Dissabte 18 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

Perpinyà lliura aquest dissabte els Premis Capital de la Sardana. En categoria Foment d'Estudis Sardanistes es premiarà al balaguerí Josep Maria Simón i Auberni pel seu estudi La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible?

Aquest dissabte, 14 de desembre, Perpinyà acull a 2/4 de 5 de la tarda i al Teatre l'Arxipèlag un triple esdeveniment de rellevància al món de la sardana i la cobla: s'hi presentarà la "Guia Sardanista 2020" i el projecte de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020; s'hi nomenarà la "Capital de la Sardana 2022" i s'hi lliuraran els Premis Capital de la Sardana d'enguany.
 
La Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes, itinerant pel territori. El proper 2020 serà capital de al Sardana Sant Feliu de Guíxols i el 2021 ho serà la ciutat de Balaguer.
 
La Guia Sardanista és el llibret de referència pels sardanistes. S'hi recullen en ordre cronològic els aplecs i concursos de colles que se celebren a Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya, amb les dades de la població on es desenvolupa, l'hora, l'indret i les cobles que hi actuaran. 
 
Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, són el màxim reconeixement del sector a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional.
 
Enguany aquests premis en la categoria del Foment d'Estudis Sardanistes premien el balaguerí Josep Maria Simón i Auberni pel seu estudi "La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible?. L'estudi descriu la possibilitat de dur a terme un treball interdisciplinari i cooperatiu en el cicle superior d’educació primària per mitjà de l'aprenentatge de la sardana, segons ens ha explicat avui mateix el seu autor i professor, Josep Maria Simon i Auberni.
 
Àudio.....
 
El treball es va presentar al departament d'Ensenyament, que li va donar el vistiplau i des d'aleshores ja s'està implementant en diferents comarques com les Garrigues, el Pla d'Urgell i la Segarra.
 
Àudio.....
 
En aquest sentit, Josep Maria Simon es mostra satisfet pel premi que se li entregarà demà a Perpinyà però, sobretot, per la feina feta.
 
Àudio....
 
L'esdeveniment de demà l'organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, amb l'ajuda de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019. També compta amb la col•laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies

»Pau Figueres Quartet ha ofert aquest divendres dins del cicle 'A escena' del Teatre De Balaguer, un concert amb una barreja d'arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest divendres s'ha presentat a la Biblioteca Margarida de Montferrat la el llibre 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec de la balaguerina Edurne López

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt