Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-03-2020

Els restauradors alerten d'una allau d'anul·lacions per a Setmana Santa i demanen aturar la tramitació dels pressupostos. El gremi reclama no aplicar l'increment i la creació de nous tributs.

El Gremi de Restauració ha alertat aquest dimarts que s'ha produït una "allau d'anul·lacions de reserves" per a Setmana Santa a causa del coronavirus, i ha demanat a les administracions que prenguin mesures "excepcionals" per pal·liar els efectes econòmics que comportarà l'expansió del virus. En aquest sentit, els restauradors demanen aturar la tramitació dels pressupostos o bé aprovar modificacions per no aplicar l'increment i la creació de nous tributs que s'havia previst. "És il·lògic que en un context d'emergència econòmica, la Generalitat es disposi a elevar encara més la fiscalitat que han de suportar les empreses", ha indicat. 
 
A parer del gremi, la quarantena sanitària s'ha d'acompanyar d'una "quarantena econòmica", amb mesures per evitar que les empreses facin fallida durant la crisi. Al marge de la petició a la Generalitat, els restauradors reclamen a l'Ajuntament que aprovin una carència en el pagament de la taxa de terrasses i, abans d'acabar l'any, revisin a la baixa els nous imports aprovats en el darrer plenari.
 
Pel que fa al govern espanyol, demanen que es permeti que els expedients de regulació temporal d’ocupació puguin ser adoptats de manera unilateral sense que calgui obrir el període de consultes obligatori. Això implicaria, diu el gremi, suspendre els contractes de treball de manera temporal i evitaria, per tant, haver de recórrer a l’acomiadament col·lectiu.
 
A més, també plantegen altres mesures dirigides a empreses de restauració que hagin hagut de tancar al públic, ja sigui per decisió de l'autoritat competent o per caiguda del consum, o bé que pateixin una reducció dràstica dels ingressos. En aquestes situacions, demanen que es condonin determinats impostos o ajornar el seu pagament sense interessos. També reclamen obligar les entitats bancàries a acceptar una moratòria en el pagament de préstecs i una carència forçosa per deixar de pagar el lloguer del local mentre duri el tancament.
 
El gremi remarca que totes les esperances del sector estaven posades en la Setmana Santa després de la cancel•lació del Mobile World Congress i de l'ajornament de la fira Alimentària. 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt