Dilluns 06 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-03-2020

Les empreses lleidatanes no han registrat cap Pla d'Igualtat en l'últim any L’any passat només 20 de les 13.000 empreses de la demarcació de Lleida tenien els Plans d’Igualtat registrats

Les empreses de la demarcació de Lleida segueixen sense registrar els seus Plans d’Igualtat al registre públic de Plans d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’any passat, la demarcació comptava amb 20 plans registrats, de les 13.000 empreses de la demarcació i aquest 2020 la situació continua igual. Cap empresa ha registrat el seu Pla d’Igualtat en l’últim any. En aquest sentit, la UGT-Terres de Lleida denuncia la necessitat de tenir actualitzats aquests documents i treballar els seus continguts a les empreses entre els seus treballadors i treballadores.
 
El nou Reial Decret Llei del 6 de març de 2019, amb l'objectiu d'avançar en aquesta igualtat efectiva, fixa que totes les empreses amb més de 50 treballadors han de tenir registrat el seu Pla d'Igualtat abans del maig de 2022. Així ho ha explicat Maite Lafuente, de l'equip de Polítiques d'Igualtat de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. És per això que el sindicat s'ha fixat una sèrie de pautes per incidir i conscienciar sobre la importància d'aquests documents i la seva posada en funcionament.
 
En aquest sentit, el sindicat treballarà principalment en dues línies: crear la figura del delegat d'Igualtat perquè faci un seguiment de la matèria, i incidir en la formació dels delegats i delegades per poder fer arribar totes les informacions presentades en matèria d'igualtat a la resta de treballadors i treballadores de l'empresa. "L'objectiu final és que el Pla d'Igualtat no quedi abandonat en un calaix, sinó que sigui un document viu que es vagi modificant", ha apuntat Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida.
 
 “Des de la UGT-Terres de Lleida el que volem és visualitzar les empreses i els sectors que estan obviant els drets de les dones”, ha apuntat Bea Bonilla, secretària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida. "Estem davant d'una lluita constant. De fer-nos escoltar, de fer-nos veure", ha afegit. És per això que la UGT-Terres de Lleida no solament se centrarà a treballar el 8 de maç, sinó que es planteja continuar la lluita tots els dies de l'any, i fer més visible aquesta bretxa salarial i el conegut sostre de vidre.
Isa Rodríguez, responsable d'Igualtat de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha fet una crida a la societat a participar en els actes programats aquest #8M. El sindicat organitzarà diumenge a la Plaça Sant Joan una taula informativa per formar i informar a la ciutadania sobre desigualtats laborals, bretxa salarial, drets laborals... A més, a la tarda se sumarà a la concentració prevista a les 18.00 hores, organitzada per Marea Lila, que sortirà des de la Plaça de Ricard Vinyes i acabarà a la Plaça Sant Joan.
 

Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt