Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-03-2020

El Govern modificarà el decret que regula les indemnitzacions a dones en situació de violència masclista i els seus fills, per facilitar-ne l'accés

S’habilita les professionals dels Serveis d’Intervenció Especialitzada per efectuar l’acreditació necessària per a demanar la indemnització
Amb l’objectiu de  facilitar l’accés de les víctimes de violència masclista a una indemnització, que el Govern entén com una ajuda imprescindible, en el procés de recuperació, el Govern  modificarà el  decret llei 80/2015, incorporat a la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista, i  pel qual es  concedeix una prestació econòmica a dones víctimes de violència masclista,  que hagin patit danys físics i psíquics greus, i a fills de víctimes d’assassinats masclistes que siguin menors de 26 anys.
 
El resultat del Decret vigent 80/2015, de 26 de maig, no ha respost  als objectius esperats pel Govern, a causa de les dificultats per a accedir a l’ajut i la poca informació facilitada a les persones interessades. Tot i que l’any 2019 es van produir més de 20.000 denúncies per violència masclista i més de 1.500 sentències judicials condemnatòries, només 10 dones van accedir a la indemnització;  pel que fa els 9 feminicidis que ocorregueren l’any 2019 a Catalunya, només 2 fills/filles de mares assassinades per les seves parelles o ex parelles van ser beneficiaris dels corresponents ajuts.
 
Més facilitats per sol•licitar la indemnització i més informació
 
És per pal•liar aquesta situació que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través d’aquesta modificació del Decret, alleugerirà la quantitat de documents necessaris que dificulta la petició  de les indemnitzacions i es facilitaran els requisits de les víctimes  per obtenir-les; també s’ augmentarà la informació que reben les dones i els seus fills i filles sobre els seus drets, amb l’objectiu de facilitar la recuperació i reparació de les persones víctimes  de la violència masclista.
 
A partir de la modificació del decret, i amb la finalitat de determinar l’abast de les seqüeles, la dona podrà presentar un informe emès per un metge de la xarxa de salut pública de Catalunya o per un servei especialitzat en recuperació de dones en situació de violència masclista, per tal d’acreditar les lesions corporals o danys en la salut física o psíquica, requisit per accedir a la indemnització. Aquest és un dels canvis més importants del decret, ja que fins ara només s’acceptava una resolució judicial.
 
Per altra banda, el decret modificat establirà  l’obligació dels i les professionals de la xarxa de serveis socials a facilitar informació i accés a les indemnitzacions. Per últim i per tal d’alleugerir les carregues burocràtiques els fills i filles víctimes de violència masclista ja no hauran de presentar la declaració de la renda per tal de sol•licitar la indemnització.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estima que  aquestes mesures faran incrementar les sol•licituds significativament i alhora es reduiran les denegacions.
 

Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt