Dijous 09 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-03-2020

La Plataforma Salvem l'└ngel GuimerÓ lamenta que el Departament d'Educaciˇ no es vulgui reunir amb ells per tractar el tancament de l'escola. Diuen sentir-se menystenits en no considerar-los el Departament un interlocutor vÓlid.

La Plataforma Salvem l’Àngel Guimerà lamenta que el Departament d’Educació no es vulgui reunir amb ells per tractar el tancament de l’escola. Diuen sentir-se menystenits en no considerar-los el Departament un interlocutor vàlid. 
 
Nota de la Plataforma: 
 
El passat divendres, 28 de febrer, la Plataforma "Salvem l'Àngel Guimerà" va fer una petició formal de reunió al Director dels SSTT del Departament d'Educació a Lleida per tal de tenir un canvi d'impressions respecte a la decisió de tancar la línia de P3 d'aquesta escola. Entenem que una problema de segregació no es resolt plantejant un tancament que, a més, inexorablement suposaria el final progressiu del centre, en el cas que es confirmés l’eliminació d’aquesta línia. 
 
La resposta del Departament, que com a Plataforma hem rebut del Departament, és la que tot seguit copiem, textualment. 
 
“Per indicació del director de serveis territorials d’Educació a Lleida, Sr. Carles 
Vega Castellví, us informem que la interlocució del Departament d’Educació 
sobre qualsevol qüestió relacionada amb una escola és amb l’Ajuntament del 
municipi, amb la comunitat educativa de l’escola o amb una entitat legalment 
constituïda que pugui considerar-se representant d’aquesta comunitat. Una 
plataforma no entra en cap dels tres supòsits i, per tant, us he de dir que el 
director considera que no té entitat per a la interlocució i, en conseqüència, no 
creu oportú fer la reunió que es demana.” 
 
Com a Plataforma, considerem que això és un menysteniment vers un espai de treball on hi està representat tothom: l’AMPA de l’escola afectada, altres AMPES de les escoles de la ciutat  de Balaguer, col•lectius socials de la ciutat, sindicats d’ensenyament, grups polítics municipals de l'oposició, la FAPAC i l'Associació de Veïns del Casc Antic de Balaguer, entre d'altres. Totes aquestes organitzacions i entitats estan legalment constituïdes i totes elles, conjuntament, van veure la necessitat de crear aquest espai transversal i col•lectiu, per tal de fer front a una decisió que la Paeria de Balaguer i el Departament d’Educació volen tirar endavant, malgrat que no és una decisió de consens amb la comunitat educativa i altres agents socials que, ben al contrari, considerem que és una gran errada eliminar aquesta línia de P3 i traslladar el problema a la resta d'escoles de Balaguer. Estem convençudes que l’educació pública és la única garant de l'equitat social i la qualitat educativa. Tantes persones, en una plataforma tan transversal, no podem estar totes equivocades. 
 
No tenir voluntat de reunir-se amb aquesta Plataforma és una mostra de poc tarannà dialogant i d'autoritarisme, característiques que no haurien de ser el que definís al senyor Carles Vega, com a Director dels SSTT d'Educació a Lleida. Entenem que, com a servidor públic que és, ha d’estar disposat a reunir-se amb qualsevol persona o col•lectiu que mostra una inquietud per qualsevol decisió que afecta a l’educació pública del territori, com ho fa palès la voluntat que ell mateix ha demostrat en estar disposat a reunir-se, fins a dos cops, amb la Plataforma Desmilitaritzem l’Educació, un espai constituït d'una forma molt similar a la nostra Plataforma. Així doncs, ens preguntem, quins són els criteris per legitimar un interlocutor o un altre? 
 
No voler atendre aquesta reunió és en realitat una estratègia dilatòria per esgotar el marge de temps per poder revertir la situació del tancament de l’Escola Àngel Guimerà? 
 
Des de la Plataforma seguim denunciant que tots els intents d'establir una comunicació oberta amb el Departament d'Educació i amb la Paeria de Balaguer han estat improductius donat que les reunions han estat desestimades fins a data d'avui, tot i la urgència de la situació.
 
Ens indigna comprovar el nul talant conciliador d'unes administracions que, presumptament, treballen per combatre i revertir les situacions, com en aquest cas, de segregació; que obvien que s'ha aprovat un Pacte contra la segregació Escolar a Catalunya, on s'hi descriuen moltes mesures a implementar en casos com el de l'Àngel Guimerà i que entenem no s'han planificat adequadament abans de decidir el tancament progressiu del centre. I finalment, ens indigna que s'hagi elaborat un informe, tècnicament molt ben argumentat, des de la FAPAC i no es tingui en compte. 
 
Tanmateix, des de la Plataforma Salvem l'Àngel Guimerà, insistim en la necessitat d’establir un diàleg amb l’administració i, per tant, seguim oberts a mantenir la trobada denegada, i les que siguin necessàries, per arribar a una solució de consens. El nostre compromís per buscar solucions és ferm i la nostra bona voluntat, inequívoca.
 
La plataforma continuarà engegant totes aquelles accions que consideri necessàries per evitar el tancament de l'Àngel Guimerà, perquè és una escola pública, perquè és una escola de barri, perquè és de tota la ciutadania.
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La mem˛ria de lĺaigua, de lĺescriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposiciˇ a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vÝdeo.á

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisaciˇ i de no saber ben bÚ cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matÝ per Pedro Sßnchez, que ha confirmat que el pr˛xim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»L'└rea d'Ocupaciˇ de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les ˙ltimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientaciˇ han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la GuÓrdia Urbana

»Avui Ús el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres SolidÓries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de solĚlicituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situaciˇ actual.á

»L'└rea d'Ocupaciˇ de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les ˙ltimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientaciˇ han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de M˙sica de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerš de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre ĹLes flors perdudes de lĺAlice Hartĺ, de Holly Ringland. Emp˙ries, 2019

»Aquesta tarda a les 18.10 TVE2 emet el documental 'Les bruixes porten dol', una part del qual estÓ gravat a Balaguer. Al llarg de 60 minuts es fa el recorregut i la reflexiˇ hist˛rica i actualitzada del fenomen de la bruixeria a Catalunya.á


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt