Dijous 09 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

09-03-2020

La UGT-Terres de Lleida denuncia la manca de tribunals a la demarcació per a les proves d'adults d'accés a cicle superior. A la demarcació de Lleida només s'ha fixat un i està situat a La Pobla de Segur.

El Departament d'Educació ha creat 32 tribunals per a les proves d'accés a cicle superior per a adults, dels quals només un s'ha fixat a la demarcació de Lleida. I està situat a La Pobla de Segur. "Ens sembla perfecte la ubicació escollida, però considerem que n'haurien de ser més", ha explicat Josep Mª Ibáñez, secretari del Sector Educació de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida. I afegeix: "Què passa amb les persones que es volen presentar des de Mollerussa, Cervera, Tàrrega, Balaguer, Lleida o Vielha? Molts hauran de fer més de 200 quilòmetres, sempre que vagin només un cop, que ja sabem que seran tres com a mínim -dos dies de prova i un per portar els papers-".
 
Dels 32 tribunals creats, 24 són a la província de Barcelona, 3 a Girona, 4 a Tarragona i 1 a Lleida; motiu pel qual la UGT-FeSP Educació de les Terres de Lleida denuncia "el fet que els nostres Serveis Territorials no defensen prou les peculiaritats de la nostra província i, com es pot comprovar, ens han tornat a marcar un gol". És per això que el sindicat demana una rectificació al respecte, "perquè tots els alumnes adults de Lleida que vulguin, puguin presentar-se a les proves sense haver de fer tants quilòmetres, tant els que actualment es troben en zones de muntanya com els que es troben a la plana de Lleida". I es pregunten: "Si a Tarragona i Girona se n'han fet quatre i tres tribunals respectivament, per què a Lleida n'hem de tenir només un?".
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La memòria de l’aigua, de l’escriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisació i de no saber ben bé cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matí per Pedro Sánchez, que ha confirmat que el pròxim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana

»Avui és el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres Solidàries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de sol·licituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situació actual. 

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de Música de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerç de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre ‘Les flors perdudes de l’Alice Hart’, de Holly Ringland. Empúries, 2019

»Aquesta tarda a les 18.10 TVE2 emet el documental 'Les bruixes porten dol', una part del qual està gravat a Balaguer. Al llarg de 60 minuts es fa el recorregut i la reflexió històrica i actualitzada del fenomen de la bruixeria a Catalunya. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt