Dilluns 06 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-03-2020

El Govern modificarÓ el decret que regula les indemnitzacions a dones en situaciˇ de violŔncia masclista i els seus fills, per facilitar-ne l'accÚs

S’habilita les professionals dels Serveis d’Intervenció Especialitzada per efectuar l’acreditació necessària per a demanar la indemnització
Amb l’objectiu de  facilitar l’accés de les víctimes de violència masclista a una indemnització, que el Govern entén com una ajuda imprescindible, en el procés de recuperació, el Govern  modificarà el  decret llei 80/2015, incorporat a la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista, i  pel qual es  concedeix una prestació econòmica a dones víctimes de violència masclista,  que hagin patit danys físics i psíquics greus, i a fills de víctimes d’assassinats masclistes que siguin menors de 26 anys.
 
El resultat del Decret vigent 80/2015, de 26 de maig, no ha respost  als objectius esperats pel Govern, a causa de les dificultats per a accedir a l’ajut i la poca informació facilitada a les persones interessades. Tot i que l’any 2019 es van produir més de 20.000 denúncies per violència masclista i més de 1.500 sentències judicials condemnatòries, només 10 dones van accedir a la indemnització;  pel que fa els 9 feminicidis que ocorregueren l’any 2019 a Catalunya, només 2 fills/filles de mares assassinades per les seves parelles o ex parelles van ser beneficiaris dels corresponents ajuts.
 
Més facilitats per sol•licitar la indemnització i més informació
 
És per pal•liar aquesta situació que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través d’aquesta modificació del Decret, alleugerirà la quantitat de documents necessaris que dificulta la petició  de les indemnitzacions i es facilitaran els requisits de les víctimes  per obtenir-les; també s’ augmentarà la informació que reben les dones i els seus fills i filles sobre els seus drets, amb l’objectiu de facilitar la recuperació i reparació de les persones víctimes  de la violència masclista.
 
A partir de la modificació del decret, i amb la finalitat de determinar l’abast de les seqüeles, la dona podrà presentar un informe emès per un metge de la xarxa de salut pública de Catalunya o per un servei especialitzat en recuperació de dones en situació de violència masclista, per tal d’acreditar les lesions corporals o danys en la salut física o psíquica, requisit per accedir a la indemnització. Aquest és un dels canvis més importants del decret, ja que fins ara només s’acceptava una resolució judicial.
 
Per altra banda, el decret modificat establirà  l’obligació dels i les professionals de la xarxa de serveis socials a facilitar informació i accés a les indemnitzacions. Per últim i per tal d’alleugerir les carregues burocràtiques els fills i filles víctimes de violència masclista ja no hauran de presentar la declaració de la renda per tal de sol•licitar la indemnització.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estima que  aquestes mesures faran incrementar les sol•licituds significativament i alhora es reduiran les denegacions.
 

Altres notícies

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a persones i famÝlies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a ediciˇ del Mulla't per l'esclerosi m˙ltiple. Tota la recaptaciˇ d'aquells dies es destinaran a la Fundaciˇ Esclerosi M˙ltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt