Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

La Diputació de Lleida cessa l'activitat de cara al públic i facilita la conciliació dels treballadors pel coronavirus. Les Escoles Especials tanquen divendres i l'Institut d'Estudis Ilerdencs tanca les exposicions i la biblioteca.

La Diputació de Lleida ha decidit cessar l'activitat de cara al públic i facilitar la conciliació dels treballadors pel coronavirus. Són algunes de les mesures preventives que ha adoptat per contribuir a frenar la propagació del coronavirus. Les Escoles Especials tancaran també a partir de d'aquest divendres i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) tanca les exposicions i la biblioteca. Des de la Diputació es recomana a la població que eviti al màxim els tràmits presencials a les oficines de l'ens i en els serveis d'atenció al públic es prioritzarà l'atenció telefònica i digital. A les oficines de registre caldrà evitar cues i, en cas que no sigui possible, caldrà mantenir la distancia de com a mínim un metre entre persones. 
 
El president Joan Talarn ha emès un plec de mesures a adoptar amb motiu de la covid-19 seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat per evitar la propagació del contagi. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha anunciat que es considerarà "deure inexcusable" l'absència laboral per facilitar que el personal de la Diputació pugui atendre els seus familiars menors d'edat o dependents a causa del tancament dels centres escolars o de persones grans.
 
Entre les instruccions donades a tot el personal destaca "minimitzar" les reunions de caràcter presencial i intensificar el pla de neteja de les dependències administratives. En aquest sentit, i en consonància amb les instruccions del Departament d'Educació també es tancaran les Escoles Especials Llar de Sant Josep, ubicades al complex de la Caparrella des d'aquest mateix divendres.
 
Talarn ha presidit aquest dijous la constitució d'un Comitè de Seguiment de la crisi coronavirus que ha comptat amb la participació del vicepresident Jordi Latorre, del diputat de Recursos Humans, Jordi Verdú, directius públics i representants del treballadors i treballadores de la Diputació.
 
Des de la Diputació han informat que les mesures extraordinàries que consten en aquesta instrucció aniran adequant-se a l'evolució de l'epidèmia i en atenció a les instruccions que es facilitin per part de les autoritats sanitàries competents en la matèria.
 
De moment, es minimitzaran les reunions de treball de caràcter presencial, especialment si impliquen mobilitat de treballadors i es prioritzarà, en la mesura que sigui possible, realitzar reunions per mitjans digitals. En el cas que esdevingui "indispensable" celebrar reunions presencials, es duran terme aplicant les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, com ara garantir una distància no inferior a un metre entre les persones assistents.
 
Se suspenen també els cursos, jornades i congressos, ja siguin interns o externs que s'imparteixin de forma presencial i es recomana als treballadors la no assistència de cursos organitzats fora de la diputació que s'organitzin per altres institucions i empreses. Com alternativa a la formació presencial, es valorarà la possibilitat de realitzar aquesta utilitzant l'ús de les tecnologies digitals.
 
Es posposen també els viatges de treball, llevat dels imprescindibles, per al bon funcionament dels serveis i se suspèn l'autorització de l'ús de vehicles oficials per a visites externes.

Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt