Dilluns 06 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-12-2019

Aquest dimecres s'ha celebrat a la Diputació una Jornada per adoptar mesures davant el canvi climàtic a la demarcació de Lleida Una trentena d'intervinents han analitzat la situació actual

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimecres la cloenda de la Jornada-taller 'Disseny d'una iniciativa d'adaptació al canvi climàtic a les Terres Lleida, Alt Pirineu i Aran', organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica, que s'ha celebrat a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida.
 
Es tracta d'un taller de co-creació de mesures d'adaptació al Canvi climàtic a la demarcació de Lleida, i s'emmarca en el procés engegat pel Patronat de Promoció Econòmica,  per a impulsar una estratègia de gestió adaptativa al canvi climàtic a la demarcació de Lleida, posant focus en la gestió dels sistemes agroforestals i la seva relació amb l'aigua.
 
Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha recordat l'últim informe de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans, que diu que els indicadors sobre les conseqüències del canvi climàtic provocat per l'activitat humana són molt pitjors que les previsions que s'havien fet trenta anys enrere.
 
En aquest sentit, ha destacat diversos projectes de desenvolupament rural que té endegats la Diputació com el Forest4Local, el projecte turístic Ponent Actiu, el projecte 'Economia baixa en carboni', I la plataforma experimental sobre l'ametller, com a elements per ajudar a pal•liar una tendència que necessitarà un compromís a escala global.
 
Per a dur a terme tot aquest projecte es treballa amb un grup d'actors procedents dels sector públic i privat, del tercer sector i del món de la recerca amb una mirada molt àmplia i transversal del repte en qüestió, així com l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.
 
La primera fase d'aquesta iniciativa ha consistit en un seguit d'entrevistes als actors implicats que ha permès fer una diagnosi inicial de punt de partida i obtenir una mirada més amplia sobre el repte.
 
La segona fase consisteix en el taller, en el que s'ha convidat a una trentena de persones, la majoria de les quals han realitzat l'entrevista prèvia i d'altres han estat suggerides pels propis entrevistats.
 
Dels resultats d'aquest taller i de les entrevistes de la primera fase es preveu la creació d'un pla d'acció que reuneixi les solucions proposades.
 
La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt