Dimarts 25 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

16-01-2020

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha fet 167 intervencions amb el robot quirúrgic Da Vinci.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha practicat 167 intervencions amb el robot quirúrgic Da Vinci Xi d’última generació des que es va adquirir l’abril de 2019. Les intervencions que s’han practicat formen part de les àrees de Ginecologia (41), Urologia (55) I Cirurgia Digestiva (71). La nova màquina aporta múltiples avantatges, ja que permet una cirurgia mínimament invasiva, visió en 3D, més precisió i seguretat, menys pèrdua sanguínia i una millor recuperació dels pacients. Aquest tipus de cirurgia és igual que la cirurgia tradicional laparoscòpica, però instrumentada a través del robot. 
 
Actualment, l’Institut Català de la Salut (ICS) disposa de 8 robots en funcionament en diversos hospitals i especialitats. A l’Estat espanyol, hi ha 70 robots. El de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el més complet que hi ha a l’Estat i a Portugal. Té 4 braços, doble consola quirúrgica, taula d’operacions sincronitzada amb el robot i simulador virtual per acreditar la formació.
 
“L’aposta que ha fet la sanitat pública amb aquesta adquisició ens permet oferir a Lleida una cirurgia de màxima qualitat i poder liderar el futur de la robòtica en diferents especialitats”, afirma Jorge Juan Olsina Kissler, director de Processos Quirúrgics de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. De fet, la doble consola comporta diversos avantatges, com poder compartir instruments i oferir una formació òptima als cirurgians.
 
Els especialistes que operen amb el robot són cirurgians amb una gran experiència en cirurgia laparoscòpica. Tots ells han seguit una formació acreditada basada en classes teòriques amb examen, classes pràctiques amb simulador virtual, classes presencials a diferents centres europeus i estatals amb alta experiència en robòtica i tutorització amb especialistes en les deu primeres cirurgies. La formació ha acreditat cirurgians, anestesistes, personal d’infermeria, auxiliars i zeladors de l’Hospital.
 
La inversió que ha fet la sanitat pública en el robot Da Vinci Xi és de 3 milions d’euros. “En el dia d’avui, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova té acreditada la gran cirurgia oncològica i és el millor moment per incorporar un robot quirúrgic”, afirma Olsina. “En un futur podrem ser centre de formació europeu, juntament amb el CREBA”, afegeix.
 
La cirurgia robòtica a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova es va iniciar el passat mes d’abril a les àrees de Ginecologia, Urologia i, posteriorment, a Cirurgia Digestiva. Progressivament s’hi aniran incorporant altres especialitats.
 

Altres notícies

»Aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O s'ha fet l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? La darrera activitat del cicle serà Més enllà de la força d'un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet el dimecres 26

»Aquest diumenge 1 de març es farà a les 12,30h la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. Prèviament a les 11,30 conferència 'Conversos i criptojueus a la Balaguer medieval'

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiar Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»Un any més, el Carnestoltes del Congre inunda de colors, música i gresca la ciutat de Balaguer. S'ha celebrat durant tot el cap de setmana i des de l'organització assenyalen que ha estat un dels més participatius dels darrers anys

»La música, el vi i la lectura, protagonistes aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O amb l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues' dirigida al públic adult, especialment a dones.

»Aquest diumenge s'ha celebrat a Balaguer la rua infantil del Carnestoltes del Congre. S'han premiat les millors carrosses, vehicles amb remolc i comparses i s'ha repartit l'Olla amb Congre.

»La Tribu 43 guanya el concurs de Concurs de comparses del Carnestoltes del Congre 2020 a Balaguer, que ha aplegat molta gent a la rua i posterior com petició a la Plaça del Mercadal.

»El diumenge dia 23 a les 18h arriba al Teatre Municipal de Balaguer l'obra 'La dona del 600' dirigida per Pere Riera i Interpretada per Mercè Sampietro, Àngel Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas

»Balaguer celebra aquest cap de setmana el Carnestoltes del Congre. Per dissabte hi ha previst el 'Concurs de Comparses', a la mitjanit el tradicional 'Ball de Disfresses' i diumenge al matí la 'Gran Rua Infantil'.

»El Consell Comarcal de la Noguera vol reformar l'antiga església de Sant Francesc per ampliar l'espai de treball dels tècnics comarcals.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer es projectaran les pel·lícules: Adú i Parásitos

»A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues. La música, el vi i la lectura, protagonistes de la propera activitat de la Biblioteca de Balaguer, organitzada en el marc del projecte Biblioteques amb D.O. Es farà dilluns 24 a les 20h.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt