Dissabte 18 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-12-2019

La UGT de Lleida posa el tancament de Sada com a exemple per denunciar la pèrdua de llocs de treball durant el 2019. El sindicat voldria que la valoració de l'any 'hagués estat molt més positiva'

La UGT de les Terres de Lleida ha criticat la pèrdua de llocs de treball a la demarcació durant l'any 2019. En especial, el sindicat ha fet referència al tancament de l'empresa Sada Catalunya que ha afectat a un total de 240 treballadors. "Ens agradaria que la valoració de l'any hagués estat molt més positiva", ha explicat el secretari general del sindicat de les Terres de Lleida, José Luís Aguilá. En aquest sentit, també ha reclamat que les empreses subrogades i subcontractes per les administracions "vagin al mateix nivell", en referència a la vaga dels treballadors de la recollida d'escombraries de la Noguera, que reclamaven els mateixos salaris dels treballadors de la recollida del Segrià.
 
Aguilá ha explicat que en el tancament de la planta de Sada a Lleida, es va intentar buscar la millor solució possible, "sempre salvaguardant la idea principal de conservar els llocs de treball". Tot i lamentar el fet que no s'hagi pogut evitar el tancament de l'empresa, el secretari general del sindicat de les Terres de Lleida considera que s'han trobat "les millors condicions" pels treballadors. "S'indemnitzaran els treballadors i un percentatge es podran recol•locar en altres centres de l'empresa", ha afegit.
 
Un altre dels temes destacats d'aquest 2019 ha estat la vaga que el passat mes de novembre van convocar la quinzena de treballadors del servei de recollida d'escombraries de la comarca de la Noguera per reclamar els mateixos salaris dels treballadors de la recollida del Segrià. En aquest sentit, Aguilá ha afirmat que el "cavall de batalla" i un dels motius principals pel qual es va fer la vaga és aconseguir blindar els salaris perquè estiguin "al mateix nivell que correspon a una administració".
 
Aguilá també ha fet referència a l'acomiadament, per part de l'empresa Atento, de la presidenta del comitè d'empresa d'aquest centre a Lleida i membre de la UGT per acumulació de baixes justificades, seguint una sentència del Tribunal Constitucional que així ho avala. "No acceptem aquesta sentència" perquè, segons ha explicat, va en benefici de l'empresa i en detriment del treballador. En el cas de les Terres de Lleida, Aguilá ha assegurat que aquesta sentència, juntament amb la reforma laboral, ha "beneït" l'acomiadament per malaltia de qualsevol treballador.
 
Pel que fa el 2020, Aguilá ha demanat que es regularitzi amb temps la situació dels temporers i que els agents implicats "no s'esperin a que arribi la campanya de la fruita". "Hem de fer tots la feina" i ha afegit que "no val anar passejant solucions d'última hora perquè estem parlant de persones".
 
Pel que fa el futur de la seu, ha assegurat que de moment no tenen "solució" i s'ha mostrat "cansat" de que les administracions, ha dit, es passin la pilota entre elles.
 
Per la seva banda, el secretari de política social i ocupació de la UGT de les Terres de Lleida, Ramon Moreno, ha "estès la mà" a col•laborar amb els diversos organismes públics per tirar endavant polítiques laborals i socials. Moreno ha indicat que la UGT és la primera força sindical de les terres de Lleida i, per aquest motiu, ha de ser un referent i s'ha de tenir en compte. El sindicat compta amb uns 5.000 afiliats, 2.000 dels quals són de Lleida ciutat.
 

Altres notícies

»Pau Figueres Quartet ha ofert aquest divendres dins del cicle 'A escena' del Teatre De Balaguer, un concert amb una barreja d'arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest divendres s'ha presentat a la Biblioteca Margarida de Montferrat la el llibre 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec de la balaguerina Edurne López

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt