Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-03-2020

L'epidèmia de grip baixa a Catalunya per tercera setmana consecutiva. Es registra un cas greu de grip en l'última setmana, amb un total de 528 des de l'inici de la temporada.

La grip a Catalunya disminueix per tercera setmana consecutiva, tot i que encara segueix en un nivell epidèmic baix. La taxa d'incidència cau fins els 146,1 casos per 100.000 habitants, segons el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), que s'actualitza els dijous. Des de l'inici de la temporada, a principis d’octubre, hi ha hagut un total de 528 casos greus, el 70,4% dels quals no havia rebut la vacuna d'aquesta temporada. 
 
La taxa d'incidència més alta han estat en menors de 5 anys (amb 397,5 casos per 100.000 habitants); seguit dels menors entre 5 i 14 anys (275); dels adults d'entre 15 i 64 anys (77,6) i finalment els majors de 64 anys (41,2 casos). Durant la setmana del 2 al 8 de març, s'ha notificat un cas greu hospitalitzat per grip.
 
Segons el model predictiu de la grip, durant aquesta setmana i en la propera es preveu que les taxes d'incidència continuïn disminuint i es mantinguin a un nivell epidèmic baix arreu de Catalunya. D'aquesta manera, es continuaran apropant al llindar epidèmic, fixat aquest any en els 98,1 casos per 100.000 habitants.
 
No només per la grip, el 061 Catsalut Respon ha atès 56.769 casos durant la setmana del 2 al 8 de març, de les quals 2.166 han requerit l'atenció d'un metge a domicili. En relació amb la setmana anterior, suposa un increment del 17% i un descens de les visites domiciliàries del 2%. Aquestes diferències s'expliquen per la situació d'alerta pel coronavirus.
 
Activitat als centres sanitaris
 
Durant la setmana del 2 al 8 de març, els professionals sanitaris dels hospitals han atès, en general, un total de 71.075 urgències, de les quals el 9,9% han requerit ingrés hospitalari. Respecte a la setmana anterior, les urgències ateses als hospitals han baixat un 5,2% i els ingressos s'han reduït un 9,6%. En comparació amb la mateixa setmana de l'any passat, l'activitat urgent ha baixat un 1,5% i el nombre d'ingressos, un 5,9%. Les dades comencen a correspondre a nous escenaris a causa de la pandèmia del coronavirus.
 
Del total de les urgències ateses als hospitals, el 80,9% són pacients adults (57.499), mentre que la resta correspon a població pediàtrica (13.576). En relació amb la setmana anterior, la proporció de pacients pediàtrics ha disminuït un 6,5%.
 
Per nivell de prioritat, el 37% de les urgències són de major gravetat i el 63% de baixa prioritat. Aquests percentatges es mantenen les darreres setmanes.
 
Pel que fa als equips d'atenció primària, durant la setmana del 2 de març al 8 de març, han atès un total de 717.107 visites. De les visites realitzades aquesta setmana, 688.519 s'han fet als centres d'atenció primària i 28.588 al domicili del pacient. Per grups d'edat, el 18% de les visites han estat d'infants de fins a 15 anys; el 50% d'adults d'entre 15 i 64 anys i el 32% restant de persones majors de 65 anys.
 
Els centres d'urgències d'atenció primària (CUAP) han atès un total de 24.816 visites, un 2,6% menys que la setmana anterior. Per nivell de prioritat, l'11,4% de les urgències són de major gravetat i el 88,5% de baixa prioritat. Aquests percentatges indiquen que els CUAP atenen nivells de prioritat ajustats a l'activitat habitual.
 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt