Dilluns 06 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-12-2019

Diversos col·lectius exigeixen a la UE que assumeixi 'l'obligació' de garantir el dret a l'habitatge. Presenten a l'Eurocambra la iniciativa ciutadana 'Habitatge per a tothom', que rep l'aval de socialistes, l'Esquerra Unitària i els Verds/ALE

Els col•lectius promotors de la iniciativa ciutadana europea 'Habitatge per a tothom' han exigit aquest dijous a la Unió Europea que prengui mesures per garantir el dret a l'habitatge a Europa. En la presentació de la iniciativa al Parlament Europeu, a la qual han donat suport el grup socialista europeu, l'Esquerra Unitària i els Verds/ALE, el portaveu de la PAH Santi Mas de Xaxàs ha reclamat a la Unió Europea que posi l'accés a l'habitatge en "l'agenda" i ha avisat que si no ho fa no estarà "responent a les necessitats de la ciutadania". "És un dels problemes més importants de la ciutadania. No hi ha distinció entre nord i sud. Tots estem patint una pressió sobre els lloguers i les hipoteques que fa que dediquem més diners a l'habitatge", ha defensat.
 
Mas de Xaxàs ha lamentat que a Espanya només hi hagi un 1% d'habitatge públic protegit, mentre que la mitjana europea se situa en el 15%. "El que no pot fer la Unió Europea és mirar cap a un altre cantó", ha assenyalat.
 
"Recollirem més d'un milió de signatures per forçar-los a debatre sobre això. Si fos per ells mateixos no passaria. Venim a recordar-los que tenen una obligació i que, si no estan disposats a fer-ho, els hi obligarem", ha apuntat.
 
La iniciativa ciutadana europea 'Habitatge per a tothom'
 
Aquesta iniciativa demana a la Unió Europea que millori els condicions legals i financeres per garantir el dret a l'habitatge a Europa. Reclama, concretament, cinc mesures: facilitar l'accés a habitatges públics, socials i assequibles; no aplicar els criteris de Maastricht a la inversió pública en habitatges socials i assequibles; millorar l'accés a finançament europeu per als promotors d'habitatge públic; aplicar normes socials als lloguers de curta duració i, finalment, compilar estadístiques sobre les necessitats d'habitatge a Europa.
 
En obtenir un milió de signatures, les iniciatives ciutadanes europees són examinades per la Comissió Europea. En els tres mesos següents a la recepció de la iniciativa, els organitzadors es reuneixen amb representants de l'executiu europeu i poden presentar la iniciativa a l'Eurocambra.
 
Després, la Comissió ha d'aprovar un document que especifiqui, en cas que n'hi hagi, les mesures que proposa per donar resposta a la iniciativa ciutadana. Si no en pren cap, ha d'explicar el perquè.
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt