Dimarts 07 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-02-2020

El risc de pobresa infantil augmenta un 36,3% en les llars on només treballa un dels pares. El 29,9% dels nens viu per sota del llindar de la pobresa ancorada a l'Estat, més que abans de la crisi.

El risc de pobresa infantil augmenta un 35,5% en les llars on només treballa un dels pares, segons un estudi elaborat per l'Observatori Social de La Caixa. El treball constata que l'ocupació és determinant en la pobresa infantil, fins i tot en èpoques de bonança. El 2008, el risc de pobresa ancorada entre els infants que vivien en llars on només un dels pares tenia feina era del 35,5%, mentre que el 2018 va ser del 48,1%. L'Estat té una de les taxes de pobresa infantil més altes d'Europa. El 2018, el 29,9% dels nens vivien per sota del llindar de la pobresa ancorada, un percentatge superior al d'abans de la crisi. 
 
(Aquesta notícia anul·la l'anterior publicada a les 11.10 hores per un error de la font informant en el percentatge que figura al titular i a l'entradeta. La notícia original ja ha estat degudament modificada)
 
L'estudi conclou que els ajuts dirigits a la infància són tres vegades més eficaços per pal·liar la pobresa infantil que els condicionats a la renda familiar. Espanya, però, és un dels cinc països europeus que menys ajudes destinen a la infància.
 
Els nens més vulnerables són els de famílies on no treballa cap dels dos progenitors. El 2018, eren pobres vuit de cada deu menors en aquesta situació, davant dels set de cada deu del 2008. A aquests els segueixen els infants que creixen en famílies monoparentals on el pare o la mare no tenen feina (set de cada deu estan per sota del llindar de pobresa).
 
Si el 2008 el 71,7% dels infants que vivien en llars amb baixa intensitat laboral es consideraven pobres, deu anys més tard aquesta xifra va augmentar fins al 80%.
 
La taxa de pobresa infantil a l'Estat es va situar en el 26,9% l'any 2008, va pujar fins al 30,2% el 2014, per baixar fins al 26,6% el 2018. Pel que fa a la pobresa ancorada, la taxa és superior a la que es registrava abans de la crisi: el 26,9% el 2008; el 38,9% el 2014, i el 29,9% el 2018.
 
Segons l'informe, concentrar els ajuts monetaris en la infància és tres vegades més eficaç per combatre la pobresa infantil que canalitzar-los cap a tota la població en funció del nivell de renda. Els autors estimen que un increment de l'1% en la despesa en transferències condicionades a la renda, com per exemple els subsidis de desocupació, redueix la probabilitat que un menor estigui en ris ce pobresa entre el 2 i el 2,3%. En canvi, si s'incrementa el mateix percentatge en la despesa destinada únicament a la infància, com ara la prestació per naixement i cura d'un menor, aquesta probabilitat disminueix entre el 5,7% i el 6%.
 
L'Estat amb prou feines destinava el 3,3% del total de transferències a la infància l'any 2016, mentre que la mitjana europea se situava en el 9%.
 

Altres notícies

»El Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adreçats a les famílies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la Novel·la, Banderes dels altres, de SANTAEULÀLIA, J.N

»L'artista balaguerina Jasmina estrena aquest dilluns la seva cançó 'I Don't Mind'. Es tracta del seu primer senzill i és una balada que tracta sobre la 'dependència emocional' tòxica en una ruptura. L'estrena serà a les 22.30 al Youtube. 

»Avui, 6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física i l'Esport, la Regidoria d'Esports de la paeria de Balaguer posa en marxa el repte #DMAFacasablg2020, en que un vídeo o foto dona l'oportunitat de guanyar vals per material esportiu a comerços locals. 

»La paeria de Balaguer ha començat a traslladar alguns dels pacients de l'Hospital Sociosanitari Hestia a residències d'altres ciutats poblacions per d'esponjar les residències de la ciutat

»Aquest dilluns a Ràdio Balaguer hem parlat amb el responsable del CEI Balaguer, Jaume Roca, de l'ajut extraordinari per als autònoms afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer publica un vídeo anomenat 'Des de la trinxera, no callarem', on els seus membres segueixen amb la protesta però des del confinament. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt