Dimecres 05 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

Els grans ajuntaments catalans reserven l'1,4% dels contractes a centres especials de treball o empreses d'inserció. La Taula del Tercer Sector demanen als consistoris més implicació per incrementar la contractació reservada

Un informe de la Taula del Tercer Sector conclou que menys de l'1,5% de la contractació dels ajuntaments va a parar a centres especials de treball o empreses d'inserció, que donen feina a persones en situació o risc d'exclusió social. Per això, demanen més implicació dels consistoris per augmentar aquesta xifra. A Barcelona els contractes reservats només van suposar l'1,42% del total de la contractació el 2016, i un 0,66% el 2017. A la resta de municipis, la proporció va ser al voltant de l'1,35%. El 53% dels contractes són de dos anys, i un 21% són d'un any.
 
L'estudi pretenia analitzar els contractes públics reservats del 2016 al 2018 dels quatre ajuntaments més grans de cada província i les seves entitats vinculades, però finalment només ha trobat dades de nou consistoris: Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Girona, Blanes, Lleida, Tàrrega, Tarragona i Reus. Barcelona acapara el 54% dels contractes i el 61% de l'import. De fet, a la capital, més del 70% dels contractes són per a Parcs i Jardins, mentre que la mitjana dels altres ajuntaments supera el 65% en l'àmbit de la jardineria. El segon àmbit són els serveis de recepció, que arriba al 20% a Barcelona.
 
L'estudi també conclou que els criteris objectius, com el preu, suposen el 70% del pes dels criteris en l'adjudicació, i dins d'aquests, el 75% és el preu, proporció que baixa al 70% a la ciutat de Barcelona. Els centres especials de treball guanyen el 81% dels contractes, amb el 95% de l'import contractat, davant de les empreses d'inserció. Les entitats socials i empreses d'economia social guanyen un 66% dels contractes a Barcelona i el 95% a la resta d'ajuntaments. Les empreses amb afany de lucre guanyen la resta de contractes. Els centres especials de treball i les empreses d'inserció donen feina a unes 15.000 persones a Catalunya.
 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer aprova de forma inicial el Reglament del Registre d'entitats. El registre ha de permetre tenir una radiografia de l'associacionisme de la capital i potenciar la seva participació ciutadana.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»Un vehicle s'ha incendiat aquest migdia al Carrer de la Banqueta de Balaguer, provocant una gran columna de fum i l'acumulació de curiosos. El bombers han extingit el foc. 

»Creu Roja busca informadors i informadores d'oci nocturn per sensibilitzar el jovent en les mesures de prevenció per la Covid-19 a Balaguer, Lleida, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs. 

»El Monestir de Santa Maria de les Franqueses serà escenari del 13 al 16 d’agost de l’obra de teatre Adreça desconeguda de Kressmann Taylor en memòria de Josep M. Llobet

»El grup municipal de la CUP acusa l'equip de govern d'ERC de no treballar per una reactivació real de l'economia a la ciutat i d'incomplir els acords socials que van pactar les dues formacions per aprovar els comptes del 2018.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer confecciona un total de 1.500 gorres, 2.200 parells de peücs, 3.000 mascaretes i 3.800 bates. Ara es busquen nous voluntaris per ajudar les persones de risc i altres per informar sobre les mesures de protecció.

»La Paeria de Balaguer ajorna una setmana més l'agenda d'activitats, després de conèixer les noves mesures del Govern, que prorroga 15 dies les mesures sanitàries per a les comarques de la Noguera i el Segrià.

»Aquest cap de setmana ha tancat l'històric restaurant Cal Pepito, de la plaça del Mercadal de Balaguer, després de 113 anys d'història. 

»Un aparatós accident de trànsit va sorprendre aquest diumenge als veïns del carrer Joan Miró de Balaguer. Un vehicle va impactar contra els cotxes estacionats i va acabar bolcat. 

»La Paeria de Balaguer potenciarà els Espais verds i històrics de la ciutat. La zona del Barranc dels rucs, una de les més deteriorades de la ciutat pels abocaments descontrolats de residus, primera actuació de la campanya.

»La Paeria de Balaguer ha informat a les xarxes, que ajorna una setmana més l'agenda d'activitats, després de conèixer les noves mesures del govern, que pròrroga 15 dies les mesures sanitàries per a la comarca de la Noguera i el Segrià


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt