Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

El govern espanyol donarÓ a les comunitats aut˛nomes recursos per facilitar l'educaciˇ a distÓncia. Les universitats p˙bliques facilitaran la formaciˇ a distÓncia per palĚliar la suspensiˇ de classes pel coronavirus.

El govern espanyol posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l'educació a distància. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit també que les administracions educatives podran ajustar el "límit mínim de dies lectius" adaptant el calendari escolar d'accés i matrícules per a cicles formatius i universitats. "Treballem per pal·liar els efectes del tancament de centres i perquè els estudiants puguin culminar el curs escolar", ha dit. D'altra banda, ha anunciat 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitat autònomes en la lluita contra la pobresa infantil. L'objectiu, ha dit, és flexibilitzar les beques menjadors perquè es puguin utilitzar fins i tot amb el servei tancat.
L'Estat espanyol "flexibilitzarà la normativa d'educació" en relació als requeriments de presència física mínima amb la finalitat que "les autoritats educatives puguin ordenar de manera flexible el desenvolupament del curs escolar".
 
Ho faran, ha dit, amb la combinació d'activitats no presencials que resultin adequats". En aquest sentit, ha precisat que les administracions educatives podran ajustar el límit mínim de dies lectius i adaptar el calendari d'accés i matrícules universitàries i de formació professional.
 
Per tot plegat, es posarà a disposició de les comunitats autònomes recursos digitals per facilitar l'educació a distància i pal·liar, així, els efectes del tancament dels centres educatius.
 
Entre les mesures aprovades pel Consell de Ministres, també s'ha acordat reforçar l'atenció a les famílies més vulnerables assegurant, ha dit Sánchez, el dret bàsic a l'alimentació dels nens en nenes afectats pel tancament d'escoles. "Hem aprovat una dotació extraordinària de 25 MEUR per reforçar els serveis socials de les comunitats autònomes en la lluita contra la pobresa infantil", ha assegurat.
 
A més, ha dit que flexibilitzaran l'obtenció de beques menjador ja existents perquè les famílies que les tenen concedides puguin fer-les efectives, fins i tot, amb els centres educatius tancats.
 
Les set universitats públiques catalanes facilitaran la formació a distància com a manera de contrarestar la suspensió de classes decretada pel Govern en la lluita contra el coronavirus. L'activitat presencial s'atura aquest divendres en principi durant quinze dies, tot i que algunes de les universitats ja anuncien que no reprendran les classes a les aules fins després de Setmana Santa. Pel que fa al personal d'administració i serveis (PAS) i al personal docent investigador (PDI), la majoria de les universitats mantenen l'activitat als centres, alterada per la mesura extraordinària, tot i que n'hi ha que també advoquen pel teletreball.
En el cas de la Universitat de Barcelona (UB), l'activitat acadèmica presencial no es reprendrà fins al 14 d'abril per la coincidència amb la Setmana Santa, i s'opta per la formació no presencial a través d'Internet.
 
Segons les normes decidides pel rectorat, el col•lectiu PDI ha de procurar cercar alternatives per planificar temporalment la seva tasca en modalitat no presencial. En el cas dels membres del PAS, l'obligació de prestar serveis inclou el personal que estigui adscrit a unitats que es tanquin al públic.
 
A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la suspensió de l'activitat presencial és "indefinida" a tots els centres. La docència s'impartirà de forma virtual i formarà part de l'avaluació. El professorat establirà les pautes de funcionament amb el seu alumnat.
 
El professorat i els serveis administratius romandran actius amb les mesures necessàries per garantir la salut de la comunitat.
 
La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ja anunciava aquest dimecres que suspenia els exàmens presencials entre el 18 i el 28 de març, ajornant-los a una altra data o canviant-los per avaluacions en línia. A això s'hi afegeix avui la suspensió de l'activitat acadèmica decretada pel Govern. En el cas de la UPF, però, demà era l'últim dia lectiu del trimestre. La represa de l'activitat queda sotmesa al que marqui el Govern. Pel que fa al personal PAS i PDI, encara no s'ha determinat l'afectació.
 
A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) les instal•lacions no es tanquen, però com en el cas de la resta, se suspèn durant quinze dies l'activitat docent presencial i es facilita la no presencial. Aules i biblioteques restaran tancades al públic, però en el cas de les segons, faran servei virtual. En els cas dels treballadors, es facilitarà el teletreball. També s'estudia de quina manera s'adapten les avaluacions a la situació.
 
En el cas de la Universitat de Girona (UdG), els membres del PAS, a l'entorn de 700 persones, aniran a treballar. En el cas del professorat, com que no té obligació de ser presencialment a l'aula pot decidir si va a la universitat a fer recerca o es queda a casa preparant i adaptant les assignatures. Així, fer les classes on-line dependrà de cada professor. Tot i el cessament de l'activitat docent presencial, aquest divendres la UdG mantindrà totes les instal•lacions obertes, tant facultats com la resta de serveis.
 
A la Universitat Rovira i Virgili (URV) el rectorat ha determinat que, quan sigui possible, es farà la docència a distància. L'activitat laboral del PDI i del PAS es manté amb normalitat, però no obstant això es tindran en compte mesures de conciliació.
 
Finalment, a la Universitat de Lleida (UdL) l'activitat acadèmica presencial s'atura fins després de Setmana Santa, així com tots els desplaçaments internacionals. El Consell de Direcció estudia les instruccions oportunes respecte a l'activitat laboral a la universitat i les previsions de reprogramació de les activitats acadèmiques.
 
El protocol d'actuació davant l'activació de l'alerta sanitària de la UdL estableix el tancament d'aules i laboratoris on es facin activitats docents. El text també estableix que el personal docent i investigador "reforçarà l'assistència i tutorització de l'estudiant a través del campus virtual".
 

Altres notícies

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a persones i famÝlies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a ediciˇ del Mulla't per l'esclerosi m˙ltiple. Tota la recaptaciˇ d'aquells dies es destinaran a la Fundaciˇ Esclerosi M˙ltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt