Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-03-2020

Prop de 280.000 dones de més de 55 anys tenen feina a Catalunya, la xifra més alta de la història. Durant el 2019, 21.000 catalanes majors de 55 anys s'han incorporat al mercat laboral.

Les dones de més de 55 anys guanyen protagonisme en el mercat laboral català i ja són prop de 280.000 treballadores, la xifra més alta de la història segons l'informe 'Feina per totes: la dona en risc d'exclusió en el mercat laboral' de la Fundació Adecco. L'estudi emmarca aquesta dada en un context d'envelliment sense precedents, d'increment de l'edat de jubilació i tres dècades després de la primera onada d'incorporació femenina al món del treball assalariat. Catalunya és la comunitat de tot l'Estat que aglutina una major proporció de treballadores de més de 55 anys, un 17,3% del total de dones treballadores. Només en l'últim any 21.000 catalanes majors de 55 anys han trobat feina.
 
L'estudi apunta que la crisi de 2008 va propiciar una segona onada d'afiliació femenina al món laboral. En l'última dècada prop de 103.400 catalanes, fins al moment inactives, s'han incorporat a la recerca de feina. Avui en dia, el 24% de les catalanes majors de 55 anys són actives, un creixement de sis punts respecte del 18% del 2009. D'aquestes, tenen feina 279.500 dones, la xifra més alta de la història i una dada que suposa un increment del 58% respecte a 2009, quan treballaven 176.000 dones.
 
"El panorama de la dona sènior al nostre mercat té moltes llums, amb una taxa d'activitat que ha agafat velocitat de creuer i que demostra el dinamisme d'un segment de la població que s'associava a obsolescència i inactivitat", ha assegurat el director general de la Fundació, Francisco Mesonero, en declaracions citades en un comunicat.
 
Amb tot, també ha assenyalat que les ombres segueixen sent múltiples i que el mercat laboral continua discriminant a les persones per gènere i edat. Segons les dades d'Adecco, el 65% de les dones de més de 55 anys són aturades de llarga durada, davant del 45% de mitjana general. A més, durant els últims anys el descens generalitzat de l'atur femení (-12,3%) ha sigut menys pronunciat en aquesta franja d'edat (-3%). Avui dia ja hi ha 29.800 dones parades, un augment del 44,7% en relació amb les 20.600 aturades de 2009.
 
"Paradoxalment, la dona sènior segueix enfrontant-se a prejudicis i estereotips que qüestionen la seva vàlua professional, circumstància que, en el context actual, suposa un complet contrasentit", destaca Mesonero. Entre les dones amb discapacitat, les de més edat també cobren un elevat protagonisme: són el 63,2% de les aturades i van acaparar el 47,3% de la contractació femenina amb discapacitat.
 

Altres notícies

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.

»Ingressa a presó després de ser detingut per robatoris a Balaguer en dues ocasions el mateix dia. L'home va robar en una torre, després d'intentar-ho en una altra i haver estat arrestat hores abans per forçar un cotxe

»Aquest dimecres 1 de juliol ha tornat 'El Mercat d'Estiu a la fresca' pels carrers del Centre Històric de Balaguer. Es farà tots els dimecres al matí fins al 9 de setembre i es faran algunes activitats, ofertes i promocions

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer demana que l'equip de govern estableixi una línia d'ajudes per a persones que s'han vist afectades per un ERTO durant la pandèmia o que directament s'han quedat sense feina i estan a l'atur

»Joan Blau i Xavier Monge presenten el nou videoclip de 'Nits d'estiu', una cançó fresca i tendra


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt