Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-02-2020

La demarcació de Lleida va registrar l'any passat un descens de l'1,54% en venda de cotxes. Conveni entre l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció i Fira de Mollerussa per col·laborar a nivell organitzatiu.

Les vendes de cotxes – turismes i tot terrenys – van caure l'any passat a la demarcació de Lleida, un 1,54%, xifra que representa 120 unitats menys que al 2018. El president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció (APEA), Xavier Freixes, ha explicat que un dels factors més importants de la "frenada" es deu a la situació que s'ha generat en relació a les limitacions per les emissions de CO2 i ha volgut traslladar un missatge de "tranquil•litat" per als possibles compradors assegurant que els cotxes nous d'ara "no contaminen". A Catalunya les vendes van caure un 6,28%. L'Associació ha signat un conveni de dos anys amb Fira de Mollerussa per col•laborar a nivell organitzatiu. 
 
Freixes ha destacat que encara que al conjunt de Catalunya les dades de vendes de vehicles siguin "pessimistes", a Lleida "només" van baixar un 1,54%, el que representa 120 cotxes. En total, a la demarcació es van vendre 7.952 cotxes i tot terrenys durant el 2019. Freixes ha volgut traslladar un missatge de tranquil•litat als consumidors que estiguin pensant en comprar un cotxe i tinguin dubtes per les limitacions que s'estan imposant a les emissions de CO2.
 
Freixes ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura d'un conveni amb Fira de Mollerussa. En aquest sentit, el president de l'ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ah destacat el Saló de l'Automòbil que enguany celebra la 40a edició en el marc de la Fira de Sant Josep, i ha recordat que a l'edició de l'any passat es van vendre 285 cotxes, xifra que va representar el 3,6% de les vendes registrades a la demarcació de Lleida durant tot el 2019.
 
En aquest sentit, ha assegurat que tots els models nous no són contaminants i ha pronosticat que els actuals sistemes de combustió es mantindran els propers anys perquè una renovació de l'actual parc de vehicles de la demarcació, que arriba a 228.000 vehicles, per substituir-los per elèctrics, s'ha de fer de manera "sostenible".
 
Per part de l'associació, el conveni signat inclou compromisos d'assessorament i col•laboració a nivell organitzatiu així com proposar activitats de diferent índole al certamen i promocionar la participació dels seus associats alhora que difondre entre aquests els esdeveniments organitzats per l'ens firal.
 
Fira de Mollerussa es compromet per la seva banda a facilitar la participació dels 500 associats a l'APEA, mitjançant campanyes de promoció. Actualment, el col•lectiu representa una vintena d'expositors dels quals la major part exposen al Saló de l'Automòbil.
 

Altres notícies

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt