Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-02-2020

Justícia elimina més de 200.000 expedients prescrits. Es tracta de més d'un quilòmetre de documentació d'entre 1945 i 1998. Els expedients que s'eliminen pertanyen a 94 jutjats de 23 partits judicials entre aquest Balaguer

El Departament de Justícia, a través de la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya, ha decidit eliminar 212.702 expedients de judicis de faltes, prescrits i sense valor, per alliberar espai als òrgans judicials. En total, equivalen a uns 1.035 metres de documentació del període comprès entre 1945 i 1998.

La Junta, però, ha decidit conservar d’aquest període uns 19.000 expedients de judicis de faltes pel seu valor històric o com a mostra dels canvis legislatius. Aquests documents, equivalents a 100 metres de documentació, es podran consultar als arxius històrics de la Generalitat.

Els expedients que s’eliminen pertanyen a 94 jutjats de 23 partits judicials: Amposta, Balaguer, Barcelona, la Bisbal d'Empordà, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Esplugues de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, la Seu d’Urgell, Solsona, Tarragona, Tortosa i Tremp.

Des de 2015, Justícia ha destruït uns 2,2 quilòmetres de documentació que, amb el quilòmetre que es destruirà aquest any, fan un total de 3,2 quilòmetres. 

Actualment, els arxius dels jutjats de Catalunya custodien més de 260 quilòmetres de documentació. Avaluar i eliminar la documentació que ha prescrit i que no té valor jurídic, informatiu, històric o cultural és una tasca imprescindible per al bon funcionament dels arxius i per minimitzar els costos de custòdia d’aquesta documentació.

 Com es trien els expedients judicials que cal eliminar o conservar?

Els òrgans judicials presenten a la Junta d’Expurgació una proposta dels expedients de judicis de faltes que es poden eliminar. Amb caràcter general, es poden eliminar els expedients que tenen més de 15 anys des de la data d’arxivament provisional.

Els òrgans judicials també presenten un llistat dels expedients que cal conservar, ja sigui com a mostra dels canvis legislatius o pel seu valor jurídic, informatiu, històric o cultural, els quals es transferiran als arxius històrics de la Generalitat perquè els experts els puguin consultar.

 


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt