Dijous 09 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

El preu del lloguer a Catalunya puja un 60% en els darrers cinc anys, segons Fotocasa. Barcelona és la demarcació on més augmenta, amb un 66%, seguit de Girona ( 36%), Lleida ( 31%) i Tarragona ( 24%)

El preu del lloguer a Catalunya s'ha incrementat en un 60% entre 2014 i 2019, segons les conclusions de l'anàlisi 'La variació acumulativa del preu de l'habitatge de lloguer a Espanya' elaborat per Fotocasa. Es tracta del quart territori de l'Estat on més ha pujat el lloguer, després de Balears ( 66%), les Illes Canàries ( 64%) i Madrid ( 63%), i segons el director d'Estudis de Fotocasa, Ismael Kardoudi, s'ha produït per "l'enorme demanda". Per demarcacions, a Barcelona és on més ha crescut el preu del lloguer en els darrers cinc anys, amb un 66%; seguit de la de Girona, amb un 36%; de Lleida, amb un 31%, i Tarragona, amb un 24%. Per municipis, destaca l'augment de l'Hospitalet de Llobregat, amb un 72% en els darrers cinc anys.
A més, tres de les tretze localitzats analitzades han tingut una variació superior al 50%. Per darrera l'Hospitalet de Llobregat, se situen Barcelona capital ( 55%) i Badalona ( 50%), entre d'altres. Els que registren un increment acumulatiu menor són Reus (22%) i Tarragona ciutat ( 28%).
 
Quant als districtes de la capital catalana, sis dels 15 analitzats tenen un augment superior al 50%. On més ha pujat en cinc anys el preu del lloguer ha estat Sant Andreu ( 61%), seguida de Nou Barris ( 60%), Horta-Guinardó (58%), Sants-Montjuïc (57%), Gràcia ( 51%) i l'Eixample ( 50%).
 

Altres notícies

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de sol·licituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situació actual. 

»L’Àrea d’Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d’orientació han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de Música de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerç de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre ‘Les flors perdudes de l’Alice Hart’, de Holly Ringland. Empúries, 2019

»Aquesta tarda a les 18.10 TVE2 emet el documental 'Les bruixes porten dol', una part del qual està gravat a Balaguer. Al llarg de 60 minuts es fa el recorregut i la reflexió històrica i actualitzada del fenomen de la bruixeria a Catalunya. 

»Balaguer se suma a la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'. Des de la Paeria de Balaguer s'ha contactat amb diferents comerços de la ciutat per tirar endavant la iniciativa

»La residència d'Anglesola acollirà 11 pacients estables i sans de l'hospital sociosanitari de Balaguer, segons explica aquest dimecres Comarques de Ponent. 

»La Biblioteca recorda als seus usuaris que els llibres i materials en préstec disposen d'una nova data de renovació, i no cal tornar-los fins al dia 4 de maig. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Història de l'art en 21 gats, de Diana Vowles. Publicat per l’editorial Mediterrània, 2019. Per a infants a partir de 8 anys

»El Servei Educatiu de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adreçats a les famílies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la Novel·la, Banderes dels altres, de SANTAEULÀLIA, J.N


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt