Dimecres 05 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

Cinc noves empreses s'adhereixen al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2. Entre aquestes la incorporació d'FGC i diferents línees com la línia de tren i Lleida-La Pobla de Segur.

La certificació reconeix el compromís voluntari d’aquestes empreses i entitats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
Cinc noves organitzacions s’han adherit en les darreres setmanes al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat. D’aquesta manera, ja són 177 les empreses que formen part d’aquest programa que reconeix el compromís voluntari dels adherits amb la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.
 
Les noves incorporacions són:
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que s’hi adhereix amb totes les activitats i instal•lacions de l’organització, és a dir, la Xarxa Ferroviària i la Xarxa de Turisme i Muntanya. La Xarxa Ferroviària compren les línies metropolitanes (centres de treball a Barcelona, Rubí, Martorell i les línies de tren Barcelona–Vallès i Llobregat–Anoia) i Lleida-La Pobla de Segur. La xarxa de Turisme i Muntanya inclou la Vall de Núria, La Molina, Espot i Port-Ainé, l’Explotació de Montserrat i el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat.
 
Fundació Ampans, que treballa amb persones amb discapacitat intel•lectual i malaltia mental, i també amb persones en situació de vulnerabilitat. L’organització inclou a l’acord voluntari la totalitat de les instal•lacions i activitats que realitza a la comarca del Bages.
 
E-Scentia global, empresa que ofereix suport a promotores i constructores. En l’inventari s’inclouen l’oficina principal al Prat de Llobregat i una oficina secundària a Valls, on es realitzen activitats de coordinació de seguretat i salut, assessoria en prevenció de riscos laborals i formació.
 
Kriter Softwater, que ofereix desenvolupadors de software i altres serveis informàtics. En l’inventari s’inclouen les oficines de Mataró i de Madrid.
 
EPM Gas Technology, un grup empresarial que treballa a nivell mundial en projectes gasistes. En l’inventari s’inclouen les oficines i magatzems de Badalona, Madrid i Sevilla on es porten a terme el disseny, construcció i manteniment d’estacions de gas natural vehiculat.
 
Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció dels gasos responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les. El programa va en la línia del Govern de prendre mesures d’adaptació i mitigació davant l’emergència climàtica.
 
 
Mesures efectives de reducció
                                                
Les noves adhesions disposen de tres mesos per presentar el primer inventari i les mesures que portaran a terme per reduir les seves emissions. El programa va néixer a mitjans del 2010 perquè les organitzacions disposessin a Catalunya d’un marc on poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. La majoria de les que s’hi han adherit  han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb l’estalvi de costos que ha dut associada.
 
La tipologia de les organitzacions adherides al Programa és molt variada. L’empresa privada és la més representada, al voltant del 70% del total. La segueixen les entitats de l’administració pública, amb aproximadament el 15%, les organitzacions sense ànim de lucre i altres tipus d’organització, com els consorcis. Des d’un punt de vista sectorial, la posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a qüestions ambientals, juntament amb la indústria. De la indústria, els principals sectors representats són l’alimentari i el metal•lúrgic. Altres sectors compromesos amb els Acords Voluntaris són l’administració pública, les organitzacions de logística i les entitats amb finalitats socials i d’educació i salut. Les últimes organitzacions adherides pertanyen a diferents sectors ja presents amb major o menor representació en els acords voluntaris.
 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer aprova de forma inicial el Reglament del Registre d'entitats. El registre ha de permetre tenir una radiografia de l'associacionisme de la capital i potenciar la seva participació ciutadana.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»Un vehicle s'ha incendiat aquest migdia al Carrer de la Banqueta de Balaguer, provocant una gran columna de fum i l'acumulació de curiosos. El bombers han extingit el foc. 

»Creu Roja busca informadors i informadores d'oci nocturn per sensibilitzar el jovent en les mesures de prevenció per la Covid-19 a Balaguer, Lleida, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs. 

»El Monestir de Santa Maria de les Franqueses serà escenari del 13 al 16 d’agost de l’obra de teatre Adreça desconeguda de Kressmann Taylor en memòria de Josep M. Llobet

»El grup municipal de la CUP acusa l'equip de govern d'ERC de no treballar per una reactivació real de l'economia a la ciutat i d'incomplir els acords socials que van pactar les dues formacions per aprovar els comptes del 2018.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer confecciona un total de 1.500 gorres, 2.200 parells de peücs, 3.000 mascaretes i 3.800 bates. Ara es busquen nous voluntaris per ajudar les persones de risc i altres per informar sobre les mesures de protecció.

»La Paeria de Balaguer ajorna una setmana més l'agenda d'activitats, després de conèixer les noves mesures del Govern, que prorroga 15 dies les mesures sanitàries per a les comarques de la Noguera i el Segrià.

»Aquest cap de setmana ha tancat l'històric restaurant Cal Pepito, de la plaça del Mercadal de Balaguer, després de 113 anys d'història. 

»Un aparatós accident de trànsit va sorprendre aquest diumenge als veïns del carrer Joan Miró de Balaguer. Un vehicle va impactar contra els cotxes estacionats i va acabar bolcat. 

»La Paeria de Balaguer potenciarà els Espais verds i històrics de la ciutat. La zona del Barranc dels rucs, una de les més deteriorades de la ciutat pels abocaments descontrolats de residus, primera actuació de la campanya.

»La Paeria de Balaguer ha informat a les xarxes, que ajorna una setmana més l'agenda d'activitats, després de conèixer les noves mesures del govern, que pròrroga 15 dies les mesures sanitàries per a la comarca de la Noguera i el Segrià


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt