Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

05-03-2020

Entre el 23 de març i l'1 d'abril es podrà dur a terme la preinscripció dels ensenyaments obligatoris del curs 2020-2021. La matriculació al segon cicle d'educació infantil, primària i primer d’ESO serà entre el 16 de juny i el 22 de juny.

El Departament d’Educació ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució que informa del calendari i de la normativa sobre el procés de preinscripció i matriculació del curs 2020-2021 en els centres sufragats amb fons públics. Per al segon cicle d’educació infantil i els ensenyaments obligatoris, la preinscripció es podrà fer entre el 23 de març i l’1 d’abril. Respecte al període de matriculació, en el cas dels alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i primer curs d’ESO, es farà entre el 16 de juny i el 22 de juny de 2020. En l’alumnat de segon, tercer i quart d’ESO, tindrà lloc entre el 25 de juny i l’1 de juliol.
 
Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, la preinscripció per al curs vinent es podrà dur a terme de l’11 al 15 de maig en el cas de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d'arts plàstiques i disseny. En el cas dels cicles de grau superior d’FP, es podrà fer entre el 29 de maig al 5 de juny, i per a les arts plàstiques i disseny, entre el 29 de maig i el 10 de juny.
 
Quan hi ha més sol•licituds que places vacants, les sol•licituds s’ordenen seguint els criteris de prioritat, i atorgant una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc. Pel que fa a l’educació primària i l’ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits. I per a l'ESO i el batxillerat, en determinats centres tenen preferència els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.
 
Les novetats de la preinscripció per al proper curs se centren en els ensenyaments postobligatoris. Així, s’adapta el tràmit electrònic per a la seva visualització des de dispositius mòbils. També s’implanta per primera vegada la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau mitjà i superior d’arts plàstiques i disseny.
 
Pel que fa a la preinscripció electrònica, enguany és el tercer curs on s’avança en la seva implantació. Així, el 2018-2019 es va iniciar aquest tràmit en els cicles formatius de grau superior d’FP. Al voltant de 13.000 alumnes ja van utilitzar el formulari electrònic per fer la seva preinscripció. Per a la preinscripció del curs 2019-2020, la preinscripció electrònica es va ampliar per als cicles formatius de grau mitjà d’FP i per al batxillerat. El 40 % dels alumnes ja van utilitzar el formulari de preinscripció electrònica -més de 37.700 alumnes-.
 
Finalment, es farà un segon període d’assignació de places per a l’admissió als cicles de grau superior de formació professional. Així, el mes de setembre els alumnes als quals no s’hagi assignat cap plaça de les demanades inicialment, podran ampliar la seva sol•licitud i, d’aquesta manera podran accedir a un cicle de la seva elecció.
 

Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt