Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-03-2020

El govern espanyol prorroga quatre anys la moratòria de desnonaments hipotecaris per als col·lectius 'vulnerables'. El decret amplia el concepte incloent-hi les famílies monoparentals amb un sol fill.

El Consell de Ministres ha aprovat un decret llei de mesures urgents en l'àmbit econòmic que inclou prorrogar quatre anys la moratòria de desnonaments per impagament de la hipoteca en col•lectius vulnerables. La portaveu del govern, Maria Jesús Montero, ha dit que la mesura respon a la voluntat de protegir els més vulnerables i que, a la pràctica, suposarà que fins l'any 2024 "cap persona en aquesta situació podrà ser expulsada de casa seva per impagament". A més, s'ha ampliat el concepte de col•lectiu vulnerable per incloure-hi també com a beneficiaris de la suspensió a les famílies monoparentals amb un sol fill.
 
D'altra banda, la mesura estableix que el nivell d'ingressos familiars per acollir-s'hi incrementarà en funció dels fills a càrrec.
 
Montero ha dit que la mesura respon a la voluntat de l'executiu de prendre mesures per protegir aquest col•lectiu i de seguir abordant la problemàtica d'accés a l'habitatge. Precisament aquest dilluns, el govern espanyol va anunciar que vol incloure el desnonament per impagament del lloguer a la moratòria d'execucions hipotecàries.
 
En paral•lel, el decret també modifica una disposició de la Llei de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit que, a la pràctica, permetrà que el Sareb continuï fent les seves funcions amb normalitat fins al final del seu mandat, l'any 2027, contribuint, ha dit Montero, "a la maximització del valor de la venda de la cartera d'actius que va rebre l'any 2012".
 
La mesura, segons el govern, en facilitarà d'altres com l'execució d'un programa de promoció d'habitatge social, amb un parc de 10.000 habitatges amb finalitats socials.
 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer decidirà demà divendres si a partir de dilluns s'eliminen els torns a les piscines municipals a causa de la poca afluència d'usuaris.

»Aquest dijous tindrà lloc la primera SESSIÓ DE ZUMBA d'aquest estiu. Serà  a 20.30 h a la plaça del Teatre amb aforament limitat.

»Aquest dijous es farà a les 7 de la tarda al Museu de la Noguera una visita guiada a l'exposició ossos. Un viatge a la Catalunya medieval de la mà de l'antropologia física a càrrec de l'equip d'arqueòlogues del Pla d'Almatà. 

»Balaguer farà el dilluns 13 de juliol un acte d'agraïment als voluntaris i voluntàries que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania més vulnerable. L'esdeveniment tindrà lloc a la plaça Comtes d'Urgell a les 20.30h. 

»La Paeria de Balaguer portarà a aprovació en el ple ordinari d'aquest mes de juliol el pressupost 2020. Els comptes ascendeixen a uns 17 milions d'euros i contemplen la petició d'un préstec per valor d'1,6 milions

»Fins a 20 joves entre 18 i 29 anys participaran al camp de treball 'Bultra'20', que es farà aquest agost a Balaguer sota l'organització de Joventut i Ascalfo. Els joves arranjaran el camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. 

»Troba-ho a Balaguer. La Paeria presenta la campanya per reactivar el comerç i serveis locals.  A més de la campanya comunicativa, s'ha creat un assistent virtual i un directori per apropar tota l'oferta comercial, empresarial i de serveis a la ciutadania.

»Els Agents Rurals troben dues llúdrigues mortes per atropellament, una d'elles a Balaguer. Fan una crida als conductors a extremar les precaucions i minimitzar els atropellaments a la fauna salvatge.

»Aquest dimecres tornen els monòlegs a la plaça del teatre de Balaguer dins de la programació d’estiu d’activitats d’oci programades per la Paeria. El monòleg d’avui serà protagonitzat per Toni Cano.

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les àrees de Joventut i Esports  de la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaça del teatre en el marc del cicle Música i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecció de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandèmia

»Càritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situació d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforç educatiu. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt