Dimarts 18 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-02-2020

Justícia elimina més de 200.000 expedients prescrits. Es tracta de més d'un quilòmetre de documentació d'entre 1945 i 1998. Els expedients que s'eliminen pertanyen a 94 jutjats de 23 partits judicials entre aquest Balaguer

El Departament de Justícia, a través de la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya, ha decidit eliminar 212.702 expedients de judicis de faltes, prescrits i sense valor, per alliberar espai als òrgans judicials. En total, equivalen a uns 1.035 metres de documentació del període comprès entre 1945 i 1998.

La Junta, però, ha decidit conservar d’aquest període uns 19.000 expedients de judicis de faltes pel seu valor històric o com a mostra dels canvis legislatius. Aquests documents, equivalents a 100 metres de documentació, es podran consultar als arxius històrics de la Generalitat.

Els expedients que s’eliminen pertanyen a 94 jutjats de 23 partits judicials: Amposta, Balaguer, Barcelona, la Bisbal d'Empordà, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Esplugues de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, la Seu d’Urgell, Solsona, Tarragona, Tortosa i Tremp.

Des de 2015, Justícia ha destruït uns 2,2 quilòmetres de documentació que, amb el quilòmetre que es destruirà aquest any, fan un total de 3,2 quilòmetres. 

Actualment, els arxius dels jutjats de Catalunya custodien més de 260 quilòmetres de documentació. Avaluar i eliminar la documentació que ha prescrit i que no té valor jurídic, informatiu, històric o cultural és una tasca imprescindible per al bon funcionament dels arxius i per minimitzar els costos de custòdia d’aquesta documentació.

 Com es trien els expedients judicials que cal eliminar o conservar?

Els òrgans judicials presenten a la Junta d’Expurgació una proposta dels expedients de judicis de faltes que es poden eliminar. Amb caràcter general, es poden eliminar els expedients que tenen més de 15 anys des de la data d’arxivament provisional.

Els òrgans judicials també presenten un llistat dels expedients que cal conservar, ja sigui com a mostra dels canvis legislatius o pel seu valor jurídic, informatiu, històric o cultural, els quals es transferiran als arxius històrics de la Generalitat perquè els experts els puguin consultar.

 


Altres notícies

»La Plataforma en suport de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer ha convocat una assemblea oberta aquest dimarts 18 de febrer a les 8 del vespre al casal Lapallavacara.

»L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través de la Taula d'Entitats de Balaguer del PDC, ha organitzat el dissabte 28 de març‬ el VI Dinar Comunitari, al Casal La Pallavacara, a partir de les 13h.

»Aquest dilluns, 17 de febrer, acaba el termini per apuntar-se als concursos de comparses i carrosses del Carnestoltes del Congre que tindrà lloc a Balaguer els dies 22 i 23 d'aquest mes

»El Teatre Municipal de Balaguer acollirà l'obra 'La Dona del 600' el diumenge 23 de febrer. Les entrades per veure aquest espectacle encara es troben a la venda

»400 autocars plens per anar a l'acte del Consell per la República de Perpinyà, segons l'ANC, dos d'ells de Balaguer. Es farà d'aquí dues setmanes i serà la primera trobada política 'en terres catalanes'.

»L'Escola Vedruna Balaguer ha celebrat aquest cap de setmana el 3r Torneig Internacional de Cub de Rubik amb la participació de 45 persones. El sabadellenc Biel Salmons, actual campió estatal ha estat el gran vencedor.

»Aquest dissabte a l'Escola Municipal de Balaguer ha ofert un concert a càrrec de la cel·lista Laia Terré i el pianista Ramon Andreu, amb peces de Poulenc.

»Aquest dissabte s'ha presentat al Consell Comarcal de la Noguera el llibre 'Persistim' de Jordi Turull i Gemma Aguilera. La presentació ha comptat amb la presencia de la dona de Turull, Blanca Bragulat,

» Alexandre Tassies, del C.E Linyola, i Laura Rosell, del A.A. Xafatolls, s'imposen en la categoria de veterans en el sisè Cros de Balaguer que aquest diumenge ha aplegat 564 atletes

»564 atletes participen en el sisè Cros de Balaguer que es disputa aquest diumenge al marge esquerre del Riu Segre.

»L'Escola Vedruna Balaguer organitza aquest cap de setmana, dissabte dia 15 i diumenge dia 16, el 3r Torneig Internacional de Cub de Rubik amb la participació de 45 persones.

»Retorna la lliga de tennis femení al Club Tennis Balaguer


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt