Divendres 17 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-12-2019

Aquest dimecres s'ha celebrat a la Diputació una Jornada per adoptar mesures davant el canvi climàtic a la demarcació de Lleida Una trentena d'intervinents han analitzat la situació actual

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimecres la cloenda de la Jornada-taller 'Disseny d'una iniciativa d'adaptació al canvi climàtic a les Terres Lleida, Alt Pirineu i Aran', organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica, que s'ha celebrat a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida.
 
Es tracta d'un taller de co-creació de mesures d'adaptació al Canvi climàtic a la demarcació de Lleida, i s'emmarca en el procés engegat pel Patronat de Promoció Econòmica,  per a impulsar una estratègia de gestió adaptativa al canvi climàtic a la demarcació de Lleida, posant focus en la gestió dels sistemes agroforestals i la seva relació amb l'aigua.
 
Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha recordat l'últim informe de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans, que diu que els indicadors sobre les conseqüències del canvi climàtic provocat per l'activitat humana són molt pitjors que les previsions que s'havien fet trenta anys enrere.
 
En aquest sentit, ha destacat diversos projectes de desenvolupament rural que té endegats la Diputació com el Forest4Local, el projecte turístic Ponent Actiu, el projecte 'Economia baixa en carboni', I la plataforma experimental sobre l'ametller, com a elements per ajudar a pal•liar una tendència que necessitarà un compromís a escala global.
 
Per a dur a terme tot aquest projecte es treballa amb un grup d'actors procedents dels sector públic i privat, del tercer sector i del món de la recerca amb una mirada molt àmplia i transversal del repte en qüestió, així com l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.
 
La primera fase d'aquesta iniciativa ha consistit en un seguit d'entrevistes als actors implicats que ha permès fer una diagnosi inicial de punt de partida i obtenir una mirada més amplia sobre el repte.
 
La segona fase consisteix en el taller, en el que s'ha convidat a una trentena de persones, la majoria de les quals han realitzat l'entrevista prèvia i d'altres han estat suggerides pels propis entrevistats.
 
Dels resultats d'aquest taller i de les entrevistes de la primera fase es preveu la creació d'un pla d'acció que reuneixi les solucions proposades.
 
La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.
 

Altres notícies

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.

»Balaguer celebrarà el divendres la Festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal. Els actes comencen aquest dijous amb un repic de campanes a les 12 del migdia anunciant la festa.

»La Paeria de Balaguer, la Diputació i la UdL impulsaran una biorefineria pilot al polígon Campllong. La iniciativa forma part dels dos projectes d'Especialització Competitiva Territorial que lidera l'ens provincial


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt