Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-03-2020

La vacuna contra el coronavirus pot trigar un o dos anys, segons l'associació europea de la indústria farmacèutica. L'organització veu ‘poc risc' que hi hagi problemes de subministrament de medicaments a Europa

La Federació Europea de la Indústria Farmacèutica (EFPIA) creu que "probablement" es trigarà un o dos anys a tenir una vacuna contra el coronavirus que "es pugui desplegar completament". Malgrat apuntar que "la recerca està progressant molt", la cap de polítiques científiques de l'organització, Magda Chlebus, assegura en una entrevista a l'ACN que és "difícil" que es pugui tenir una vacuna contra el virus "en qüestió de mesos". Pel que fa al subministrament de medicaments, el director de comunicació d'EFPIA, Andy Powrie-Smith, veu "poc risc" que hi hagi problemes de subministrament de medicaments a Europa, però alerta que no saber quant durarà el brot fa "difícil" organitzar el subministrament a llarg termini.
 
"Hi ha diverses vacunes que s'estan desenvolupant ara mateix i que haurien d'estar enllestides d'aquí a un o dos anys perquè ja s'ha fet molta feina durant els brots anteriors, com el SARS", assegura la directora de polítiques científiques de l'EFPIA, que remarca que ja hi ha "molt coneixement" sobre el coronavirus, cosa que pot "accelerar" el desenvolupament d'una vacuna.
 
Amb diferents companyies investigant per trobar una vacuna, Chlebus veu "absolutament possible" que sigui una empresa europea la que ho aconsegueixi. "Hi ha moltes petites empreses de biotecnologia que estan treballant en vacunes, no és pot excloure que sigui europea", diu.
 
Però la indústria farmacèutica europea no només està centrada en trobar una vacuna contra el coronavirus, sinó que també investiga nous tractaments, antivirals i diagnòstics per identificar més ràpidament les persones contagiades. A més, no es tanca la porta a la possibilitat de trobar noves aplicacions a medicines ja existents que podrien bloquejar l'entrada del virus al cos.
 
Trobar medicines per als "coronavirus del futur"
 
La cap de polítiques científiques d'EFPIA alerta que no només cal preparar-se per a l'actual epidèmia de coronavirus, sinó també per a les que puguin venir en el futur. Malgrat considerar que ara cal centrar-se en "trobar una resposta ràpida a l'epidèmia actual", la directora de polítiques científiques d'EFPIA avisa que també cal preparar-se per "fer front a tots els tipus de coronavirus en el futur".
 
Segons Chlebus, "no és en absolut massa tard" ni per acabar amb el brot actual ni per fer-ho amb els que puguin venir en el futur. "Hem de trobar totes les vacunes i medicines potencials per fer front a tots els tipus de coronavirus en el futur", remarca.
 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt