Diumenge 12 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-03-2020

Els jutges de Lleida acorden suspendre les vistes i actuacions judicials durant quinze dies pel coronavirus. S'estableixen serveis mínims per fer front als serveis de guàrdia i procediments urgents o amb perjudicis ‘irreparables'

La junta de jutges del partit judicial de Lleida han acordat aquest divendres suspendre els judicis i les actuacions judicials durant quinze dies pel coronavirus, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries. Expliquen que prenen la decisió per un "mínim sentit de responsabilitat" perquè ningú no s'hagi de desplaçar al jutjat, conscients dels "riscos coneguts per tots". L'acord exclou els serveis de guàrdia, que se seguiran oferint, així com procediments "urgents" o qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar "perjudicis irreparables". L'acord, d'execució immediata, s'ha comunicat a la presidència del TSJC perquè l'autoritzi i el remeti a la Comissió Permanent del CGPJ perquè el ratifiqui, seguint el protocol.
La junta de jutges del partit judicial de Lleida ha explicat que l'acord s'ha pres per evitar la propagació del coronavirus entre els ciutadans, usuaris i personal de l'administració de justícia que treballen a l'edifici, tenint en compte també, les mesures de confinament de poblacions de l'Anoia, "molt ben comunicades amb Lleida". És per això que consideren necessari "avançar-se a la possible propagació del virus" amb aquestes les limitacions.
 
L'acord, però, recull que queden exclosos de la suspensió els serveis de guàrdia, qualsevol activitat judicial que si no es fes podria causar "perjudicis irreparables", internaments urgents, mesures de protecció de menors i ordres de protecció en matèria de violència contra la dona i menors.
 
Tampoc s'aturaran actuacions amb detinguts, adopció de mesures cautelars urgents, entrades i registres "inajornables" i qualsevol actuació amb presos o detinguts o actuacions urgents de vigilància penitenciària així com els processos judicials en què s'al•legui vulneració de drets fonamentals i que siguin "urgents".
 
Pel que fa al registre civil també se seguiran expedint llicències d'enterrament, celebració de matrimonis i inscripcions de naixement.
 

Altres notícies

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Hi actuaran grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 

»Aquest divendres 10 de juliol s'ha fet l'acte d'inauguració i promoció de la nova zona verda i de solàrium de la piscina del poliesportiu, amb un concert de Marina and Marta.

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, fa una crida a la prudència i a tenir consciència que la situació no està superada, davant del repunt de casos de covid-19 a la ciutat. Demana 'seny, responsabilitat i visió col·lectiva'.

»El Taller Cota Zero 2020 organitzat pel Museu de la Noguera al Castell Formós de Balaguer posa al descobert les restes de la muralla que es va construir durant la Guerra dels Segadors.

»Repunten els casos de covid-19 a Balaguer des de principis de juliol, sobretot entre gent jove. Tot i això, l'augment no és preocupant ni alarmant, segons asseguren des de la Paeria. La capital de la Noguera registra 207 casos positius des de l'inici de l

»Balaguer inaugura aquest divendres la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta, amb aforament limitat

»Aquest divendres dia 10 cinema a la fresca amb la projecció de la pel-lícula apta per a tots els públics, Operació panda a les 22 h a la plaça del Teatre amb aforament limitat a 200 espectadors.

»La Paeria de Balaguer fa un missatge a la calma davant dels rumors que les últimes hores senyalen un possible rebrot a la capital de la Noguera. Les dades proporcionades per salut afirmen que no són preocupants.

»Prop de 30 persones han assistit aquest dijous a la primera sessió de zumba d'aquest estiu dins del programa Esport i salut. Les sessions es fan aquest any a la plaça del Teatre.

»La Paeria de Balaguer decidirà aquest divendres si a partir de dilluns s'eliminen els torns a les piscines municipals a causa de la poca afluència d'usuaris.

»Aquest dijous tindrà lloc la primera SESSIÓ DE ZUMBA d'aquest estiu. Serà  a 20.30 h a la plaça del Teatre amb aforament limitat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt