Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-03-2020

Els jutges de Lleida acorden suspendre les vistes i actuacions judicials durant quinze dies pel coronavirus. S'estableixen serveis mínims per fer front als serveis de guàrdia i procediments urgents o amb perjudicis ‘irreparables'

La junta de jutges del partit judicial de Lleida han acordat aquest divendres suspendre els judicis i les actuacions judicials durant quinze dies pel coronavirus, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries. Expliquen que prenen la decisió per un "mínim sentit de responsabilitat" perquè ningú no s'hagi de desplaçar al jutjat, conscients dels "riscos coneguts per tots". L'acord exclou els serveis de guàrdia, que se seguiran oferint, així com procediments "urgents" o qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar "perjudicis irreparables". L'acord, d'execució immediata, s'ha comunicat a la presidència del TSJC perquè l'autoritzi i el remeti a la Comissió Permanent del CGPJ perquè el ratifiqui, seguint el protocol.
La junta de jutges del partit judicial de Lleida ha explicat que l'acord s'ha pres per evitar la propagació del coronavirus entre els ciutadans, usuaris i personal de l'administració de justícia que treballen a l'edifici, tenint en compte també, les mesures de confinament de poblacions de l'Anoia, "molt ben comunicades amb Lleida". És per això que consideren necessari "avançar-se a la possible propagació del virus" amb aquestes les limitacions.
 
L'acord, però, recull que queden exclosos de la suspensió els serveis de guàrdia, qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar "perjudicis irreparables", internaments urgents, mesures de protecció de menors i ordres de protecció en matèria de violència contra la dona i menors.
 
Tampoc s'aturaran actuacions amb detinguts, adopció de mesures cautelars urgents, entrades i registres "inajornables" i qualsevol actuació amb presos o detinguts o actuacions urgents de vigilància penitenciària així com els processos judicials en què s'al•legui vulneració de drets fonamentals i que siguin "urgents".
 
Pel que fa al registre civil també se seguiran expedint llicències d'enterrament, celebració de matrimonis i inscripcions de naixement.
 

Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt