Dimecres 01 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-03-2020

Torra es reuneix amb representants del món local per analitzar l'evolució del coronavirus. Hi participen, alguns per videoconferència, els presidents de l'ACM, la FCM i les Diputacions, entre ells la de Lleida, Joan Talarn.

El president del Govern, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'han reunit amb representants del món local per analitzar l'evolució del coronavirus a Catalunya. La trobada se celebra al Palau de la Generalitat i alguns dels participants, com els presidents de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; de Lleida, Joan Talarn; de Tarragona, Noemí Llauradó, i el regidor de la Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ho fan per videoconferència, un dels confinats pels casos de coronavirus al consistori. 
 
Presencialment hi són el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president de l'ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea. 
 
L'FMC i l'ACM demana "prevenció" dels ciutadans perquè no s'hagin d'aplicar mesures "reactives"
 
A la sortida de la reunió, la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Olga Arnau, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per a pal•liar l'epidèmia i, així, aconseguir que "la corba" faci una variant i els serveis sanitaris tinguin temps "d'esponjar-se i donar la cobertura necessària que necessiti cada ciutadà". En aquest sentit, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, demana conscienciar-se que cal fer teletreball i deixar de fer "tots els temes prescindibles", sobretot evitar aglomeracions, quedar-se a casa o evitar els contactes socials tant com es pugui.
 
D'aquesta manera, les entitats municipalistes confien que no caldria tirar endavant "mesures de reacció extremes", com podrien ser els confinaments. Amb tot, recorden que "si s'ha de fer, es farà", com ja ha passat a Igualada i els altres municipis del voltant que han quedat confinats des de dijous a la nit.
 
El món local demana una moratòria perquè no s'executin desnonaments
 
Els representants del món local també han traslladat al president del Govern la necessitat de donar un parèntesi i aplicar una moratòria en els desnonaments. Arnau ha explicat que es demana "precisament per evitar les concentracions" que passen quan es dona aquesta situació. Segons la presidenta de l'FMC, Torra "ho ha recollit" i "la traslladarà perquè s'actuï amb conseqüència".
 
El Govern celebrarà aquest tipus de reunions amb el món local de forma periòdica i per mitjans
 

Altres notícies

»Balaguer serà una de les seus de nilak, un projecte de cohesió territorial a través del teatre i el circ. La Paeria també anuncia que s'està treballant amb Fira Tàrrega per acollir residències artístiques i formar par del Pla de Suport a la Creació

»La Paeria de Balaguer confia que entre avui i demà la UME desinfecti la residència Comtes d'Ugell afectada per un brot de coronavirus. Un total de 26 persones, 21 d'elles positives i 5 en prevenció, estan aïllades al mateix centre

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell per un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt