Dimarts 14 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

11-03-2020

Un centenar d'AMPAs reclamen per carta als consells comarcals mantenir o recuperar la gestió dels menjadors escolars.

Un centenar d'AMPAs i AFAs d'arreu de Catalunya, la majoria de les quals de comarques gironines, han reclamat per carta als consells comarcals poder mantenir o recuperar la gestió dels menjadors escolars. En una acció coordinada, totes elles han entrat un escrit a registre –presencialment o de manera telemàtica- demanant que, abans del mes de maig, els consells comarcals signin convenis per cedir el servei a les famílies. Les AMPAs i AFAs s'emparen en què la Llei d'acompanyament dels pressupostos, un cop s'aprovi, els donarà "cobertura legal" per fer-se càrrec dels menjadors escolars. La Coordinadora d'AMPAs i AFAs de Catalunya dona ara un mes de marge als consells i ja alerta que, si no se les escolta, portaran a terme noves accions.

Sota el paraigües de la coordinadora s'hi apleguen gairebé un centenar d'associacions de pares i mares (AMPA) i de famílies d'alumnes (AFA). Aquest dimecres en són 95, però el número segueix creixent. La majoria, cap a una vuitantena, són de comarques gironines tot i que també n'hi ha ja algunes del Segrià, l'Anoia o el Pallars Jussà.

Amb l'acció d'aquest dimecres, la coordinadora vol pressionar els consells comarcals perquè les famílies mantinguin o recuperin la gestió del menjador escolar. Totes les AMPAs i AFAs que en formen part, bé sigui de manera presencial, bé sigui telemàtica, han entrat cartes al registre dels corresponents consells, reclamant-los que, abans del mes de maig, signin convenis amb elles que els permetin gestionar el servei de cara al curs 2020-2021.

"Pretenem agafar la iniciativa com a col·lectiu i obrir espais de diàleg amb les administracions comarcals per solucionar els conflictes existents", s'assegura des de la coordinadora. A l'escrit, les AMPAs i AFAs subratllen que l'aprovació de la Llei d'acompanyament dels pressupostos els donarà "cobertura legal" per poder tirar endavant els convenis entre elles i els consells comarcals.

Disposició addicional

En concret, a la carta s'esmenta que la llei d'acompanyament inclourà una disposició addicional –la 22a- a la Llei d'Educació. I a continuació, se'n parafraseja l'escrit: "Amb la finalitat de promoure la participació de les famílies d’alumnes en la gestió dels centres educatius públics, les seves associacions podran gestionar els respectius menjadors escolars mitjançant la subscripció de convenis de gestió amb la corresponent administració titular de la competència o que l’exerceixi per delegació".

La carta conjunta de les AMPAs i AFAs recorda que, aquest gener passat, el Departament va informar els consells comarcals sobre aquest punt. I per això, els demana que a partir del 18 de març, quan es preveu que el Parlament doni llum verda als pressupostos, els consells comarcals signin amb elles els convenis que els permetin gestionar els menjadors escolars de cara al curs vinent.

"Vetllem pels nostres fills al 100%"

Aquest matí, una desena de representants d'AMPAs i AFAs de la Selva han anat fins al consell comarcal per entrar l'escrit conjuntament. A més de les escoles de Santa Coloma de Farners, també han vingut pares d'Hostalric o Riudarenes, entre d'altres.

La portaveu de la coordinadora i secretària de l'AMPA Castell de Farners, Laia Pujol, subratlla que l'objectiu de la carta és "fer pressió" perquè des del consell se'ls faci "cas". "No volem que treguin el servei de menjador a licitació des del consell, sinó que allò que reclamem és seguir-lo gestionant nosaltres", subratlla Pujol.

Al Castell de Farners, és l'AMPA qui s'encarrega de gestionar directament el menjador. Pujol diu, però, que si no se signa el nou conveni, la seva situació perilla. "Volem mantenir el model que tenim, en què els beneficis es queden a l'escola i no van a parar a grans empreses; l'AMPA és una associació sense ànim de lucre, i les famílies vetllem al 100% pels nostres fills", subratlla Pujol. A més, la portaveu també tem que si el consell comarcal s'encarrega del servei, i treu a licitació el menjador escolar, es perdria "qualitat" amb els menús.

Un mes de marge

Des de la Coordinadora d'AMPAs i AFAs de Catalunya donen ara un mes de marge als diferents consells comarcals perquè els responguin l'escrit. I ja avancen que, si no s'escolten les famílies, hi haurà "mobilitzacions".

A més d'aquesta acció conjunta, la coordinadora també ha muntat una jornada de treball per a aquest divendres. Es farà al vespre a l'escola Marta Mata de Girona. Allà s'exposaran diferents models de gestió del menjador escolar perquè "arribats al punt en què el futur marc reguladors ens permeti escollir, coneguem les diferents opcions per triar el millor model possible", conclou la coordinadora d'AMPAs i AFAs.

 

Altres notícies

»Brot de coronavirus en una residència de Balaguer amb 9 positius. Són 7 usuaris i 2 treballadors, la majoria sense símptomes

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Han actuat grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt