Dissabte 18 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

Els grans ajuntaments catalans reserven l'1,4% dels contractes a centres especials de treball o empreses d'inserció. La Taula del Tercer Sector demanen als consistoris més implicació per incrementar la contractació reservada

Un informe de la Taula del Tercer Sector conclou que menys de l'1,5% de la contractació dels ajuntaments va a parar a centres especials de treball o empreses d'inserció, que donen feina a persones en situació o risc d'exclusió social. Per això, demanen més implicació dels consistoris per augmentar aquesta xifra. A Barcelona els contractes reservats només van suposar l'1,42% del total de la contractació el 2016, i un 0,66% el 2017. A la resta de municipis, la proporció va ser al voltant de l'1,35%. El 53% dels contractes són de dos anys, i un 21% són d'un any.
 
L'estudi pretenia analitzar els contractes públics reservats del 2016 al 2018 dels quatre ajuntaments més grans de cada província i les seves entitats vinculades, però finalment només ha trobat dades de nou consistoris: Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Girona, Blanes, Lleida, Tàrrega, Tarragona i Reus. Barcelona acapara el 54% dels contractes i el 61% de l'import. De fet, a la capital, més del 70% dels contractes són per a Parcs i Jardins, mentre que la mitjana dels altres ajuntaments supera el 65% en l'àmbit de la jardineria. El segon àmbit són els serveis de recepció, que arriba al 20% a Barcelona.
 
L'estudi també conclou que els criteris objectius, com el preu, suposen el 70% del pes dels criteris en l'adjudicació, i dins d'aquests, el 75% és el preu, proporció que baixa al 70% a la ciutat de Barcelona. Els centres especials de treball guanyen el 81% dels contractes, amb el 95% de l'import contractat, davant de les empreses d'inserció. Les entitats socials i empreses d'economia social guanyen un 66% dels contractes a Barcelona i el 95% a la resta d'ajuntaments. Les empreses amb afany de lucre guanyen la resta de contractes. Els centres especials de treball i les empreses d'inserció donen feina a unes 15.000 persones a Catalunya.
 

Altres notícies

»Pau Figueres Quartet ha ofert aquest divendres dins del cicle 'A escena' del Teatre De Balaguer, un concert amb una barreja d'arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest divendres s'ha presentat a la Biblioteca Margarida de Montferrat la el llibre 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec de la balaguerina Edurne López

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt