Dimarts 07 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-02-2020

La Renda Garantida redueix a 2 mesos el requisit d'insuficiŔncia d'ingressos. La modificaciˇ de la llei entra avui en vigor amb la seva publicaciˇ al DOGC

La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha modificat els requisits d’accés i podran demanar-la persones que acreditin una insuficiència d’ingressos durant els 2 últims mesos anteriors a la petició, en lloc dels 6 mesos que requeria fins ara. El Parlament va aprovar el 7 de febrer aquesta i altres modificacions a la Llei 14/2017, de 20 de juliol, de la RGC.
 
La modificació de la llei entra en vigor avui amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Entre les novetats s’inclou que les ajudes puntuals de familiars que estiguin degudament acreditades no computaran per determinar el llindar econòmic. I els ajuts que s’abonin de forma acumulada només es comptabilitzaran pels mesos als quals correspon la seva percepció.
 
L’aplicació d’aquestes modificacions normatives es farà efectiva en les sol•licituds presentades a partir de la data en què ha entrat en vigor i en les prestacions actives que requereixin una modificació per algun canvi en les condicions dels beneficiaris.  
 
Els articles que es modifiquen són els següents:
 
Article 7. Requisits per a tenir dret a la RGC.
A partir de l’entrada en vigor de les modificacions, la insuficiència d’ingressos s’haurà de donar com a mínim durant els dos mesos immediatament anteriors a la presentació de la sol•licitud, en lloc dels sis mesos que es requerien actualment.
 
Article 4. Caràcter complementari i subsidiari de la RGC.
No es computaran per a determinar el llindar econòmic aquells ajuts econòmics no regulars i puntuals per part de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, inferiors a dues vegades l’Indicador de Rendes de Suficiència de Catalunya (IRSC), i que siguin degudament acreditats.
 
Article 8. Avaluació i acreditació del dret del sol•licitant o la unitat familiar a la RGC.
Els ajuts, les subvencions i altres prestacions econòmiques complementaries i subsidiàries a la RGC que es perceben de les administracions públiques o d'entitats públiques o privades, malgrat es percebin en un sol pagament es computaran repartits en els mesos als que correspongui l’ajut.  (com ajuts lloguer, prestacions per fill a càrrec, etcètera).
 
Disposició addicional quarta. Refugiats.
Els ingressos econòmics que han percebut els refugiats com a beneficiaris de programes derivats del compliment de les obligacions de la Convenció de Ginebra no es tenen en compte per al compliment del requisit d’insuficiència d’ingressos durant els dos mesos anteriors a la presentació de la sol•licitud de la RGC.
 
Quadre d'implementació RGC
Es considera insuficiència d’ingressos una quantia inferior a l’import de la RGC, que actualment és del 97% de l’IRSC: 644 euros per unitat familiar d’una persona. L’1 d’abril d’aquest any, la RGC es desplegarà al 100% i tant el llindar com l’import de la prestació pujarà a 664 euros per una persona. La xifra augmenta en funció dels membres que componen la unitat familiar fins a un total de 1.208 euros per a cinc o més persones.
 
Requisits d’accés a la RGC
 
- Tenir més de 23 anys (o més de 18 anys en casos concrets, com ser orfe o haver patit violència masclista en l’àmbit de la llar).
- Estar empadronat a Catalunya.
- Acreditar la residència continuada i efectiva a Catalunya dels 24 mesos anteriors a la data de presentació de la sol•licitud.
- No haver disposat d’ingressos, rendes o recursos econòmics mínims durant els 2 mesos anteriors a la sol•licitud.
- No treballar, excepte els sol•licitants monoparentals amb feina a temps parcial.
- No disposar de patrimoni més enllà de l’habitatge habitual.
- No ser beneficiari d’una prestació pública o privada de servei residencial permanent de tipus social, sanitari o sociosanitari, ni estar ingressat en centre penitenciari. En cas de rebre una prestació pública o privada de servei residencial permanent, es pot accedir a la RGC si se segueix un pla de treball vinculat a un procés d’emancipació amb un pronòstic de sortida no superior a 12 mesos i d’acord amb l’informe dels professionals de treball i suport social.
- Els beneficiaris de pensions, prestacions i ajuts estatals d’import inferior al llindar d’ingressos fixat per la RGC poden sol•licitar rebre un complement.
 
Actualment la RGC suma 124.000 beneficiaris de les seves prestacions i complements, i prop de 80.000 expedients. Des que es va crear el setembre de 2017, el seu programa d’inserció laboral ha permès que preceptors de més de 6.200 famílies trobin feina, un total de 226 per mes, segons dades de desembre de 2019.
 

Altres notícies

»El Centre de Recursos Pedag˛gics de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adrešats a les famÝlies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants.á

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la NovelĚla, Banderes dels altres, de SANTAEUL└LIA, J.N

»L'artista balaguerina Jasmina estrena aquest dilluns la seva canšˇ 'I Don't Mind'. Es tracta del seu primer senzillái Ús una balada que tracta sobre la 'dependŔncia emocional' t˛xica en una ruptura. L'estrena serÓ a les 22.30 al Youtube.á

»Avui, 6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat FÝsica i l'Esport, la Regidoria d'Esports de la paeria de Balaguer posa en marxa el repte #DMAFacasablg2020, en que un vÝdeo o foto dona l'oportunitat de guanyar vals per material esportiu a comeršos locals.á

»La paeria de Balaguer ha comenšat a traslladar alguns dels pacients de l'Hospital Sociosanitari Hestia a residŔncies d'altres ciutats poblacions per d'esponjar les residŔncies de la ciutat

»Aquest dilluns a RÓdio Balaguer hem parlat amb el responsable del CEI Balaguer, Jaume Roca, de l'ajut extraordinari per als aut˛noms afectats econ˛micament per la crisi sanitÓria de la Covid-19.

»El ColĚlectiu Llibertat de Balaguer publica un vÝdeo anomenat 'Des de la trinxera, no callarem', on els seus membres segueixen amb la protesta per˛ des del confinament.á

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva famÝlia Ús especial, dĺ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»LĺArgonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidÓria per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha colĚlocat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemÓtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentaciˇ a la plaša del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vÝdeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt