Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-03-2020

El Govern prohibeix les aglomeracions de més de 1.000 persones i els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a partir de dijous quedaran prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l'aire lliure o en un recinte tancat. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Tots els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Si hi ha menors d'edat podran estar acompanyats. Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les properes hores s'establiran les mesures en l'àmbit de l'administració pública. "És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s'han pres fins ara. Demanem comprensió", ha conclòs Torra. 
 
Després de la reunió d'aquest dimecres del Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel coronavirus, el Govern ha demanat comprensió i solidaritat a la ciutadania de cara a les mesures que s'han pres en les darreres hores i que podrien ampliar-se en els propers dies. El pla ha passat a fase d'alerta.
 
De moment, no està previst que s'aturi l'activitat a les escoles, com s'ha fet a la Comunitat de Madrid i a altres zones de l'Estat considerades de "transmissió significativa". La titular de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que la situació de contenció del virus es considera "favorable" perquè la majoria de cadenes de transmissió del virus estan controlades, i això ha permès aïllar els contactes de les persones amb la malaltia covid-19. Ara bé, hi ha ha dos casos en què encara s'estan investigant les cadenes, ha apuntat el secretari de Salut Pública, Joan Guix. En tot cas, les mesures es prenen per continuar "en aquesta situació favorable", ha justificat Vergés.
 
Les principals mesures anunciades aquest dimarts són que els esdeveniments esportius professionals i no professionals se celebrin a porta tancada, excepte els que juguin menors, que podran anar-hi acompanyats de les famílies, i la suspensió de qualsevol activitat que impliqui la participació de més de 1.000 persones. Això inclou espectacles com concerts i altres activitats d'oci, i també religioses, de qualsevol tipus de gestió, pública o privada. Les activitats amb una participació menor al miler hauran de limitar l'aforament a un terç per garantir que hi hagi separació entre el públic assistent. Aquestes mesures tenen una vigència de 15 dies però es podrien allargar en funció de la situació epidemiològica.
 
Torra també ha confirmat un pla de mesures per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus que implica diversos departaments i en el qual s'està treballant i, d'altra banda, una partida extraordinària per reforçar el sistema de salut, que està previst que es concreti en els propers dies.

Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt