Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

02-03-2020

L'ACM es reuneix amb el president del Parlament Roger Torrent per posar en relleu el paper municipalisme català en l’agenda del país

El president de l’ACM, Lluís Soler, el vicepresident de l’Àmbit de Dinamització Econòmica i alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, la secretària general, Joana Ortega i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, s’han reunit aquest dilluns a la tarda amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que el president de l’entitat municipalista està mantenint amb el Govern català i amb diversos representants de l’esfera política, econòmica i social del país, per donar a conèixer el municipalisme català, compartir l’agenda i estrènyer llaços de treball i col·laboració.

En aquest sentit, ha estat la primera trobada institucional amb el President del Parlament de Catalunya d’ençà de l’elecció de la nova direcció de l’ACM. Així, des de l’entitat municipalista s’ha exposat l’agenda municipalista que marca el pla de mandat del municipalisme i que passa per abordar l’acció climàtica, potenciar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i generar prosperitat a tots els municipis catalans. I s’ha insistit en destacar que l’ACM és la primera entitat municipalista del país, amb més d’un miler d’associats de diferents sensibilitats polítiques, i vol ser corresponsable en la presa de decisions del Govern i el Parlament.

En paraules del president de l’entitat, Lluís Soler: “Volem ser l’aliat estratègic de les institucions polítiques del país, no només per col·laborar i consensuar polítiques efectives pel territori, sinó per vehicular les inquietuds dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats i afrontar des d’un punt de vista local els reptes que com a país tenim en els propers anys”. Soler ha afegit que “des del Parlament de Catalunya es tramiten moltes lleis i normatives que requereixen d’un consens previ del municipalisme. Som la primera porta d’atenció dels ciutadans i qui millor coneixem la realitat. La proximitat és un valor que ha de portar-nos a generar polítiques més eficaces i més adaptades a la realitat del territori”.

La trobada ha servit també per exposar el Pla de Mandat que l’ACM té previst executar en els propers quatre anys i en el qual es contempla treballar per la projecció internacional del municipalisme català.

 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt