Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

05-03-2020

L'FMI alerta que el creixement econòmic mundial caurà el 2020 pel coronavirus. Georgieva veu 'difícil' predir l'impacte, que depèn del 'desenvolupament de l'epidèmia i l'efectivitat de les accions'

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha alertat aquest dimecres que el creixement econòmic mundial caurà el 2020 respecte a l'any passat pel coronavirus. En una roda de premsa, Georgieva ha dit que encara és "difícil de predir" l'abast de la caiguda, que dependrà de "com es desenvolupi l'epidèmia i l'efectivitat de les accions" que prenguin les autoritats. Per la directora gerent de l'FMI, el coronavirus és una "seriosa amenaça" per a l'economia mundial. Abans de l'epidèmia, l'organisme estimava que el creixement mundial seria del 3,3% aquest any, quatre dècimes per sobre respecte al 2019.
 
Georgieva ha advertit que l'FMI s'està plantejant "el escenaris més terribles" si l'epidèmia del coronavirus s'intensifica. Malgrat no donar xifres de quin pot ser l'impacte econòmic de l'epidèmia, l'FMI ja està treballant en noves previsions econòmiques. 
 
"Mentre no sabem quina serà la durada del brot, estarem en un espai d'incertesa més elevat", ha subratllat Georgieva en una roda de premsa juntament amb el president del Banc Mundial, David Malpass.
 
La directora gerent de l'FMI ha dit que tots els membres de l'organisme estan "clarament compromesos a fer accions de manera coordinada" i ha advertit que l'epidèmia del coronavirus "ja no és un problema regional", sinó "un problema global que demana una resposta també global".
 
El coronavirus afecta tant la demanda com l'oferta
 
Georgieva ha assegurat que els efectes econòmics del coronavirus es deriven tant de la seva afectació sobre l'oferta com sobre la demanda. Pel que fa a l'oferta, ha dit que es veu afectada per la gent contagiada o que mor, així com pels esforços de contenir el virus. La demanda, en canvi, cau per la incertesa i l'augment dels costos financers.
 
Segons preveu l'FMI, un terç dels costos econòmics del coronavirus seran directes –morts, tancament de llocs de treball i aïllaments-, mentre que els dos terços restants seran indirectes, principalment per la baixada de la demanda i la contracció dels mercats financers.
 
Un impacte "més significatiu" per a l'economia xinesa
 
La directora gerent de l'FMI ha assegurat que les previsions de creixement per a la Xina "ja no són vàlides", ja que l'impacte econòmic del coronavirus al país asiàtic serà "més significatiu" que a la resta. Amb tot, Georgieva s'ha mostrat optimista sobre la recuperació dels nivells de producció xinesos.
 
Abans de l'epidèmia del coronavirus, l'FMI preveia que l'economia xinesa creixeria un 5,6% aquest any, cosa que ja es descarta que passi. Aquesta previsió ja suposava una caiguda respecte al 2019, quan la Xina va créixer un 6,1%, que ja era una xifra baixa respecte a les dècades anteriors.
 

Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt