Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-03-2020

Creu Roja trucarà a més de 45.000 persones, 3.000 a Lleida, vulnerables per informar-les sobre el coronavirus i acompanyar-les. Els voluntaris aniran amb els usuaris que ho necessitin a les visites mèdiques

La Creu Roja trucarà a més de 45.000 persones per acompanyar-les i informar-les sobre el coronavirus. Les trucades formen part d'una campanya telefònica que l'entitat ha posat en marxa aquest dimarts i que es dirigeix a usuaris que siguin majors de 65 anys o que estiguin als programes de salut de l'entitat, per exemple per tenir una malaltia crònica. Els voluntaris truquen a aquestes persones per explicar-los mesures preventives i de protecció enfront el covid-19, així com "tranquil•litzar-les", segons ha explicat el coordinador de Creu Roja, Enric Morist. En cas que sigui necessari també aniran amb elles a visites mèdiques i els hi faran un acompanyament en cas que s'hagin de confinar, aspecte que treballen amb el departament d'Interior.
 
La campanya s'ha posat en marxa en la seixantena de centres de contacte locals de tot Catalunya, on els voluntaris han rebut formació sobre el coronavirus. Del total de trucades, més de 29.000 es faran a la demarcació de Barcelona, 5.900 a Girona, 3.000 a Lleida i 8.000 a Tarragona.
 
L'acció s'adreça especialment als col•lectius de gent gran, discapacitats, refugiats (majors de 65 anys i/o amb malaltia crònica) i de les persones destinatàries dels projectes de salut de l'entitat.
 
Morist ha explicat que ha estat el Govern qui els ha demanat que facin aquesta acció informativa i d'acompanyament social. El coordinador ha destacat la importància de la campanya informativa perquè es dirigeix a gent que té "poca xarxa familiar i social" i que troben en els voluntaris aquesta companyia que els manca. "Les escoltem, les acompanyem i les tranquil•litzem", ha declarat.
 
En aquest sentit, ha explicat que si la situació va empitjorant i es requereixen més confinaments, Creu Roja també treballa amb Interior per tal que voluntaris de l'entitat puguin acompanyar persones confinades. "Fer-los de familiars, acompanyar-los perquè no se sentin soles", ha resumit.
 
En les trucades, els voluntaris pregunten als usuaris com es troben, els hi donen els consells generals que estan facilitant les autoritats sanitàries sobre el coronavirus i, si sospiten que hi ha algun signe d'alarma, els recomanen trucar als telèfons sanitaris per exposar el seu cas, com fa la resta de la població. "Si alguna persona dona positiu, farem una mica de familiar d'aquesta persona, no només a nivell de telèfon sinó també en persona perquè no estiguin soles", ha insistit el coordinador.
 
La directora de Salut de l'entitat, Júlia de Miguel, ha afegit que es tracta de gent gran, que sovint viu sola i que pateix malalties cròniques, motius pels quals "s'angoixen més". Ha explicat que els dubtes que poden tenir són els mateixos que la resta de la població però que el fet de no tenir xarxa sovint fan que es preocupin més. Entre els usuaris que rebran les trucades també hi ha usuaris amb addicions o altres malalties, com el VIH.
 
De Miguel ha detallat que han impulsat aquesta campanya perquè creguin que hi ha manca d'informació sinó perquè al col•lectiu al que es dirigeix no li arriba aquesta. "No estan al dia de moltes tecnologies i els hi hem de fer arribar la informació de manera més gràfica, adaptada i més personalitzada", ha explicat.
 
Així ho corrobora el Juanma Sánchez, un dels voluntaris que està fent les trucades, qui ha explicat que és gent que "té por" i a qui costa tranquil•litzar. "T'ho agraeixen però notem molta intranquil•litat", ha afirmat.
 
Formació en línia
 
A banda de la campanya telefònica, Creu Roja també està portant a terme accions de sensibilització com xerrades i difusió de materials explicatius sobre el coronavirus. A més, ha llençat un curs en línia obert i gratuït adreçat a tota la ciutadania sobre les mesures per prevenir el covid-19.
 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer decidirà demà divendres si a partir de dilluns s'eliminen els torns a les piscines municipals a causa de la poca afluència d'usuaris.

»Aquest dijous tindrà lloc la primera SESSIÓ DE ZUMBA d'aquest estiu. Serà  a 20.30 h a la plaça del Teatre amb aforament limitat.

»Aquest dijous es farà a les 7 de la tarda al Museu de la Noguera una visita guiada a l'exposició ossos. Un viatge a la Catalunya medieval de la mà de l'antropologia física a càrrec de l'equip d'arqueòlogues del Pla d'Almatà. 

»Balaguer farà el dilluns 13 de juliol un acte d'agraïment als voluntaris i voluntàries que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania més vulnerable. L'esdeveniment tindrà lloc a la plaça Comtes d'Urgell a les 20.30h. 

»La Paeria de Balaguer portarà a aprovació en el ple ordinari d'aquest mes de juliol el pressupost 2020. Els comptes ascendeixen a uns 17 milions d'euros i contemplen la petició d'un préstec per valor d'1,6 milions

»Fins a 20 joves entre 18 i 29 anys participaran al camp de treball 'Bultra'20', que es farà aquest agost a Balaguer sota l'organització de Joventut i Ascalfo. Els joves arranjaran el camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. 

»Troba-ho a Balaguer. La Paeria presenta la campanya per reactivar el comerç i serveis locals.  A més de la campanya comunicativa, s'ha creat un assistent virtual i un directori per apropar tota l'oferta comercial, empresarial i de serveis a la ciutadania.

»Els Agents Rurals troben dues llúdrigues mortes per atropellament, una d'elles a Balaguer. Fan una crida als conductors a extremar les precaucions i minimitzar els atropellaments a la fauna salvatge.

»Aquest dimecres tornen els monòlegs a la plaça del teatre de Balaguer dins de la programació d’estiu d’activitats d’oci programades per la Paeria. El monòleg d’avui serà protagonitzat per Toni Cano.

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les àrees de Joventut i Esports  de la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaça del teatre en el marc del cicle Música i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecció de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandèmia

»Càritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situació d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforç educatiu. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt