Divendres 06 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-12-2019

UGT avisa que només 4 de cada 10 persones amb discapacitat en edat laboral tenen feina. Si totes les empreses complissin la quota del 2% hi hauria 35.102 persones més amb discapacitat treballant, segons el sindicat

La UGT avisa que només 4 de cada 10 persones amb discapacitat estan ocupades a Catalunya. El sindicat ha analitzat algunes dades sobre la situació laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre. L'estudi conclou que si totes les empreses de Catalunya complissin la quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat, 35.102 persones més amb discapacitat estarien ocupades. Des de la UGT han reclamat que es reforcin les actuacions de la Inspecció de Treball i que es revisin les sancions en el cas d’incompliment per part de les empreses de la quota o de les mesures alternatives.
 
El sindicat també ha denunciat la bretxa salarial que hi ha entre les persones amb discapacitat i les persones sense discapacitat. Aquesta diferència pot arribar a ser del 32,6% entre els sous dels treballadors, segons ha estimat la UGT.
 
D'altra banda i també en commemoració del Dia Internacional per les Persones amb Discapacitat, la fundació Randstad ha fet un estudi que conclou que les persones amb discapacitat contractades des de principi d'any a Catalunya són 12.900, un 2,2% més que l'any passat. Aquestes dades han superat la mitjana estatal en un 0,5% i Catalunya és una de les comunitats autònomes amb la quota més alta de contractacions, segons l'estudi.
 

Altres notícies

»Aquest dijous s'ha presentat la campanya de Nadal de l'Associació de comerciants del centre Històric de Balaguer. Els compradors seran obsequiats amb vals descompte per patinar a la pista de gel de la plaça del Mercadal.

»Aquest dijous ha tingut lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Ha comptat amb les nadales de l'Orfeó balaguerí, la posada en funcionament de la pista de gel i una xocolatada de les associacions de comerciants.

»Aquest dissabte 7 de desembre de 6 a 8 de la tarda s'incorpora a la programació de Ràdio Balaguer PRIMERA LLISTA, un programa presentat per Marc Clapés que repassa les cançons que més triomfen arreu del planeta.

»Amb l'eslògan 'Per Nadal el comerç de Balaguer et porta de creuer', l'ACB 2021 comença aquest dijous la campanya de Nadal. Es realitzarà un sorteig d'un Creuer per a dos persones a Costa Esmeralda.

»El col·lectiu Des de baix ha organitzat aquest divendres 6 de desembre a Balaguer un acte sota el nom de 'Enterrem el Règim del 78'. L'acte simularà l'enterrament en una processó des de l'estació de trens fins la plaça del Museu.

»El Ministeri per a la Transició Ecològica concedeix 6,8 M€ en subvencions a 67 municipis de Lleida per projectes de millora de l'eficiència energètica. Un dels beneficiaris serà Balaguer que millorarà els tancaments de l'edifici de l'ajuntament.

»Tot és a punt per la posada en funcionament aquest dijous al vespre de la pista de gel a Balaguer tot i que dependrà de les condicions meteorològiques de les properes hores i del gruix de gel.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal, amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb l'Orfeó Balaguerí

»Durant aquest any, Solsona, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Juneda i la Seu d'Urgell han acollit l'activitat 'Un Matí d'Orquestra' als seus teatres per afavorir l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social.

»L'Escola Mont-Roig de Balaguer realitza tallers d'emprenedoria en família per realitzar productes en quantitat considerable per posar a la parada que el centre tindrà a la Fira de Santa Llúcia del proper 7 de desembre

»Aquest dijous s'ha fet l'acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran dins del Programa, Treball als Barris. Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones.

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, nega que no s'estigui treballant amb l'expedient que ha de permetre a l'ajuntament cobrar 900.000 euros de quotes urbanístiques tot i que assenyala que no és un tema que urgeixi pel que fa a terminis


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt