Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-03-2020

El Govern modifica el Codi civil per fomentar l'˙s de la mediaciˇ en conflictes familiars. Els jutges podran foršar una sessiˇ per evitar que les separacions i la cust˛dia dels fills acabin en judici

El Consell Executiu ha aprovat el Projecte de llei de modificació del llibre segon del Codi civil de Catalunya, que fomentarà l’ús de la mediació en conflictes familiars, especialment amb menors implicats. Amb aquesta llei, els jutges podran decidir si obliguen les parts a participar en una sessió obligatòria per conèixer els avantatges de resoldre els conflictes a través d’una mediació, en lloc de continuar per la via judicial. La sessió també serà obligatòria si les parts ho haguessin pactat amb caràcter previ al conflicte. Entre els conflictes familiars, s’hi compten tots els assumptes sobre custòdia i tutela dels fills, divorcis, separacions i pàtria potestat.

L’objectiu de la nova llei és donar a conèixer la mediació entre la ciutadania, l’advocacia i els jutjats per promoure-la com a via alternativa a la resolució judicial de conflictes, i com una fórmula menys traumàtica i més ràpida que les sentències. El Departament de Justícia calcula que, amb aquesta norma, les sessions informatives de mediació es multiplicaran per tres.

El 2019, el Centre de Mediació de Catalunya, organisme adscrit al Departament de Justícia, va rebre 1.358 derivacions judicials relacionades amb casos de l’àmbit de la família. Segons l’Idescat, l’any 2018 hi va haver a Catalunya 17.705 divorcis i separacions. Un de cada quatre casos va acabar amb una sentència judicial. Són 4.250 casos que s’haurien pogut resoldre a través d’una mediació.

Per la via judicial, el procés per resoldre un cas de l’àmbit de la família es pot arribar a allargar fins a 2 anys -depenent de la congestió del jutjat- i s’ha de fer front als honoraris d’advocats i procuradors. En canvi, la mediació pot escurçar aquest procés i resoldre’l en un termini que se situa a l’entorn dels dos mesos, amb un màxim de sis sessions. Cada sessió costa 40 euros per persona implicada. L’Administració de justícia també facilita mediadors d’ofici gratuïts en els casos en què es justifiqui la falta de recursos econòmics. Resoldre un conflicte mitjançant la mediació és més ràpid, econòmic i té menys cost emocional que acudir al jutjat.

Segons dades de la Unió Europea, menys d’un 1% dels conflictes civils i mercantils es resolen per aquesta via. A Catalunya, un 60% de les persones que reben una sessió informativa sobre la mediació acaben sol·licitant aquest procediment. Quasi la meitat de mediacions acaben amb un acord entre les parts implicades. Per incrementar aquestes xifres, el projecte de llei obliga els professionals col·legiats a informar els seus clients de la conveniència de gestionar i resoldre els conflictes que els afectin per mitjà d'acords extrajudicials.

 


Altres notícies

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a persones i famÝlies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a ediciˇ del Mulla't per l'esclerosi m˙ltiple. Tota la recaptaciˇ d'aquells dies es destinaran a la Fundaciˇ Esclerosi M˙ltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt