Dissabte 18 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

Cinc noves empreses s'adhereixen al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2. Entre aquestes la incorporació d'FGC i diferents línees com la línia de tren i Lleida-La Pobla de Segur.

La certificació reconeix el compromís voluntari d’aquestes empreses i entitats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
Cinc noves organitzacions s’han adherit en les darreres setmanes al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat. D’aquesta manera, ja són 177 les empreses que formen part d’aquest programa que reconeix el compromís voluntari dels adherits amb la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.
 
Les noves incorporacions són:
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que s’hi adhereix amb totes les activitats i instal•lacions de l’organització, és a dir, la Xarxa Ferroviària i la Xarxa de Turisme i Muntanya. La Xarxa Ferroviària compren les línies metropolitanes (centres de treball a Barcelona, Rubí, Martorell i les línies de tren Barcelona–Vallès i Llobregat–Anoia) i Lleida-La Pobla de Segur. La xarxa de Turisme i Muntanya inclou la Vall de Núria, La Molina, Espot i Port-Ainé, l’Explotació de Montserrat i el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat.
 
Fundació Ampans, que treballa amb persones amb discapacitat intel•lectual i malaltia mental, i també amb persones en situació de vulnerabilitat. L’organització inclou a l’acord voluntari la totalitat de les instal•lacions i activitats que realitza a la comarca del Bages.
 
E-Scentia global, empresa que ofereix suport a promotores i constructores. En l’inventari s’inclouen l’oficina principal al Prat de Llobregat i una oficina secundària a Valls, on es realitzen activitats de coordinació de seguretat i salut, assessoria en prevenció de riscos laborals i formació.
 
Kriter Softwater, que ofereix desenvolupadors de software i altres serveis informàtics. En l’inventari s’inclouen les oficines de Mataró i de Madrid.
 
EPM Gas Technology, un grup empresarial que treballa a nivell mundial en projectes gasistes. En l’inventari s’inclouen les oficines i magatzems de Badalona, Madrid i Sevilla on es porten a terme el disseny, construcció i manteniment d’estacions de gas natural vehiculat.
 
Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció dels gasos responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les. El programa va en la línia del Govern de prendre mesures d’adaptació i mitigació davant l’emergència climàtica.
 
 
Mesures efectives de reducció
                                                
Les noves adhesions disposen de tres mesos per presentar el primer inventari i les mesures que portaran a terme per reduir les seves emissions. El programa va néixer a mitjans del 2010 perquè les organitzacions disposessin a Catalunya d’un marc on poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. La majoria de les que s’hi han adherit  han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb l’estalvi de costos que ha dut associada.
 
La tipologia de les organitzacions adherides al Programa és molt variada. L’empresa privada és la més representada, al voltant del 70% del total. La segueixen les entitats de l’administració pública, amb aproximadament el 15%, les organitzacions sense ànim de lucre i altres tipus d’organització, com els consorcis. Des d’un punt de vista sectorial, la posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a qüestions ambientals, juntament amb la indústria. De la indústria, els principals sectors representats són l’alimentari i el metal•lúrgic. Altres sectors compromesos amb els Acords Voluntaris són l’administració pública, les organitzacions de logística i les entitats amb finalitats socials i d’educació i salut. Les últimes organitzacions adherides pertanyen a diferents sectors ja presents amb major o menor representació en els acords voluntaris.
 

Altres notícies

»Pau Figueres Quartet ha ofert aquest divendres dins del cicle 'A escena' del Teatre De Balaguer, un concert amb una barreja d'arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest divendres s'ha presentat a la Biblioteca Margarida de Montferrat la el llibre 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec de la balaguerina Edurne López

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt