Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

09-03-2020

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya insta a ajornar els viatges laborals a les zones de risc pel coronavirus. El document recomana limitar l'˙s de les mascaretes a casos prescrits i treballar a distÓncia quan calgui

El Consell de Relacions laborals de Catalunya ha recomanat a les empreses i treballadors ajornar els viatges laborals a les àrees amb "evidència de transmissió comunitària" de coronavirus. Entre aquestes zones, s'inclou la Xina, Corea del Sud, Japó, Singapur, l'Iran i les regions de Llombardia, Vèneto, Emília-Romanya i Piemont, a Itàlia. A més, ha instat les empreses a limitar l'ús de les mascaretes a casos prescrits i ha recomanat vehicular "mesures de flexibilitat" com el teletreball "quan la situació preventiva ho requereixi". Aquestes propostes s'inclouen en el document acordat per l'òrgan de concertació social, format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Foment del Treball Nacional, Pimec, CCOO i UGT.
 
El document inclou un seguit de recomanacions per a empreses i treballadors sobre el coronavirus. En concret, es tracta de mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals, organitzatives i individuals sobre els treballadors i les treballadores.
 
A més, destaca possibles actuacions consensuades per tal d'oferir una proposta "unificada" per a una "millor actuació coordinada" a les empreses i consideracions sobre la determinació de la contingència davant l'exposició d'una persona sotmesa a un període d'aïllament preventiu.
 
En aquest sentit, el document proposa mesures com ajustaments de la producció, possibles adaptacions del calendari laboral o establir sistemes de permisos que permetin l'ajustament de la càrrega de treball "quan existeixin raons justificades".
 
Tot i això, en cas que sigui necessari suspendre el contracte de treball per què no hi hagi "altra opció a cap mesura alternativa", caldrà valorar la via més adequada entre les que preveuen els articles 45 i 47 de l'Estatut dels Treballadors. Aquests estableixen les causes i efectes de la suspensió del contracte per "causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major".
 
Una persona confinada a aïllament preventiu podrà ser considerada com una situació d'Incapacitat Temporal (IT), tant si està clínicament malalta com si no. En aquest cas i d'acord amb la normativa laboral, el teletreball pot ser una alternativa.
 
En el cas que hi hagi risc de contagi en l'àmbit laboral, es considera "pertinent" valorar si es tracta d'una incapacitat temporal per contingència professional, en funció de l'avaluació del risc del lloc de treball així com la informació obtinguda en la investigació realitzada.
 
En general, el Consell de Relacions laborals a Catalunya ha recomanat ajornar els viatges laborals a les regions amb "evidència de transmissió comunitària" del coronavirus. A més, ha recomanat vehicular mesures de flexibilitat per al personal, com el teletreball o pactes específics segons la "casuística productiva" de l'empresa.
 
Els treballadors que presentin símptomes com febre, dificultat per respirar o tos, han de trucar al 061 i seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. En qualsevol cas, només es recomana l'ús de mascaretes a casos prescrits per, per exemple, el sector d'activitat o per evitar el contagi sobre l'entorn a les persones malaltes o sospitoses de ser-ho.
 
Les persones que presten serveis d'atenció a entorns d'assistència medicosanitària o residencial tenen un risc superior al de la població general. En el cas del personal sanitari, es recomana que els equips de protecció individual respiratòria siguin mascaretes autofiltrants de molt alta protecció.
 

Altres notícies

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a persones i famÝlies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a ediciˇ del Mulla't per l'esclerosi m˙ltiple. Tota la recaptaciˇ d'aquells dies es destinaran a la Fundaciˇ Esclerosi M˙ltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt