Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-02-2020

El Consell Escolar aprova el dictamen sobre el decret d'admissió amb vots particulars oposats. Els pares de la concertada volen més llibertat d'elecció i el sindicat Ustec demana més canvis cap a l'escola inclusiva.

El Consell Escolar de Catalunya ha aprovat aquest dimarts a la tarda el dictamen sobre el decret d'admissió que el Departament d'Educació està preparant per al proper període de matriculació. No obstant això, i seguint amb la polèmica que ha portat aquest projecte per caminar cap a l'escola inclusiva, s'hi han presentat vots particulars en sentit oposat. La Fapel, representant les famílies d'alumnes de l'escola concertada, vol més llibertat d'elecció de centre i que no s'eliminin places de centres concertats abans de saber la demanda d'una zona o escola determinada. El sindicat de mestres Ustec vol més passos "essencials" cap a una educació veritablement inclusiva. 
 
L'únic aspecte acordat per tothom ha estat la reclamació d'un millor finançament, que hauria d'arribar al 6% del PIB. Ara el dictamen i els vots particulars es presentaran al departament en un termini de 48 hores, i la Conselleria hauria de reunir les parts per fer un últim intent d'acord.
 
Josep Maria Prats, de la Fapel, ha explicat a l'ACN que els canvis que el dictamen ha proposat pel decret són millores del text i precisions tècniques, però en el fons no hi ha hagut cap gran canvi, cosa que dificulta el consens de les parts. El seu vot particular, ha dit, recull el 90% de les al•legacions formulades per les famílies.
 
Per la seva banda, Xavier Díez, d'Ustec, ha opinat que el decret es queda "curt" en les "ambicions" del Pacte contra la segregació escolar, ja que és "molt fràgil" davant la supeditació a la normativa estatal, que deixa poc marge de maniobra, i les mesures que proposa són "cosmètiques", sense "tocar res essencial". De fet, diu que només "renya" i fa "recomanacions", però canvia poc la situació actual i no prohibeix algunes pràctiques denunciades com les quotes obligatòries a la concertada.
 

Altres notícies

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt