Dijous 09 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

El govern espanyol donarÓ a les comunitats aut˛nomes recursos per facilitar l'educaciˇ a distÓncia. Les universitats p˙bliques facilitaran la formaciˇ a distÓncia per palĚliar la suspensiˇ de classes pel coronavirus.

El govern espanyol posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l'educació a distància. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit també que les administracions educatives podran ajustar el "límit mínim de dies lectius" adaptant el calendari escolar d'accés i matrícules per a cicles formatius i universitats. "Treballem per pal·liar els efectes del tancament de centres i perquè els estudiants puguin culminar el curs escolar", ha dit. D'altra banda, ha anunciat 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitat autònomes en la lluita contra la pobresa infantil. L'objectiu, ha dit, és flexibilitzar les beques menjadors perquè es puguin utilitzar fins i tot amb el servei tancat.
L'Estat espanyol "flexibilitzarà la normativa d'educació" en relació als requeriments de presència física mínima amb la finalitat que "les autoritats educatives puguin ordenar de manera flexible el desenvolupament del curs escolar".
 
Ho faran, ha dit, amb la combinació d'activitats no presencials que resultin adequats". En aquest sentit, ha precisat que les administracions educatives podran ajustar el límit mínim de dies lectius i adaptar el calendari d'accés i matrícules universitàries i de formació professional.
 
Per tot plegat, es posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l'educació a distància i pal·liar, així, els efectes del tancament dels centres educatius.
 
Entre les mesures aprovades pel Consell de Ministres, també s'ha acordat reforçar l'atenció a les famílies més vulnerables assegurant, ha dit Sánchez, el dret bàsic a l'alimentació dels nens en nenes afectats pel tancament d'escoles. "Hem aprovat una dotació extraordinària de 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitats autònomes en la lluita contra la pobresa infantil", ha assegurat.
 
A més, ha dit que flexibilitzaran l'obtenció de beques menjador ja existents perquè les famílies que les tenen concedides puguin fer-les efectives, fins i tot, amb els centres educatius tancats.
 
Les set universitats públiques catalanes facilitaran la formació a distància com a manera de contrarestar la suspensió de classes decretada pel Govern en la lluita contra el coronavirus. L'activitat presencial s'atura aquest divendres en principi durant quinze dies, tot i que algunes de les universitats ja anuncien que no reprendran les classes a les aules fins després de Setmana Santa. Pel que fa al personal d'administració i serveis (PAS) i al personal docent investigador (PDI), la majoria de les universitats mantenen l'activitat als centres, alterada per la mesura extraordinària, tot i que n'hi ha que també advoquen pel teletreball.
En el cas de la Universitat de Barcelona (UB), l'activitat acadèmica presencial no es reprendrà fins al 14 d'abril per la coincidència amb la Setmana Santa, i s'opta per la formació no presencial a través d'Internet.
 
Segons les normes decidides pel rectorat, el col•lectiu PDI ha de procurar cercar alternatives per planificar temporalment la seva tasca en modalitat no presencial. En el cas dels membres del PAS, l'obligació de prestar serveis inclou el personal que estigui adscrit a unitats que es tanquin al públic.
 
A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la suspensió de l'activitat presencial és "indefinida" a tots els centres. La docència s'impartirà de forma virtual i formarà part de l'avaluació. El professorat establirà les pautes de funcionament amb el seu alumnat.
 
El professorat i els serveis administratius romandran actius amb les mesures necessàries per garantir la salut de la comunitat.
 
La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ja anunciava aquest dimecres que suspenia els exàmens presencials entre el 18 i el 28 de març, ajornant-los a una altra data o canviant-los per avaluacions en línia. A això s'hi afegeix avui la suspensió de l'activitat acadèmica decretada pel Govern. En el cas de la UPF, però, demà era l'últim dia lectiu del trimestre. La represa de l'activitat queda sotmesa al que marqui el Govern. Pel que fa al personal PAS i PDI, encara no s'ha determinat l'afectació.
 
A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) les instal•lacions no es tanquen, però com en el cas de la resta, se suspèn durant quinze dies l'activitat docent presencial i es facilita la no presencial. Aules i biblioteques restaran tancades al públic, però en el cas de les segons, faran servei virtual. En els cas dels treballadors, es facilitarà el teletreball. També s'estudia de quina manera s'adapten les avaluacions a la situació.
 
En el cas de la Universitat de Girona (UdG), els membres del PAS, a l'entorn de 700 persones, aniran a treballar. En el cas del professorat, com que no té obligació de ser presencialment a l'aula pot decidir si va a la universitat a fer recerca o es queda a casa preparant i adaptant les assignatures. Així, fer les classes on-line dependrà de cada professor. Tot i el cessament de l'activitat docent presencial, aquest divendres la UdG mantindrà totes les instal•lacions obertes, tant facultats com la resta de serveis.
 
A la Universitat Rovira i Virgili (URV) el rectorat ha determinat que, quan sigui possible, es farà la docència a distància. L'activitat laboral del PDI i del PAS es manté amb normalitat, però no obstant això es tindran en compte mesures de conciliació.
 
Finalment, a la Universitat de Lleida (UdL) l'activitat acadèmica presencial s'atura fins després de Setmana Santa, així com tots els desplaçaments internacionals. El Consell de Direcció estudia les instruccions oportunes respecte a l'activitat laboral a la universitat i les previsions de reprogramació de les activitats acadèmiques.
 
El protocol d'actuació davant l'activació de l'alerta sanitària de la UdL estableix el tancament d'aules i laboratoris on es facin activitats docents. El text també estableix que el personal docent i investigador "reforçarà l'assistència i tutorització de l'estudiant a través del campus virtual".
 

Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La mem˛ria de lĺaigua, de lĺescriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposiciˇ a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vÝdeo.á

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisaciˇ i de no saber ben bÚ cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matÝ per Pedro Sßnchez, que ha confirmat que el pr˛xim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»L'└rea d'Ocupaciˇ de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les ˙ltimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientaciˇ han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la GuÓrdia Urbana

»Avui Ús el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres SolidÓries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de solĚlicituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situaciˇ actual.á

»L'└rea d'Ocupaciˇ de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les ˙ltimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientaciˇ han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de M˙sica de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerš de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre ĹLes flors perdudes de lĺAlice Hartĺ, de Holly Ringland. Emp˙ries, 2019

»Aquesta tarda a les 18.10 TVE2 emet el documental 'Les bruixes porten dol', una part del qual estÓ gravat a Balaguer. Al llarg de 60 minuts es fa el recorregut i la reflexiˇ hist˛rica i actualitzada del fenomen de la bruixeria a Catalunya.á


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt