Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

Trump prohibeix els viatges d'Europa als Estats Units durant 30 dies. El president americà recrimina a la Unió Europea que no hagi actuat abans per contenir el coronavirus

El president americà, Donald Trump, ha anunciat que queden suspesos els viatges des d'Europa als Estats Units durant 30 dies. Ha deixat fora el Regne Unit i Irlanda, que no són a Schengen. Aquesta restricció començarà divendres a mitjanit i no afecta els residents permanents als Estats Units ni tampoc el comerç. Trump ha recriminat a la Unió Europea que no hagi actuat abans per frenar el coronavirus ni hagi pres les mateixes precaucions que els Estats Units quan la crisi va esclatar a la Xina. Segons ell, un important número de contagis al país americà es deuen precisament a viatgers d'Europa. Trump ha fet aquest anunci en un missatge a la nació des del despatx oval.
"Estem en un moment crític en la lluita contra el virus. Vam prendre una decisió per salvar vides prenent accions aviat respecte a la Xina, i ara hem de fer el mateix amb Europa", ha assegurat Trump.
 
En un primer moment, el discurs de Trump semblava implicar que la prohibició de viatges entre Europa i els Estats Units també afectaria el comerç, però la Casa Blanca ha emès un comunicat per aclarir que només s'aplica "al moviment de persones, no mercaderies".
 
"Tenim un enemic comú, un enemic del món, el coronavirus. L'hem de guanyar com més aviat possible, i de la forma més segura. No hi ha res que m'importi més que la vida i la seguretat dels Estats Units", ha assegurat Trump.
 
Per ara, als Estats Units hi ha més de 1.300 infectats per covid-19 i una quarantena de morts.
 
D'altra banda el govern italià ha ordenat aquest dimecres una nova mesura dràstica per intentar frenar l'expansió del coronavirus. Després de suspendre vols i posar el país en quarantena, ara l'executiu comanat per Giuseppe Conte ha anunciat que a partir de demà obligarà a tancar totes les activitats empresarials a excepció de negocis d'alimentació, farmàcies i parafarmàcies. Bars i restaurants no estan inclosos a l'excepció i, per tant, també s'hauran d'aturar. Se sumen als negocis que ja s'havien tancat fins ara, com cinemes, teatres o museus. Els centres educatius també estan aturats. El coronavirus ha comportat fins ara al país transalpí 827 morts i 12.400 contagis.

En un vídeo que Conte ha penjat a les xarxes socials afirma que caldrà esperar dues setmanes per comprovar l'efectivitat de la mesura, però no ha dubtat a assegurar que és necessària per contenir la malaltia. En aquest sentit ha advertit que pot no ser l'última mesura que es prengui.

 

En tot cas, el primer ministre italià també ha recomanat la població que no surti corrent a buscar menjar als supermercats perquè, ha dit, l'abastiment està garantit.


 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt