntament de Balaguer



Altres notícies

21-11-2019

La Diputació, en contra de la violència masclista i a favor de la promoció de la igualtat de gènere en tots els àmbits. Així s'ha constatat en la lectura del manifest que s'ha fet aquest dijous durant la sessió del ple ordinari de la institució

També s’ha aprovat una moció en defensa d’uns preus justos per a la pagesia i, en especial, per a la fruita dolça i de pinyol, en la qual es reclama a l’administració de l’Estat espanyol que ofereixi ajuts directes als productors pels baixos preus i una rebaixa en els tributs. 
 
El ple de la Diputació celebrat aquest dijous s’ha iniciat amb la lectura, a càrrec de la diputada Helena Martínez, d’un manifest de rebuig a la violència masclista i en el qual la institució es compromet a promoure la igualtat en tots els àmbits al seu abast a través de polítiques que propiciïn l’equitat, la llibertat i la concòrdia i que ens permetin avançar cap a un escenari social lliure de violència.
 
El text també demana treballar per fer possible uns pressupostos amb perspectiva de gènere, més igualitaris i feministes, que suposin un increment en les partides destinades en l’impuls de campanyes de sensibilització, formació, protecció i conscienciació en perspectiva de gènere.
 
Al mateix temps, s’advoca per impulsar accions concertades entre la Diputació de Lleida, els Ajuntaments, Consells Comarcals, Conselh Generau d’Aran, ens locals i associacions per promoure, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, valors de respecte mutu, igualtat i foment d’un llenguatge inclusiu, no sexista, que eviti continguts que transmeten estereotips masclistes i un imaginari patriarcal i discriminatori vers la dona.
 
Per últim es rebutja sempre, i en tot moment, qualsevol tipus de violència i manifestació masclista, qualsevol tipus de discriminació i desigualtat, per aconseguir una societat lliure de masclismes.
 
El Ple també ha aprovat –amb l’única abstenció del grup En Comú Podem– la moció en defensa d’uns preus justos per a la pagesia i, en especial, per a la fruita dolça i de pinyol. La moció insta l’administració general de l’Estat espanyol a oferir ajuts directes als productors pels baixos preus; rebaixes als tributs que graven l’activitat del sector agrari, en especial el fructícola, com pot ser la reducció de mòduls de l’IRPF i els pagaments que s’han de fer a la Seguretat Social, entre altres que s’hi puguin escaure; i la imputació d’aquestes ajudes a efectes per a les declaracions de renda de l’exercici 2019.
 
A més, insta el Ministeri d’Agricultura a aplicar una mesura d’arrencada per la resta de l’Estat espanyol com ha fet el DARP amb l’ordre ARP/76/2019, de 16 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per a l’arrencada de presseguers, nectariners i paraguaians, per tal de reduir les hectàrees productives.
 
La moció recorda que l’agricultura és un dels principals motors de desenvolupament de diverses zones de Catalunya, especialment de la demarcació de Lleida, que representa gairebé un 45% del total de Catalunya. Explica que els joves són el futur del nostre territori i que, amb l’actual situació, es veu perillar el relleu generacional i la continuïtat del camp agrícola català i, en conseqüència, un procés de despoblament rural. També ha fet referència al fet que, en l’àmbit europeu i també a Catalunya, poc més del 5% tenen menys de 35 anys i és per això que cal una aposta decidida per part de totes les administracions implicades.
 
En el decurs del ple també s’han debatut dos mocions més, una presentada pel grup polític de Cs, per a la transparència i igualtat d’oportunitats en la informació, que ha comptat amb els vots favorables de Cs i JxCat, les abstencions d’ERC i PSC, i el vot contrari d’En Comú Podem (ECP); i una altra de presentada pel grup polític d’ECP, per a la promoció de la contractació pública del subministrament elèctric a comercialitzadores d’energia 100% renovable i socialment responsable, aprovada amb els vots d’ECP, ERC i PSC, l’abstenció de JxCat i el vot contrari de Cs.
 
D’altra banda i pel que fa a carreteres, s’han aprovat el “Projecte reduït: Ferm. Millora de les característiques superficials de la carretera local N-141f, de Cervera a la LP de BCN. PK 0 000 al 5 600. Tram: Cervera-Les Oluges”; i el “Projecte reduït: Ferm. Reforç del ferm i obres complementàries a la carretera local LV-3311 de Bell-lloc a Bellvís. PK 4 600 al 5 400. Tram: Bellvís”. 





Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt