Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-03-2020

Les empreses lleidatanes no han registrat cap Pla d'Igualtat en l'últim any L’any passat només 20 de les 13.000 empreses de la demarcació de Lleida tenien els Plans d’Igualtat registrats

Les empreses de la demarcació de Lleida segueixen sense registrar els seus Plans d’Igualtat al registre públic de Plans d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’any passat, la demarcació comptava amb 20 plans registrats, de les 13.000 empreses de la demarcació i aquest 2020 la situació continua igual. Cap empresa ha registrat el seu Pla d’Igualtat en l’últim any. En aquest sentit, la UGT-Terres de Lleida denuncia la necessitat de tenir actualitzats aquests documents i treballar els seus continguts a les empreses entre els seus treballadors i treballadores.
 
El nou Reial Decret Llei del 6 de març de 2019, amb l'objectiu d'avançar en aquesta igualtat efectiva, fixa que totes les empreses amb més de 50 treballadors han de tenir registrat el seu Pla d'Igualtat abans del maig de 2022. Així ho ha explicat Maite Lafuente, de l'equip de Polítiques d'Igualtat de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. És per això que el sindicat s'ha fixat una sèrie de pautes per incidir i conscienciar sobre la importància d'aquests documents i la seva posada en funcionament.
 
En aquest sentit, el sindicat treballarà principalment en dues línies: crear la figura del delegat d'Igualtat perquè faci un seguiment de la matèria, i incidir en la formació dels delegats i delegades per poder fer arribar totes les informacions presentades en matèria d'igualtat a la resta de treballadors i treballadores de l'empresa. "L'objectiu final és que el Pla d'Igualtat no quedi abandonat en un calaix, sinó que sigui un document viu que es vagi modificant", ha apuntat Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida.
 
 “Des de la UGT-Terres de Lleida el que volem és visualitzar les empreses i els sectors que estan obviant els drets de les dones”, ha apuntat Bea Bonilla, secretària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida. "Estem davant d'una lluita constant. De fer-nos escoltar, de fer-nos veure", ha afegit. És per això que la UGT-Terres de Lleida no solament se centrarà a treballar el 8 de maç, sinó que es planteja continuar la lluita tots els dies de l'any, i fer més visible aquesta bretxa salarial i el conegut sostre de vidre.
Isa Rodríguez, responsable d'Igualtat de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha fet una crida a la societat a participar en els actes programats aquest #8M. El sindicat organitzarà diumenge a la Plaça Sant Joan una taula informativa per formar i informar a la ciutadania sobre desigualtats laborals, bretxa salarial, drets laborals... A més, a la tarda se sumarà a la concentració prevista a les 18.00 hores, organitzada per Marea Lila, que sortirà des de la Plaça de Ricard Vinyes i acabarà a la Plaça Sant Joan.
 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt